Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Amsterdam

Læs mere om rejser til Amsterdam

Amsterdam - for alle sanser
Rejsetips indsendt af:
Ann Birgitta Goddiksen
Aalborg
2. juni 2011

Amsterdam - for alle sanser

Lad mig sige det med det samme: Amsterdam er en fantastisk by at være i. Der er tilbud til alle aldre i denne storby og for nordjyder ser fremtiden for forlængede weekender i Amsterdam lys ud, eftersom Aalborg lufthavn er begyndt at have afgange direkte dertil.
Men et godt råd er: allerede når du ankommer, skal du være på vagt for langfingrede personer. Især når du ankommer med tog fra lufthavnen til central stationen. Da skal alle fra toget ned ad den samme lille rulletrappe og man står i sagens natur derfor som sild i en tønde. Og ja, der mistede vi en pung allerede efter 45 minutter på hollandsk grund. Vi fik senere at vide, at det er stedet berygtet for og det er jo rart at vide, inden man tager dertil.

Dernæst er det en rigtig god ide at købe et ”Chipkaart” til transport til alle de dage, du er i byen (kan købes i GVB skråt overfor central stationen, når du ankommer til centrum). Det er klart det billigste og gælder til metro, busser og til sporvognen, kaldet Tram , hvis net strækker sig overalt igennem byen. Du kan nemt lige nå hjem på hotellet med dine indkøb eller efter en ekstra trøje, det tager ingen tid med sporvognen og de kører hele tiden.

Vores hotel kan bestemt også anbefales. Vi boede på Eden Lancaster i østbyen (booket gennem FDM-travel) overfor zoologisk have med fred og ro fra byens vivar og larm. Der er 2 minutters gang til sporvognen, som kører dig direkte ind til centrum (ca. 10 minutter) og til et par af byens markeder (5-10 minutter).

Markeder er her mange af. Uanset om du vil købe noget eller ej, så er det sjovt at kigge på alle tingene og snuse byens atmosfære ind.
Er du til gamle kaffe og kage-dåser , tøj og tasker m.m.m., så tag til Waterlooplein markedet.

Og selvfølgelig skal du et smut forbi Bloemenmarkt, hvor der lokkes med et hav af friske blomster, planter og især blomsterløg , så selv jeg, som ingen have har, købte løg med hjem. Langs med markedet er det også værd at lægge mærke til de butikker, som ligger der. Fx den flotte kinesiske butik TA WHA , som jeg ikke har set mage til noget steds i Danmark. Leder du efter lige nøjagtig dén hængekøje, så kig forbi Marañon, som har specialiseret sig i netop hængekøjer.
På Albert Cuypmarkt er der en velsignelse af tøj, fisk, friske blomster, grøntsager og frugter. Her kan du også ved selvsyn se de hollandske lækkerier, såsom de friske rå sild Maatjes Haring, som tages i halen og sluges hele. Vaflerne med forskelligt slags guf ovenpå eller Poffertjes, der mest af alt ligner mini-æbleskiver. Sæt dig ned på en af caféerne og nyd den leben der er. Måske du skal smage en hollandsk øl? Eller en belgisk? Som en tjener sagde til os: ”De bedste øl i Holland er belgiske”.

Om det er sandt, lader jeg være op til dine smagsløg, men sandt er det, at det er en stor oplevelse at besøge Heineken Experience. De gør virkelig noget ud af det og du oplever med alle sanser, imens du er der. Rundturen slutter selvfølgelig af med en smagsprøve på den hollandske øl.

Alt i alt er byen super nem at finde rundt i og ikke mindst nem at komme rundt i. Hvis man er til ”gang i den”, er Leidseplein lige noget. Det minder mest af alt om Jomfru Ane Gade i Aalborg, bare meget større.

Er man til special og design-butikker, er ”Negen Straatjes” (”De Ni Gader”) lige sagen. Jordaan kvarteret er, med sine små butikker og gallerier, et meget hyggeligt område at snuse rundt i. Hvis du fx gerne vil se et stort udvalg af kvaster, bånd, fjer og pallietter, så er her en butik med kun det. Ved Rembrandtplein findes et væld af restauranter og steder til en godnatdrink. Amsterdam er kendt for sine gode indonesiske restauranter, men en stor oplevelse for mig var at spise på den tibetanske restaurant Tashi Deleg. Meget velsmagende og hyggeligt.

En god ide for hele familien er at besøge ”Artis” Amsterdams zoologisk have. Den er kæmpestor med bl.a. Planetarium, Akvarium, geologisk museum og en fantastisk flot savanne med legeplads og vandfald. Giv jer god tid her, det er en helt fantastisk oplevelse.
Og så har jeg slet ikke nævnt kanalrundfarten, husbådene, hestevognene, de mange museer, Red Light District, musikken i byen, osterierne, de smukke, smalle huse, de mange parker, appelgebak, pandekagerne og ikke mindst de mange cyklister, som ufortrødent kaster sig ud i trafikken og som Amsterdam er fyldt med.
Men der skal jo også være noget at glæde sig til på næste tur til Amsterdam.

Amsterdam kan klart anbefales. God tur.
Kh
Ann Birgitta

Lækkerier på Albert Cuypmarkt
Lækkerier på Albert Cuypmarkt

Kommentarer til rejsetippet om Amsterdam

genkendelse

04/08 2011 Bent
Det er nogle gode tips, nogle nye for mig, har været i Amsterdam en del gange, ærgeligt at lommetyverier også som alle steder også er så udbredt i Amsterdam var selv ude for at få stjålet min rygsæk lige foran næsen af mig på Københavns Hovedbanegård. Mvh. Bent

super duper

05/06 2011 Hanne
rigtig godt og inspirerende rejsetip :)
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Amsterdam

Hoteller i Amsterdam Centrum
Rejser til Amsterdam
Denne side er udskrevet d. 16. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/canada/ontario/billeje/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.