Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Indien

 • Bedste pakketip

  (Bedømt af 1 person)
  29.10.13: Kasper Mathiasen
  Pak altid din håndbagage sådan at du kan klare dig i et par dage. Dvs. tandbørste, ekstra undertøj, strømper osv.
  Det kan jo ske at din kuffert bliver væk når du skal ud og flyve.
  Se hele rejsetippet
 • Indien - Elske eller hade

  (Bedømt af 7 personer)
  23.06.13: Jørgen Martens
  Inden vi rejste til Indien, hørte at enten hader eller elsker du Indien.
  Den første dag hadede vi. Ankom om natten og ville bestille plads på tog, og da vi langt om længe i Delhi fandt et rejsebureau, fik vi at vide at vi måske kunne blive skrevet op til en togbillet om et par dage.
  Se hele rejsetippet
 • Kærlighed til kaos - en guide til Nordindien

  (Bedømt af 18 personer)
  05.05.13: Ida Andersen Tambjerg
  Lad mig sige det med det samme – dette er ikke en guide til en daseferie på en rolig bountystrand med palmesus, bølgeskvulp og kølige drinks.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Indien

Rejsetips af samme forfatter

 • Tanzania - meget mere end safari

  (Bedømt af 2 personer)
  21.07.13: Ida Andersen Tambjerg
  Brølende løver, springende gazeller og hylende hyæner på en uendelig savanne. Det er nok den drøm, mange har om rejsen til Afrika. Afrika – og i særdeleshed Tanzania – rummer alt dette men også mange andre utrolige oplevelser.
  Se hele rejsetippet
 • New York på den fede måde

  (Bedømt af 34 personer)
  06.06.13: Ida Andersen Tambjerg
  Start spreading the news
  I’m leaving today
  I want to be a part of it
  New York, New York
  Frank Sinatra
  Se hele rejsetippet
 • Kærlighed til kaos - en guide til Nordindien

  (Bedømt af 18 personer)
  05.05.13: Ida Andersen Tambjerg
  Lad mig sige det med det samme – dette er ikke en guide til en daseferie på en rolig bountystrand med palmesus, bølgeskvulp og kølige drinks.
  Se hele rejsetippet
10 steder jeg aldrig glemmer
Rejsetips indsendt af:
Ida Andersen Tambjerg
Aarhus V
2. aug. 2013

10 steder jeg aldrig glemmer

Kender du det, når et sted blæser én helt bagover? Sådan et sted, der mejsler sig ind i bevidstheden og måske endda ændrer ens syn på verden en lille smule? Dette rejsetip er mit eget bud på, hvor disse magiske steder findes, baseret på mine rejser rundt omkring på vores utrolige klode.
Jeg håber de kan være til inspiration og give dig ligeså uforglemmelige oplevelser som jeg har fået.
En lille pingvin-mor med meget sultne unger på Antarktis
En lille pingvin-mor med meget sultne unger på Antarktis

Vi starter ved verdens ende - Antarktis

Har du nogensinde drømt om at komme et sted hen, som kun de færreste mennekser har besøgt? Den slags steder er der meget få tilbage af i verden – men Antarktis hører så sandelig til ét af dem! Mit stærkeste minde fra dette kolde, bjergtagende kontinent var mødet med hundredevis af pingviner på en lille ø ud for Den Antarktiske Halvøs kyst. Det er helt unik oplevelse at se dem glide på maven ned ad isen, se dem fodre deres små skrigende unger af og følge deres intense magtkampe om territorium. Jeg kan stadig blive glad over, at der findes sådanne steder på kloden.


Hvem der bare var en ørkenprinsesse i Wadi Rum...
Hvem der bare var en ørkenprinsesse i Wadi Rum...

Arabiens drøm - Wadi Rum-ørkenen, Jordan

Hvis du går og drømmer om at opleve den forunderlige arabiske ørken, så vil jeg klart anbefale Wadi Rum i Jordan. Dens dramatiske farver, der skifter efter solens vinkel, de røde sanddunes og de skulpturelle klippeformationer gør Wadi Rum til én de flotteste ørkenoplevelser, man kan få. Jeg glemmer aldrig den morgen, hvor jeg stod ud af mit telt og så solen stå op over det øde landskab, mens en flok kameler spankulerede rundt i horisonten.

