Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Indien

 • Bedste pakketip

  (Bedømt af 1 person)
  29.10.13: Kasper Mathiasen
  Pak altid din håndbagage sådan at du kan klare dig i et par dage. Dvs. tandbørste, ekstra undertøj, strømper osv.
  Det kan jo ske at din kuffert bliver væk når du skal ud og flyve.
  Se hele rejsetippet
 • 10 steder jeg aldrig glemmer

  (Bedømt af 30 personer)
  02.08.13: Ida Andersen Tambjerg
  Kender du det, når et sted blæser én helt bagover? Sådan et sted, der mejsler sig ind i bevidstheden og måske endda ændrer ens syn på verden en lille smule? Dette rejsetip er mit eget bud på, hvor disse magiske steder findes, baseret på mine rejser rundt omkring på vores utrolige klode.
  Se hele rejsetippet
 • Indien - Elske eller hade

  (Bedømt af 7 personer)
  23.06.13: Jørgen Martens
  Inden vi rejste til Indien, hørte at enten hader eller elsker du Indien.
  Den første dag hadede vi. Ankom om natten og ville bestille plads på tog, og da vi langt om længe i Delhi fandt et rejsebureau, fik vi at vide at vi måske kunne blive skrevet op til en togbillet om et par dage.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Indien

Rejsetips af samme forfatter

 • 10 steder jeg aldrig glemmer

  (Bedømt af 30 personer)
  02.08.13: Ida Andersen Tambjerg
  Kender du det, når et sted blæser én helt bagover? Sådan et sted, der mejsler sig ind i bevidstheden og måske endda ændrer ens syn på verden en lille smule? Dette rejsetip er mit eget bud på, hvor disse magiske steder findes, baseret på mine rejser rundt omkring på vores utrolige klode.
  Se hele rejsetippet
 • Tanzania - meget mere end safari

  (Bedømt af 2 personer)
  21.07.13: Ida Andersen Tambjerg
  Brølende løver, springende gazeller og hylende hyæner på en uendelig savanne. Det er nok den drøm, mange har om rejsen til Afrika. Afrika – og i særdeleshed Tanzania – rummer alt dette men også mange andre utrolige oplevelser.
  Se hele rejsetippet
 • New York på den fede måde

  (Bedømt af 34 personer)
  06.06.13: Ida Andersen Tambjerg
  Start spreading the news
  I’m leaving today
  I want to be a part of it
  New York, New York
  Frank Sinatra
  Se hele rejsetippet
Majestætiske Mysore
Rejsetips indsendt af:
Ida Andersen Tambjerg
Aarhus V
22. jan. 2013

Majestætiske Mysore

Indien er for dig, der længes efter et bombardement af alle sanser. Landet er som et vældigt kalejdoskop af farver, mennesker, rigdom, fattigdom, hellige køer, prægtige paladser og eksotiske templer – og Mysore, som jeg besøgte i august 2012, er bestemt ingen undtagelse.
Her kan du blive hensat til 1001 nat i de gamle maharajaers overdådige palads, lade dig rive med af farverne og duftene i Devaraja Marked, mærke buddhismens sjæl i munkeklostret i Bylakuppe, forkæle smagsløgene med lækkerier fra det sydindiske køkken – og til sidst glemme tid og sted med en traditionel ayurvedisk massage.
Maharaja-paladset, der blæste os helt omkuld
Maharaja-paladset, der blæste os helt omkuld

Maharaja-paladset - 1001 nats eventyr vækkes til live

Mysore er Karnatakas kulturelle hovedstad, og her finder man Maharajens berømte palads. Maharajaerne var indiske fyrster, der regerede de mange indiske fyrstedømmer før landets selvstændighed, og paladset i Mysore giver et fantastisk indblik i, hvor overdådig og luksuriøs deres fyrstelige tilværelse har været. Paladset er et pragteksemplar indenfor indosaracenisk arkitektur, og indvendigt ligner det sultanens palads fra Alladin, med mosaik-marmorgulve, søjler, sølvdøre, malerier, tronstole, vægge af rosentræ med indlagt elfenben og masser af guld – vi var fuldstændigt målløse! Et godt tip er at følge den engelske rundvisning indtalt på bånd, som man kan tage med sig rundt. Så kan du i eget tempo høre den fantastiske historie bag paladset, og det er ganske gratis. Det er desværre forbudt at fotografere inde i paladset. Jeg synes det er et must at kigge forbi paladset søndag aften, hvor det er illumineret af ikke mindre end 96.000 lamper. Husk endelig også at besøge de smukke hindutempler, der ligger indenfor paladsets mure, særligt Sweta Varahaswamy Templet er en fryd for øjet.
Kumkum, det farvede pulver der bruges ved religiøse ceremonier
Kumkum, det farvede pulver der bruges ved religiøse ceremonier

