Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Amsterdam

Uanset om I er til eventyrlige kanaler eller afslappede cafeer, blomstermarkeder eller Van Gogh-museet, så er Amsterdam helt sikkert noget for jer. Dette er guldalderkunstens højborg som sammen med de maleriske kanaler, tusindvis af småbåde, de røde lygter og en million cykelklokker gør Amsterdam til noget helt særligt.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

Rijksmuseum

Tag på Hollands førende museum, Rijksmuseum, som huser de vigtigste malerier og værker fra det 17. århundredes hollandske guldalder. De er udstillet under parolen ”De Meesterwerken”.

Museets samling består af ca. 7 mio. værker, men på ethvert givent tidspunkt er det kun en brøkdel af dem, som er udstillet. Rijksmuseum indeholder verdens største samling af malerier af de gamle hollandske mestre.

Et enkelt maleri skiller sig dog ud, nemlig det mest berømte af dem alle, Rembrandts ”De compagnie van kapitein Frans Banning Cocq en luitenant Willem van Ruytenburgh maakt zich gereed om uit te marcheren” (1642), bedre kendt som Nattevagten.

På Rijksmuseum finder I også værker af Vermeer, Frans Hals, Jan Steen, Jacob van Ruisdael, Maarten van Heemskerck, Paulus Potter, Pieter de Hooch, Gerard ter Borch og Gerard Dou.

Udstillingen er imponerende. Her er portrætter og malerier af håndværkere, landskaber, marinen, indendørsscener, religiøse emner, allegorier og det utrolige og næsten fotografiske hollandske stilleben.
En sejltur gennem kanalerne

En sejltur gennem kanalerne

Tag på en kanalrundfart, for Amsterdam ville ikke være det samme uden dem. Nok er her guldaldermalerier, sporvogne, "brune” værtshuse og museer, og nok har indbyggerne et afslappet livssyn, men uden et vandspejl til at gengive Amsterdams sjæl, ville byen være begrænset i sin skønhed. Her er 160 kanaler, hvilket er flere end i Venedig, med en samlet længde på 76 km. og hele 1.281 broer.

De mest kendte kanaler er fra det 17. århundrede i området kaldet Grachtengordel. Det er kanalerne Herengracht, Prinsengracht og Keizersgracht. De er sammen med kanalen fra de 15. århundrede, Singel, på UNESCO’s liste over Verdenskulturarv.

Havn

Havn
Krydstogterne lægger til kaj ved en af to terminaler. PTA (passagerterminalen) ligger i begyndelsen af det østlige havneområde, ca. 10 minutters gang fra hovedbanegården, hvor bl.a. kanalrundfarterne sejler fra. Den anden terminal hedder Felison Terminal og ligger lige foran sluserne.
Denne side er udskrevet d. 19. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/canada/algonquin/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.