Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Europa

Læs mere om rejser til Europa

Rejsetips af samme forfatter

  • I Guanchernes fodspor på Tenerife

    (Bedømt af 8 personer)
    05.01.12: Jens Agerholm
    Tenerife var, som nogle vil vide, den sidste Kanarieø, der måtte opgive sin selvstændighed. Men det skete ikke uden kamp! Hærføreren Alonso Fernandez de Lugos måtte først lide et stort nederlag til øens indfødte, Guancherne, og flygte, før han kunne vende tilbage og trække sig ud som endelig sejrherre i 1494.
    Se hele rejsetippet
Dørsalg af lokal vin i La Orotava.
Rejsetips indsendt af:
Jens Agerholm
Langebæk
12. dec. 2008

Hostel-ferie på Tenerife

Vulkanøen har fået sit første hostel - en slags vandrerhjem, hvor det også er muligt at leje et værelse for to. "Hostel Tenerife" ligger i la Orotava-dalen og giver rig mulighed for at falde i med lokalbefolkningen.
Det er ikke hver dag, de møder turister i denne del af Orotava-dalen.
Det er ikke hver dag, de møder turister i denne del af Orotava-dalen.

I nærkontakt med lokalbefolkningen

»Hvor køber jeg en lokal flaske vin?« spørger jeg og får svaret. »Du skrår bare over gaden og banker på den grønne port dér«. Og ganske rigtigt: Ud kommer en nydelig ældre dame, som - viser det sig - råder over liflige dråber fra en familiedrevet vinmark lidt længere nede i dalen.

Vi er på Tenerife - nærmere betegnet i den øvre del af byen la Orotava et godt stykke oppe i den grønne dal på øens nordvestside. Her - på adressen Calle Marques 24 – har vi, min datter Anna og jeg, fundet et hostel, en slags vandrerhjem, hvor det også er muligt at leje et enkeltværelse. Ejeren hedder Manfred Schmalnauer og betror os, at »Hostel Tenerife«, som han kalder det, ikke eksisterer officielt, for myndighederne på Tenerife kender ikke ordet »hostel«. Derfor har Manfred, som tidligere har ernæret som som skiinstruktør og bartender forskellige steder på kloden, også haft meget besvær med at få en godkendelse af stedet.

Der kom faktisk først skred i sagen, da han begyndte at kalde sin lille oase for en »privat pension« i sine henvendelser til myndighederne. For sådan nogle ved de, hvad er - og sådan nogle sættes der pris på. Myndighederne på Tenerife ser nemlig gerne masseturismen dæmpet til fordel for mere individuel turisme.

Vi fandt »Hostel Tenerife« på internettet og så frem til at bo i Orotava-dalen en uges tid. Vi har været på Tenerife adskillige gange, men altid boet på hotel - og som regel på sydsiden, hvor solskinstimerne er væsentligt flere. Det sørger øens største seværdighed vulkanen Teide for. Den rager næsten fire kilometer op og et således et effektivt skjold mod de af og til regntunge passatvinde fra Middelhavsområdet i nord. Begrebet »hostel« var ikke nyt for os. Tværtimod.

De to foregående ferier boede vi på hostels i Assisi og Lissabon. Fordelene ved at bo sådan er oplagte. En af de væsentlige er, som vi ønsker det, at man falder bedre i med lokalbefolkningen og får oplevelser, man ellers ikke ville få adgang til som turist. I Lissabon lykkedes det os f.eks. at komme ind i to overfyldte stuer med et privat selskab, som samles én gang om ugen om ægte Fado-sang - ikke den tilpassede, der serveres for turister rundt omkring i byen.

Andre fordele er hostel-miljøet, som er meget internationalt med rykind af rejsende, primært med rygsæk, fra hele kloden, og - ikke mindst - prisen. Det er hyber-billigt at bo sådan et sted. Vi måtte kun af med godt en tudse, omregnet i danske kroner, for en uge i et værelse for to - med fælles badeværelser og adgang til et fuldt udstyret køkkken. Så der var også råd til en bil. Den lejede vi også over nettet - ovenikøbet af et velrenommeret firma med danske rødder.

Firmaet hedder noget så dansk som Pouls Auto, ligger i Callao Salvaje i gå-afstand fra Dansk Folkeferies pragtfulde hotel Atlantic Holiday Centre på sydkysten, og ejes i dag af et dansk/hollands ægtepar. Manden hedder Jan Mikael Schaadt og repræsenterer 2. generation på Tenerife. Grundlæggeren, Poul Gericke, sagde i 1981 farvel til en stresset tilværelse som ejer af en tankstation i Fredensborg for at slå sig ned som biludlejer på øen, så det er efterhånden blevet til mere end et kvart århundrede på vulkanøen for familien, som i dag råder over 95 biler til udlejning - alle af mærket Citroen.