Devaraja Marked - et sansebombardement

Devaraja Marked er ét af Indiens mest farverige og intense basarer – det syder faktisk af liv! Vi følte os i en helt anden verden i de smalle stier mellem boderne, der sælger alt fra frugt, grøntsager, smykker, hjemmelavet sæbe, tempelblomster og krydderier. Det bedste er dog de fantastiske koniske bunker af kumkum, der er pulver i alskens farver, som bruges ved religiøse ceremonier og bryllupper. Vær forberedt på, at de handlende (modsat mange andre steder i byen) er vant til turister – der må gerne pruttes lidt om prisen.
Munkenovicerne chanter til gongonens rytmer i Golden Temple, Bylakuppe
Munkenovicerne chanter til gongonens rytmer i Golden Temple, Bylakuppe

Bylakuppe - Buddhismens sjæl

Bylakuppe, der ligger udenfor Mysore, er en lille tibetansk enklave grundlagt af munke, som flygtede fra Tibet under den kinesiske invasion i 1959. Vi havde ikke hørt meget om stedet inden vi tog af sted og havde ingen særlige forventninger, men besøget hos munkene blev et højdepunkt på vores rejse i Sydindien. Vi var heldige at ankomme lige i rette tid for de hundredevis af orangeklædte munkenovicers samling i det monstrøse Golden Temple, der rummer en 18 meter høj Buddha i det pureste guld. At sidde og lytte til dem chante under Buddhas kyndige tilsyn og mærke gongonen og røgelsen vibrere i næseboerne – ja, det var måske det mest intense øjeblik på min rejse. Byen kan nås med bus (Mysore-Madikeri-ruten). Stå af i Kushnagar og tag en tuktuk videre til Bylakuppe. Tag af sted om morgenen, så du kan opleve munkesamlingen.
Dosaen - en sydindisk lækkerbisken!
Dosaen - en sydindisk lækkerbisken!

Det sydindiske køkken - pandekager à la Indien

Når sulten melder sig ovenpå en dag i Mysore fuld af oplevelser, så prøv en dosa på et af de hyggelige, lokale spisesteder. Dosaen er en sydindisk specialitet, der består af en tynd, sprød pandekage lavet af mel fra linser og ris og med forskelligt fyld – alt sammen serveret på et palmeblad. Jeg kan særligt anbefale Masala dosa. Man spiser selvfølgelig med hænderne – men for guds skyld kun den højre!
Hellige køer er en almindelig del af Mysores gadebillede
Hellige køer er en almindelig del af Mysores gadebillede

Ayruveda – lægekunst for krop og sjæl

Når du trænger til en pause fra Mysores menneskemylder, så find din indre ro ved at prøve en ayruvedisk massage. Ayurveda er den traditionelle indiske lægevidenskab, hvor der fokuseres på hele organismens balance, og behandlingsformerne omfatter bl.a. massage og urter. Jeg synes det er en himmelsk oplevelse at blive masseret ind i duftende olier i en time og drikke nærende urtete bagefter! Prøv fx Indus Valley ayurvedic centre.

Fra Bangalore kan man tage ekspresstoget Shatabdi Express, der når Mysore på to timer. Book i rigtig god tid - togene er meget populære i Indien, og vi havde ofte problemer med at få plads på de gode ekspressafgange. Hvis du har mere tid til overs i Mysore, er der mange muligheder for at bruge byen som base for flere eventyr: Spot elefanter i Nagarhole eller Bandipur Nationalpark eller besøg det guddommeligt smukke tempel Somnathpur. God rejse!

Kommentarer til rejsetippet om Indien

Tak:)

30/01 2013 Ida Andersen Tambjerg
Tak skal I ha':D Det er jeg glad for! Ja, Indien indbyder til ægte eventyr, jeg har ihvertfald ikke fået nok endnu... skal snart af sted igen, denne gang til Nordindien:)
Mvh,
Ida

Fantastisk beretning!!

30/01 2013 Marie-Louise
Sikke en fantastisk rejsebeskrivelse. Hvis jeg ikke længe har drømt om at skulle til Indien, så MÅ jeg da i hvert fald bare afsted nu.... Tak for en fin artikel med flotte billeder og levende beskrivelser!!!

Godt skrevet, fede fotos

Hej Ida
Kanon rejsebeskrivelse, lige i øjet.
Har selv været nogle uger i Indien (og en anden gang i Goa) og sugede også til mig af de mange farverige sanseindtryk og fantastiske smage (uhm, indisk mad!).
Og så er inderne bare enormt flinke. Og deres indisk-engelske accent er hele rejsen værd.
MH Christian
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Indien

Hoteller i Indien
Rejser til Indien
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/californien/forberedelse-til-den-klassiske-road-trip.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.