Byen Aqaba i det sydlige Jordan er den perfekte base for turen, og du kan arrangere det hele herfra, når du når frem. Det er nemt og billigt at komme på en pakketur med bus til og fra beduinbyen i Wadi Rum med en dagstur rundt i ørkenen i jeep og en overnatning i en teltlejr midt i ørkenen. Vil klart anbefale, at man tager en overnatning derude. Lidt udenfor Aqaba finder du desuden en fin strand, og byen kan også bruges som base for et besøg til verdensberømte Petra. Der er ofte billige charterfly fra Danmark til Aqaba.
Hvor mon Tolkien har fået sin inspiration fra... Angkor Wat, Cambodja
Hvor mon Tolkien har fået sin inspiration fra... Angkor Wat, Cambodja

Find din indre Indiana Jones frem - Angkor Wat, Cambodja

Cambodja er nærmest synonymt med Angkor Wat. Dette enorme kompleks af tempelruiner fra det 12. århundrede bygget til kong Suryavarman 2. er ikke bare landets nationalsymbol men også dets sjæl og hjerte. Man kan bruge en hel dag som en sand Indiana Jones på at udforske det store område med bygningsværker fra en fjern, sagnomspunden tid. Det der gjorde størst indtryk på mig, var hvordan Angkor Wat nærmest er smeltet sammen med det omgivende landskab. Ruinerne er overbegroet med gamle, krogede træer, der udgør en slags raffinerede organiske skulpturer på dem, og jeg følte mig helt hensat til Tolkiens eventyrverden. Jeg kan anbefale at aftale med en tuk-tuk-chauffør at hente én på hotelllet og køre rundt en hel dag fra tempel til tempel, så man får set alle de vigtigste templer (det er meget billigt). Et andet tip er at tage afsted, så man er fremme ved templerne omkring kl. 5 om morgenen og kan nyde den røde solopgang over Angkor. En endagsbillet koster 20 dollars, som til gengæld er den dyreste udskrivning på hele rejsen i rørende billige Cambodja.
Taj Mahal - smukkere bliver det ikke
Taj Mahal - smukkere bliver det ikke

Evig kærlig - Taj Mahal, Indien

Kan man overhovedet sige Indien uden at sige Taj?
Taj Mahal er et ekstravagant og gudesmukt verdensvidunder, som omkring 20.000 mennesker har knoklet for at skabe til ære for Shah Jahans afdøde hustru Mumtaz Jahan. Det er et fabelagtigt monument for kærligheden! Sørg endelig for at komme tidligt om morgenen ved fx 7-tiden før horderne af turistgrupper invaderer stedet. Byen Agra i sig selv er alt, hvad Taj Mahal ikke er: Beskidt, ucharmerende og ikke værd at se. Så mit råd er, at man blot afsætter nogle timer til Taj Mahal og skynder sig videre.

Man kan flyve fra Danmark til Delhi og herfra tage AC Shatabdi Express til Agra (ca. to timer). Entrébilleten koster 75 kroner. Husk at der er lukket om fredagen.
Udsigt fra toget i Sri Lanka
Udsigt fra toget i Sri Lanka