Også her måtte vi af med godt 1.000 kr. inklusive forsikring og fri kilometer for en uge, så sammenlagt blev det ikke blot en oplevelsesrig, men økonomisk set også en meget billig ferie i og med, at vi havde købt flybilletternetil en god pris!
Ikke til strandferie

Ikke til strandferie

Vores udgangspunkt for ferieugen, »Hostel Tenerife«, rummer tre dobbelværelser, et enkeltværelse og to fællesrum med tre-fire senge og ligger i den øvre del af la Orotava, hvor den spanske adel slog rødder efter erobringen af de kanariske øer - Tenerife som den sidste i 1496. Herfra - og ikke mindst fra tagterrassen på Manfreds hyggelige hostel - er der en fantastisk udsigt ned mod og ud over øens næststørste by, Puerto de la Cruz, som bølgerne fra Atlanten banker uafladeligt og nådesløst ind på. Så nådesløst, at byens kunstigt anlagte og som regel øde henliggende sandstrand på nordsiden nærmest ligner en dårlig vittighed.

La Orotava og Orotava-dalen er ikke anbefalelsesværdig for dem, der udelukkende er til ferie i strandkanten, selv om der faktisk kun er en time i bil ad motorvejen til sydsidens indbydende sandstrande i Los Christianos og Playa de las Americas, Tenerifes to absolutte hits for dem, der går efter den traditionelle charterferie. Her er det til gengæld ikke muligt at finde en lokal restaurant, der kun taler og forstår spansk, kun har én ret, nemlig dagens, på menu-kortet og i øvrigt tapper den lokale vin i Cola-flasker til servering i et spartansk indrettet, men stemningsfuldt rum, hvor medlemmer af familien klarer det hele. Det kan også være svært nok på egen hånd i labyrinten la Orotava, men så er det godt at være gæst hos Manfred Schmalnauer, hostel-ejeren der kender byens og øen som sin egen bukselomme - og i meget gerne øser af sin viden.
Så går det opad mod Teide.
Så går det opad mod Teide.

På cykel til Teides krater

Nu er cykler ikke just noget udbredt transportmiddel på Tenerife, der - som nævnt - hæver sig ca. fire kilometer i højden, snarere tværtimod. Går turen fra la Orotava og op til Teide-vulkanens top, eller for den sags skyld øen rundt, hænder det imidlertid, at man møder en enkelt pedalist. Er det én, der taler dansk og er rødhåret, så kan det næsten ikke være andre end Jan fra Pouls Auto. Han er nemlig bidt af triatlon og cykler ofte rundt på Tenerife og op i Teides fantastiske krater for at træne til konkurrencer. Jan har bl.a. deltaget i flere Danmarksmesterskaber i den krævende sportsgren.
God tur til Tenerife

God tur til Tenerife

Kommentarer til rejsetips om Europa

Links til vandrerture

27/06 2009 Heidi
Hej. Er der nogen der kender til nogle links om vandrerture på Tenerife, evt. også et links med et godt kort eller hvor man kan købe et godt kort over øen.

Tenerife er mere end blot sol og strand

24/01 2009 Frank
Tenerife er meget mere end blot sol og strand. Desværre har manglende information en del af skylden, men også vores besøgende generelt. Vi har henede efterhånden prøvet at stable mange, skal vi kalde det "utraditionelle" ture på benene. Men langt størstedelen der besøger os vil IKKE strække benene, men hellere sidde i en bus. Dette udelukker desværre f.eks. vandreture til flotte og glemte steder. Hvad angår boliger, findes der masser af lokale lejligheder til leje både nordpå og sydpå. Den bedste måde at komme i kontakt med det ægte Tenerife og lokalbefolkningen er helt uden tvivl at bo i en lokal by væk fra Las Americas og Los Cristianos. Orotave ER utrolig flot og meget lokal, men også Spanien højest beliggende by Vilaflor, har masser af muligheder for folk der gerne vil bo lokalt. Det samme har vores skønne Masca Dal. Selvom Masca Dalen er velbesøgt af turister er selve byen og livet i og omkring den så lokalt som det kan blive. Tenerife er virkelig en perle i Atlanterhavet.

SUPER!

18/12 2008 Varuni
Ageless Body, Timeless Mind Ordene er en vidunderlig beskrivelse af at rejse for at opleve, sanse, mode. Det at VAERE menneske. Fra nul til et hundrede aar.........eller mere.Varuni, Langebaek

Lokalt liv

17/12 2008 Susi Frastein
Jeg fascineres af beskrivelsen af det helt basale og meget lokale liv, med vin på colaflasker! Internationalisering og lokale traditioner hånd i hånd. Jeg får lyst til at se den del af Tenerife og ikke kun den turistovervældende, jeg har mødt på min vej til La Gomera.

Hostel-ferie på Tenerife

16/12 2008 Henrik Holmer
Efter denne artikel vil Tenerife indgå i mulige feriesteder. At man kan komme væk fra ferieøens pulserende strandliv, er her beskrevet overbevisende - og et evt. ophold hos Manfred Schmalnauer er klart en mulighed. Selv om artiklens forfatter skulle være "ældre" har artiklen et levende sprog, der appelere til udlængslen!

Hostel-ferie på Tenerife

16/12 2008 Dorte Søgaard
Artiklen om Tenerife er meget indbydende og levende. Supergod tekst og fine billeder - jeg får vist ikke svært ved at overbevise familien om, at det er der, vi skal hen, for ud fra beskrivelsen er det lige det, vi drømmer om. Den får stort 5-tal fra mig

Hostel på Tenerife

16/12 2008 Simon Agerholm
Fin artikel fra en (ældre) mand, som har besøgt Tenerife et utal af gange..
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Europa

Hoteller i Europa
Rejser til Europa
Denne side er udskrevet d. 25. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.