Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Rotterdam

Hvis Hollands fortid lever videre i Amsterdams sagnomspundne kanaler og historiske rækkehuse, lever fremtiden i de skinnende skyskrabere og højhuse i Rotterdam. Efter et altødelæggende bombeangreb under 2. Verdenskrig blev byen jævnet med jorden, men Rotterdam har rejst sig som Fugl Fønix fra asken og er blevet en af de største havnebyer i verden. Den lokale joke fanger meget godt byens rolle i Holland: Rotterdam tjener pengene, Den Haag fordeler pengene og Amsterdam bruger pengene.

Største seværdigheder

Euromast

Få et svimlende fugleperspektiv over byen og havnen i toppen af en af Rotterdams højeste bygninger, Euromast. Nede fra jorden pisker en elevator jer op til en blæsende udendørs udsigtsplatform, hvorfra I kan se så langt som til Antwerpen og Haag på en klar dag.

Det gamle Holland

Gemt væk i det sydvestlige hjørne af Rotterdam finder I et lille udsnit af det gamle Holland. Her kan I få en fornemmelse af, hvordan byen ville have set ud, hvis den ikke var blevet jævnet med jorden under 2. Verdenskrig.

En traditionel vindmølle vogter over indgangen til området kendt som Delfshaven. Delfshaven byder på en smal kanal, som er foret med antikvitetsforretninger, butikker og caféer. Alt er blevet rekonstrueret til at ligne de historiske bygninger, der engang stod her.

En dag på museum

Fire af Rotterdams mest spændende museer ligger næsten lige ved siden af hinanden i Museumsparken. Den Boijmans Van Beuningen Museum har en stor samling af kunst fra middelalderen til i dag med vægt på gamle mestre. Den Kunsthal har ca. 25 skiftende udstillinger om året med alt fra Leonardo da Vinci til lingeri. Det naturhistoriske museum udstiller bl.a. skelettet af en kaskelothval og Het Nieuwe Instituut udstiller hollandsk design og arkitektur i en slående moderne bygning.

Sint Laurenskirk

Sint Laurenskirk fra det 15. århundrede er den eneste bygning fra middelalderen, som stadig kan opleves i Rotterdam i dag.

Havn

Havn
De fleste krydstogter lægger til kaj ved krydstogtterminalen på Wilhelminakade på modsatte side af Erasmusbroen fra byens centrum. Mindre skibe lægger til tættere på centrum langs Boompjes mellem broerne Erasmus og Willems.
Denne side er udskrevet d. 18. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/caribien/bahamas/cococay/krydstogt/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.