På skinner gennem paradis - Sri Lanka

Her er et tip til den måske smukkeste togtur i verden. Flyv til Colombo i Sri Lanka og tag toget om morgenen til den lille bjergby Ella i Sri Lankas magiske højland. Langsomt at æde kilometer efter kilometer på den otte timer lange tur i et halvantikt tog med panoramisk udsigt til en verden af tågeindhyllede bjerge og emeraldgrønne temarker med krumbøjede teplukkere - ja, det er en oplevelse for livet! Vi bookede ikke togturen hjemmefra men mødte blot op på Colombo station et par timer før og købte billet. Mit råd er at få billet i den allerbageste del af vognen, hvor der er et stort panoramavindue, så man får det bedste udsyn til det magiske landskab. Jeg kan desuden varmt anbefale Waterfall Guesthouse i Ella (http://waterfalls-guesthouse-ella.com/), som er et utroligt hyggeligt homestay ejet af det sødeste australske par, der virkelig giver stedet et personligt touch. Hver aften spiser man den lækreste aftensmad med de øvrige gæster på terassen, der har udsigt til et smukt vandfald. Fra Ella kan man tage på en tretimers vandretur enten på egen hånd eller med guide til Ella Rock, hvor der er en eminent udsigt over de grønne bjerge.
Ét af Sri Meenakhsitemplets 12 tårne
Ét af Sri Meenakhsitemplets 12 tårne

Oplev Østens mystik - Sri Meenakhshitemplet, Indien

Byen Madurai, som er en af de ældste byer i Sydindien, er fuldstændigt domineret af det enorme hinduistiske tempelkompleks Sri Meenakhshitempel, der består af tolv tårne rigt dekorerede med guder og dyr i alle former og farver. Nok det smukkeste tempel, jeg har set på mine rejser i Asien!
Templerne emmer af mystik og eventyr og er herligt fri for turister, hvorimod pilgrimmene strømmer til fra nær og fjern. I tempelgårdene er der boder med guld og gudefigurer, og du kan tilmed blive velsignet af en hellig elefant. Jeg kan anbefale at komme tidlig om morgenen og om aftenen, da templerne fortjener to besøg og man skal gå barfodet på fliserne, der er brandvamre midt på dagen. Der er gratis entré (3 kr. at medbringe kamera).

Madurai nås lettest ved at flyve fra København til Bangalore eller Chennai og dernæst tage toget videre.
Masaimænd i Ngorongorokrateret
Masaimænd i Ngorongorokrateret

Drømmen om Afrika - Ngorongoro-krateret, Tanzania

Afrikas natur er fantastisk! Intet beviser dette bedre end det berømte Ngorongoro-krater. Dette evigtgrønne verdensvidunder er både en kæmpe naturattraktion i sig selv og gav mig dyreoplevelser helt udover det sædvanlige. Her var store flokke af gnuer, zebraer, flamingoer, strudse og gazeller… på en baggrund som et postkort. Det er netop denne kombination af natur og dyreliv, der for mig at se er helt unik ved stedet. Sørg endelig for at besøge Serengeti National Park, der ligger tæt på krateret, og som er ligeså utroligt, bare på en anden måde. Kan anbefale at booke safari hjemmefra, da det er en uoverskuelig jungle at finde en god udbyder, når man står ud af bussen i safaribyen Arusha, hvor sælgerne flokkes om én.

Det vrimler med prinse og dæmoner i Wat Phra Kaew
Det vrimler med prinse og dæmoner i Wat Phra Kaew

Buddhismens sjæl - Wat Phra Kaew, Thailand

Gyldne, himmelstræbende spir lyner om kap med psykedeliske dæmonfigurer mod en ferskenfarvet himmel. Den lavthængende sol giver munkenes safrangule gevandter et endnu varmere skær, og deres monotone messen blander sig med duften af røgelse. Buddhisterne bøjer sig i dyb andægtighed for den lille, funklende smaragdbuddha og stænker helligt vand i hovedet med lotusblomster – endnu en velsignet dag i Wat Phra Kaew har fundet sin afslutning.
Wat Phra Kaew i Thailands sydende hovedstad Bangkok hører til et af de absolutte højdepunkter på min rejse i landet. Det er et enormt tempelkompleks, der emmer af eventyr og mystik. Det er nemt at komme dertil fra ens hotel, da alle tuk-tuk-chaufførere kender det. Stedet er omfattet af strenge regler for påklædning, så husk lange bukser eller kjole og en bluse med ærmer.
Til ceremonien Ganga aarti i Haridwar
Til ceremonien Ganga aarti i Haridwar

