Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Indien

 • Bedste pakketip

  (Bedømt af 1 person)
  29.10.13: Kasper Mathiasen
  Pak altid din håndbagage sådan at du kan klare dig i et par dage. Dvs. tandbørste, ekstra undertøj, strømper osv.
  Det kan jo ske at din kuffert bliver væk når du skal ud og flyve.
  Se hele rejsetippet
 • 10 steder jeg aldrig glemmer

  (Bedømt af 30 personer)
  02.08.13: Ida Andersen Tambjerg
  Kender du det, når et sted blæser én helt bagover? Sådan et sted, der mejsler sig ind i bevidstheden og måske endda ændrer ens syn på verden en lille smule? Dette rejsetip er mit eget bud på, hvor disse magiske steder findes, baseret på mine rejser rundt omkring på vores utrolige klode.
  Se hele rejsetippet
 • Indien - Elske eller hade

  (Bedømt af 7 personer)
  23.06.13: Jørgen Martens
  Inden vi rejste til Indien, hørte at enten hader eller elsker du Indien.
  Den første dag hadede vi. Ankom om natten og ville bestille plads på tog, og da vi langt om længe i Delhi fandt et rejsebureau, fik vi at vide at vi måske kunne blive skrevet op til en togbillet om et par dage.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Indien

Rejsetips af samme forfatter

 • 10 steder jeg aldrig glemmer

  (Bedømt af 30 personer)
  02.08.13: Ida Andersen Tambjerg
  Kender du det, når et sted blæser én helt bagover? Sådan et sted, der mejsler sig ind i bevidstheden og måske endda ændrer ens syn på verden en lille smule? Dette rejsetip er mit eget bud på, hvor disse magiske steder findes, baseret på mine rejser rundt omkring på vores utrolige klode.
  Se hele rejsetippet
 • Tanzania - meget mere end safari

  (Bedømt af 2 personer)
  21.07.13: Ida Andersen Tambjerg
  Brølende løver, springende gazeller og hylende hyæner på en uendelig savanne. Det er nok den drøm, mange har om rejsen til Afrika. Afrika – og i særdeleshed Tanzania – rummer alt dette men også mange andre utrolige oplevelser.
  Se hele rejsetippet
 • New York på den fede måde

  (Bedømt af 34 personer)
  06.06.13: Ida Andersen Tambjerg
  Start spreading the news
  I’m leaving today
  I want to be a part of it
  New York, New York
  Frank Sinatra
  Se hele rejsetippet
Kærlighed til kaos - en guide til Nordindien
Rejsetips indsendt af:
Ida Andersen Tambjerg
Aarhus V
5. maj 2013

Kærlighed til kaos - en guide til Nordindien

Lad mig sige det med det samme – dette er ikke en guide til en daseferie på en rolig bountystrand med palmesus, bølgeskvulp og kølige drinks.
Ej heller til en lækker europæisk storby, hvor du kan ordne din shopping i ro og mag og sippe caffe latte i pauserne. Næh du. Gør dig klar til et eventyr af helt andre og mere kaotiske dimensioner. Fat turbanen og hop på den næste kamel – vi skal til Delhi og Rajasthan i Indien!
Fuld knald på farverne i Jodhpurs gader
Fuld knald på farverne i Jodhpurs gader

Hvis du savner eventyr...

I påsken rejste jeg med en veninde rundt i det nordlige Indien og besøgte byerne Delhi, Haridwar, Jaipur, Jodhpur og Agra. Et virkelig intenst, kondenseret stykke Indien med masser af seværdigheder og fuld knald på farverne. 13 dages eksotisk eventyr i et område med elefanter og kameler i gadebilledet, kvinder i pangfarvede sarier og mænd i turban – og samtidig med en ordentlig portion trafikkaos og plattenslagere, der betyder at man bør forberede sig mentalt hjemmefra!
Farverig bod i Haridwar
Farverig bod i Haridwar

Haridwar - en hellig by

Vi fløj fra København til hovedstaden New Delhi, som ligger perfekt i forhold til seværdighederne i delstaten Rajasthan. Så kørte vi med den topmoderne metro fra lufthavnen til banegården og videre med tog til Haridwar, der ligger nord for New Delhi ved den hellige flod Ganges. Haridwar er en hellig hinduistisk pilgrimsby med templer, ashrams, hellige mænd og pilgrimme i hobetal, men meget få turister. Den var klart ét af højdepunkterne på vores rejse og et fint alternativ til berømte Varanasi, der ligger hele 12 timers togrejse fra Delhi. Vi kunne nøjes med 4, 5 time med Shatabdi express, der er den hurtigste linje, så mit råd er at booke plads på dén i god tid. Kan anbefale Chair Car-togklassen, der er ideel på længere dagsrejser.
Hundredevis af pilgrimme samlet ved Ganges-floden
Hundredevis af pilgrimme samlet ved Ganges-floden

Guds fodtrin

Haridwar er én af de mest spændende byer, jeg har besøgt på mine rejser i landet og helt ideel, hvis du vil opleve den spirituelle side af indernes liv. Byen er centreret om Ha-kir-Pairi (”Guds fodtrin”), der er en hellig ghat, dvs. en slags trappetrin med templer, hvorfra pilgrimmene bader i Ganges. Her deltog vi i ceremonien Ganga aarti, der finder sted hver eneste aften året rundt, og hvor pilgrimme fra hele Indien samles i hundredvis ved floden og synger og sætter små kurve med lys og blomster på vandet. Det er en utroligt berigende og intens oplevelse. Hvis man som turist vil deltage i ceremonien helt nede ved floden skal man forvente at der bliver lokket penge ud af én for velsignelse fra templernes præster. Vil man undgå dette, kan man stille sig på broen lige over Ha-kir-Pairi, hvorfra man også har et fint overblik.
Armbånd i alle verdens farver
Armbånd i alle verdens farver

