Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Indien

 • Bedste pakketip

  (Bedømt af 1 person)
  29.10.13: Kasper Mathiasen
  Pak altid din håndbagage sådan at du kan klare dig i et par dage. Dvs. tandbørste, ekstra undertøj, strømper osv.
  Det kan jo ske at din kuffert bliver væk når du skal ud og flyve.
  Se hele rejsetippet
 • 10 steder jeg aldrig glemmer

  (Bedømt af 30 personer)
  02.08.13: Ida Andersen Tambjerg
  Kender du det, når et sted blæser én helt bagover? Sådan et sted, der mejsler sig ind i bevidstheden og måske endda ændrer ens syn på verden en lille smule? Dette rejsetip er mit eget bud på, hvor disse magiske steder findes, baseret på mine rejser rundt omkring på vores utrolige klode.
  Se hele rejsetippet
 • Indien - Elske eller hade

  (Bedømt af 7 personer)
  23.06.13: Jørgen Martens
  Inden vi rejste til Indien, hørte at enten hader eller elsker du Indien.
  Den første dag hadede vi. Ankom om natten og ville bestille plads på tog, og da vi langt om længe i Delhi fandt et rejsebureau, fik vi at vide at vi måske kunne blive skrevet op til en togbillet om et par dage.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Indien

Rejsetips af samme forfatter

Ferie og nytårsaften i Goa
Rejsetips indsendt af:
Tjæreborg
23. feb. 2010

Ferie og nytårsaften i Goa

En uge i Goa over nytår.
Calangute strand
Calangute strand

Turen til Goa

Det er koldt i Danmark mellem jul og nytår, så vi beslutter, at tage til Goa i en uge og fejre nytår.
Vi kører fra Tjæreborg kl. 2 om natten, og turen mod Kastrup foregår i slud og sne, og tager fire timer.
Check ind til flyet er kl. 7 og alt går planmæssig. Vi er så heldige, at få plads ved en nødudgang, det giver lidt ekstra benplads til den lange tur. Det oprindelige flyselskab, som vi skulle have været med, var Globe Span, men det gik konkurs to uger før vores afrejse. Vi flyver i stedet med det Litauiske selskab Aurelia i en Boeing 757. Dette fly kan desværre ikke flyve direkte til Goa, men må mellemlande i De Forenede Emirater.
Vi lander planmæssig i Goa, og så er det ud af flyet og mærke duften af Indien.
Bussen som skal køre os til hotellet står klar, og vi ankommer til hotellet ca. kl. 2 om natten Indisk tid.
Domkirken i Panjim
Domkirken i Panjim

Lidt om Goa

Vi bor på Sun Kissed Ressor som ligger tæt på Calangute strand.
Goa er en delstat i Indien, og var frem til 1961 en Portugisisk koloni. Man ser stadig mange Portugisiske bygninger, når man vandrer rundt i hovedstaden Panjim.
Panjim er efter Indiske forhold en lille by, og det er også småt med atraktioner i byen. Byens absolut smukkeste bygning er domkirken. Kridhvid ligger den midt i byen. Det siges, at dens to tårne, var det første de Portugisiske sømænd så, når de kom til Goa, efter en lang sejltur fra Lissabon.
På Mandovi floden som løber ved byen, finder man store udflugtsbåde, som dagligt sejler turister op til strandene langs kysten. I havnen ligger der også en stor båd med casino.
Calangute strand
Calangute strand

Calangute

Næste morgen efter en herlig morgenmad i deres udendørs restaurant, søger vi hurtig ned mod stranden.
På grund af jul og nytår er der rigtig mange på stranden. Dejligt, at se så mange Inder på ferie, her er europæerne helt kommet i mindretal.
Calangute stranden er Goas største ferieområde, og mod nord smelter den sammen Baga stranden. Stranden er et stort virvar af strandrestauranter, solstole og sælgere med alskens varer. Ved hver restaurant er der sælgere som prøver, at få os til at sætte os ned i deres stole. Det er som regel gratis, at bruge stolene, blot man køber lidt mad eller drikkevarer i restauranten.
Restaurant på stranden
Restaurant på stranden