Et guddommeligt sansebombardement - Haridwar, Indien

Haridwar er et eksotisk sansebombardement, du aldrig glemmer. Denne indiske pilgrimsby, hvor det myldrer med hellige mænd – og hellige køer – er centreret om Ha-kir-Pairi (”Guds fodtrin”), der er en ghat, dvs. en slags trappetrin med templer, hvorfra pilgrimmene bader i Ganges. Her deltog vi i ceremonien Ganga aarti, der finder sted hver eneste aften året rundt, og hvor pilgrimme fra hele Indien samles i hundredvis ved floden og synger og sætter små kurve med lys og blomster på vandet. Det er en utroligt berigende og intens oplevelse. Udover ceremonien byder Haridwar på mange hyggelige gader med butikker fulde af farverige boder. Jeg kan anbefale Natu Ram Pather Wale (Moti Bazar, Thanda Kuan), der har et fabelagtigt udvalg af det skønneste keramik.

Den nemmeste måde at komme til Haridwar på er at tage et fly til Delhi og hefra rejse med Shatabdi Express, der er den hurtigste forbindelse (4,5 timer). Kan anbefale togklassen Chair, der er ideel på længere dagsrejser. Book i god tid (http://www.seat61.com/India.htm#book - when in India og www.cleartrip.dk).
Ren bounty på Zanzibar
Ren bounty på Zanzibar

Turkise drømme - Zanzibar

Min evige jagt efter den perfekte strand stoppede, da jeg første gang stod med tæerne begravet i Zanzibars sukkerhvide sand. Øen ligger to timers sejlads fra Tanzanias hovedstad Dar Es Salaam og kan fremvise de smukkeste strande, jeg nogensinde har set (og jeg har set mange). Jeg boede på Mboyuni Beach Village, der ligger mellem Jambiani og Paje, og som jeg havde bestilt gennem FDM-travel. Her vågnede jeg hver morgen op til brede, kridhvide sandstrande og et hav, der chancerede i alle tænkelige nuancer af turkis. Sikke et syn!

På vej ind i Ngorongoro-krateret
På vej ind i Ngorongoro-krateret

Håber du nød turen!

Jeg håber du nød denne lille sviptur Jorden rundt og blev inspireret til dit eget eventyr. Verden ligger derude!

Kommentarer til rejsetippet om Indien

Strande

14/08 2013 Ida Andersen Tambjerg
Hej Christian:)
Mange tak:) Har desværre aldrig været i Caribien, så må nøjes med at sammenligne med strandene i Sydøstasien;) Har noget at glæde mig til, kan jeg høre:)
Mht. Sri Lanka så er naturen det største plus. Maden var nok den største skuffelse (de har ikke den samme gadekøkken- og restaurantkultur som i fx. Indien og Sydøstasien). I kan altid læse mere i rejsetippet "Smukke Sri Lanka".
God tur!

5-stjernet artikel

Superfed artikel! Har været flere af stederne og er helt enig i dine vurderinger (måske er strandene i Caribien endnu flottere end på Zanzibar, men pyt). Vi tager - bl.a. på din anbefaling - til Sri Lanka til jul/nytår og vil helt sikkert tage den anbefalede togtur og prøve at booke os ind på 'dit' guesthouse. Tak for rejsen! KH Christian

Selv tak:)

12/08 2013 Ida Andersen Tambjerg
Hej Ulla:) Det var så lidt, håber det kan bruges;)

09/o8 2013

12/08 2013 Ulla Thorup
Tusind tak for gode informationer.

Tak

09/08 2013 Ida Andersen Tambjerg
Hej Morten
Tak ska' du ha. Ja, den er heldigvis så stor, at ligemeget hvor mange steder man har været, er der altid ti nye fede steder;) Tak for hver eneste stjerne:)

Spændende

09/08 2013 Morten Christensen
Inspirerende beskrivelse - hold da op du har været mange spændende steder.
Verden er stor, jeg syntes at jeg har rejst meget, men ikke ét af "dine" ti steder har jeg været.
***** herfra :-)
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Indien

Hoteller i Indien
Rejser til Indien
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/spanien/fuerteventura/barcelo-fuerteventura-thalasso-spa.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.