Farverige boder

Udover den utrolige ceremoni byder Haridwar på mange hyggelige gader med butikker fulde af farverige boder. Jeg kan varmt anbefale Natu Ram Pather Wale (Moti Bazar, Thanda Kuan), der har et fabelagtigt udvalg af det skønneste keramik (kopper, vaser, skåle og den slags) til lave priser.
Til forårsfestivalen Holi, hvor man kaster med farvet pulver
Til forårsfestivalen Holi, hvor man kaster med farvet pulver

Maharajaernes by Jaipur

Vi tog et nattog videre sydpå til den store by Jaipur, der ligger i delstaten Rajasthan. Byen rummer flere imponerende bygningsværker fra maharajaernes tid som Hawa Mahal og City Palace, som klart er værd at se. Den moderne by Jaipur oplevede jeg dog på mange måder som ret ucharmerende med for meget trafik og for få smil.
Glad deltager i Holi-festen
Glad deltager i Holi-festen

Tag i biffen og se Bollywood-film

Jeg kan varmt anbefale Hotel Pearl Palace (hotelpearlpalace.com), hvor vi boede i Jaipur. Værelserne er gode, og hotellet har en skøn rooftop-restaurant. Book i god tid! Derudover synes jeg det er et must at tage i byens enorme biograf Raj Mandir og se den nyeste Bollywood-film. Biografen, der ligner en abnormt stor, lyserød marengskage både indvendigt og udvendigt, er en oplevelse i sig selv, og så er det meget fascinerende at se film, der adskiller sig så meget fra vestlig filmtradition.
En af Jodhpurs maleriske gader
En af Jodhpurs maleriske gader

Jodhpur - den blå by

Next stop: Jodhpur! En by jeg er slemt begejstret for. Byen har en malerisk gammel bydel, hvor alle huse er blå og pittoreske og gaderne stejle og kringlede og fyldt med hellige køer, æsler og andet godtfolk. Læg hertil det enorme og eventyrlige Mehrangarh fort, hvorfor der er en bjergtagende udsigt over byen samt det henrivende marmor-minipalads Jaswant Thada. Et lille ekstra tip: Den smukke pilgrimsby Pushkar ligger mellem Jaipur og Jodhpur og kan lægges ind som et ekstra stop, hvis man har tid.
Fabelagtig udsigt fra Mehrangarh fort
Fabelagtig udsigt fra Mehrangarh fort

Insidertips til Jodhpur

Mit råd er at bo i Jodhpurs gamle bydel i ét af de små hostels, der har udsigt over myriaderne af blå huse. Af restauranter kan jeg anbefale Hotel Priya & Restaurant (181-2 Nai Sank, Sojati Gate) i den nye bydel med masser af lækre, lokale retter (ca. 4 kr. for en ret). Trænger du til en dukkert efter dagens anstrengelser, så hop i poolen på luksuriøse Ajit Bhawan hotel (ajitbhawan.com). Selvom du ikke bor der, kan du nemlig leje dig til en dags luksus ved poolen (ca. 55 kr. pr. prs.) og prøve deres udsøgte retter og drinks. Et klart must!
Taj Mahal - ubeskriveligt smukt!
Taj Mahal - ubeskriveligt smukt!

Et monument for kærligheden

Kan man overhovedet sige Indien uden at sige Taj Mahal? Nej vel? Efter en tur med nattog fra Jodhpur til Agra ankom vi om morgenen til dette verdensvidunder, der er et ekstravagant og gudesmukt monument for kærligheden. Omkring 20.000 mennesker har knoklet for at skabe mesterværket i marmor til ære for Shah Jahans afdøde hustru Mumtaz Jahan. Det er et ubeskrivelig smukt syn! Sørg endelig for at komme tidligt om morgenen ved fx 7-tiden før horderne af turistgrupper invaderer stedet. Her bader solen også Taj Mahal i et varmt, gyldent skær, der gør sig godt på billeder. Byen Agra i sig selv er alt, hvad Taj Mahal ikke er: Beskidt, ucharmerende og ikke værd at se. Så mit råd er, at man blot afsætter nogle timer til Taj Mahal og skynder sig videre.
Mænd klædt ud som hinduguder
Mænd klædt ud som hinduguder

Restaurant Veda - et åndehul i Delhi

Tilbage i Delhi. Ringen var sluttet. Efter 12 dages eventyr var Delhi med dens knap 13 millioner sjæle og infernalske trafik en ordentlig mundfuld for os. En enkelt anbefaling skal dog lige med på vejen: Restaurant Veda (http://vedarestaurants.com/) tæt på Connaught Palace i hjertet af Delhi er en udsøgt fornøjelse, hvor man kan nyde en fremragende 9-retters menu til en i danske øjne rørende pris (vi måtte af med ca. 190 pr. næse inkl. drikkevarer) i stemningsfulde omgivelser.
I Indien er intet umuligt...
I Indien er intet umuligt...

Book tog hjemmefra

Da mange togafgange i Indien bliver booket op ugevis i forvejen er det en rigtig god idé at bestille billetter hjemmefra. Dette indebærer for udlændinge desværre en del bøvl, hvor man bl.a. skal registerere sig og indsende et scan af sit pas. Følgende websider er guld værd:
http://www.seat61.com/India.htm#book - when in India
www.cleartip.com
Husk i øvrigt selv at medbringe pude og tæppe, hvis du rejser med nattog på 2. klasse (second sleeper). Det udleveres kun på højere klasser.
Tilbage er der bare at sige…. go’ rejse!
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Indien

Hoteller i Indien
Rejser til Indien
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/thailand/krabi/ao-nang-beach-resort.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.