En restaurant på stranden

En strand restaurant i Goa, er nogle få plastik borde og stole i sandet, under et bambustag. Bagved er der så et lille primitivt køkken. Tag ikke fejl af udsendet, de laver fantastisk god mad af friske råvarer. og det er billig.
Prøv for eksempel en omelet med ost og skinke, og dertil en øl eller vand. Pris 20 kroner, og så har man liggestole hele dagen. Et rigtig godt sted er, Dommat Beach Schack. Ejerne er Clara og Mathew, de er et par rigtig søde menesker som taler godt engelsk.
Restauranten ligger midt mellem calangute stranden og Candolim strand. Et stille og rolig sted. Stranden og havet er fantastisk. Hvid sand og en havtemperatur på mindst 27 grader. Det er da ferie i juledagene, hvor der er sne og frostgrader i Danmark. Man skal tage sig lidt i agt for bølgerne, som godt kan være lidt kraftige. Der er også en smule understrøm, så pas på børnene.
Butik på Anjuno stranden
Butik på Anjuno stranden

Anjuno strand

En af dagene besøger vi den gamle hippie marked på Anjuno strand. Man kan komme der til med taxa eller båd. Vi tager en båd, og efter en halv times sejltur vader vi i land på Anjuno strand.
De første turister som kom her på stranden, var backpackere og hippier, der her havde fundet et fristed, hvor de kunne skeje ud. Hippierne er nu ved at være i mindretal. Nu er det, det store marked om onsdagen, som trækker turister til. Alt kan købes, og alt er billig. Tøj, lædervarer og krydderier findes i stort tal. Det er fine ting som sælges, men forhandel om prisen. Giv som en hovedregel, kun det halve af, hvad der forlanges.
Badende Inder nytårsaftensdag
Badende Inder nytårsaftensdag

Nytårsaften

Så er det blevet den 31. december, og vi skal fejre det nye år.
Vi beslutter, at blive på hotellet denne aften, for det så ud til, at Inderne gik ret kraftig til de våde varer denne dag. Vi gik ret sent hjem fra stranden, og måtte konstatere, at der var gang i flaskerne. Sagt på en pæn måde, så var de lidt berusede.
Jeg tror aldrig, at vi har fået så mange håndtryk, blevet fotograferet med Inder og sagt godt nytår, til så mange som på denne dag. Spændende var det, og alle var søde og glade.
Hjemme på hotellet var der opstillet en flot buffet, med mad fra næsten alle lande i østen. Live musik og dans - super flot arrangement, afslttet med fyrværkeri kl. 24
Hellige køer på gaden
Hellige køer på gaden

Hellige køer

De sidste dage bruges til afslapning og dasedage på stranden. Vi nyder det herlige liv som udfolder sig der. Desværre er der også mange tiggere, og det er lidt hårdt hele tiden, at skulle sige nej. Vi giver i stedet lidt penge til en orgasination som tager sig af hjemløse børn. Det letter vores samvittighed lidt.
www.childrescue.net
Vores ferie og oplevelser i Goa, har været rigtig gode, og vi kan kun anbefale andre, at besøge stedet. Inderne er utrolig venlige og smilende. Der er beskidt overalt, men i løbet af et par dage, vender man sig også til det. Der er dog opsat nogle få skraldespande hist og her, men de fleste er væltet af de hellige køer, i deres søgen after mad.
Aften på stranden
Aften på stranden

Så går det hjem

Syv dage i Goa er for lidt, man når kun lige, at falde til, før turen igen går mod Danmark.
Turen hjem gik fint, men det var lidt koldt, at komme til Kastrup og derfra hjem til Tjæreborg.

HUSK - Man skal have visum til Indien. Det fåes på den Indiske ambasade i København

Seværdigheder
Nytår, Rundrejser

Kommentarer til rejsetips om Indien

?

09/03 2011 Adriana&Dan
Vi rejser også til Sun kissed resort, d12.3 og en uge frem, men har svært ved at finde info omkring hvad man må bringe med hjem fra Indien, fx the og krydderier? hvad med kopi varer er der mange af dem og er det noget man skal være obs på? og hvor finder jeg egentlig info omkring alt dette? håber på nogen kan hjælpe:)

Shopping i Goa

12/10 2010 Jørgen Uhd Jepsen
Hej Eva Vil lige tilføje, at der i Panjim findes en super god Levis butik, hvor det er orginalt, med pænt stort udvalg og stadig til meget billig penge sammenlignet med DK. Dog er byen ikke særlig interessant i øvrigt mht. til oplevelser og shopping. Der findes kun få andre mærkevare butikker og de ligger alle nær Levis butikken og har alle sikkerheds vagter, så det fortæller lidt om det kun er shopping for os turister. I Candolim lige syd for Calangute er bl.a. et mindre varehus, hvor der også er en del tøj og her er der også et godt udvalg af restauranter, når det Idiske køkken trænger til en lille pause :) Hlsen familiens shopping piger...

Svar til Eva Ulderup

12/10 2010 Jørgen Uhd Jepsen
Hej Eva Glæd Jer til turen Goa er meget spændende. I behøver ikke at pakke ret meget tøj, for alt kan købes til under det halve af prisen i Danmark. Man kan sagtens få ganske almindelige LEE cowboy bukser, men husk på, at det meste er kopier. Om onsdagen er der stort marked på Anjuno stranden, tag en bådtur til stranden og oplev et kæmpe marked med alt i mærkevarer til små priser. Husk der skal "pruttes" om priserne, byd ca. det halve af hvad der forlanges. På Calangute stranden finder I Dommat Beach Schack med gratis liggestole og rigtig god mad. Hos dem kan man også købe punge og tasker meget billig. Rigtig god tur. Med venlig hilsen Jørgen

Hejsa

12/10 2010 Eva Ulderup
Hejsa. Hva kan betale sig at købe med hjem til DK? Har nu læst meget om Goa, men er da vist kun blevet en del mere forvirret heheheh Vi ska derned til jan i 14 dage, og som jer bo på Sun Kissed Resort og glæder os helt vildt :o) Vi har snakket om, ikke at pakke så meget tøj, men købe det dernede, men efter de billeder jeg har set, er det jo nok ikke lige vores stil :o) men kan man købe ganske alm cowboy bukser og trøjer dernede? kan det betale sig? Tak :o)

Til Jeanette Hauger Nielsen

04/03 2010 Jørgen Uhd Jepsen
Om vi var tilfredse med hotellet ? Dan vi endelig ankom til hotellet fik vi anvist et værelse i kælderen uden balkon og køleskab. Selv om vi brokkede os, kunne vi først få et nyt værelse næste morgen. Det nye værelse var OK. men tre stjernet er hotellet ikke efter dansk standard. 1 stjerne er nok det rigtige. Men hvad gør det, der er så skønt i Goa, så nyd turen. På hotellet skal man jo kun sove. RIGTIG GOD TUR Jørgen

Tak!!

03/03 2010 Jeanette Hauger Nielsen
Tak for den fine rejsebeskrivelse og de gode tips om mad på stranden og marked i Ajuna. Jeg Rejser selv til Sun Kissed Resort på Lørdag d. 6. marts i 14 dage. Var I tilfredse med hotellet, ud over Nytårs aften?? Venligst Hauger;o)
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Indien

Hoteller i Indien
Rejser til Indien
Denne side er udskrevet d. 18. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/indien/ferie-og-nytaarsaften-i-goa.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.