Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Indien

 • Bedste pakketip

  (Bedømt af 1 person)
  29.10.13: Kasper Mathiasen
  Pak altid din håndbagage sådan at du kan klare dig i et par dage. Dvs. tandbørste, ekstra undertøj, strømper osv.
  Det kan jo ske at din kuffert bliver væk når du skal ud og flyve.
  Se hele rejsetippet
 • 10 steder jeg aldrig glemmer

  (Bedømt af 30 personer)
  02.08.13: Ida Andersen Tambjerg
  Kender du det, når et sted blæser én helt bagover? Sådan et sted, der mejsler sig ind i bevidstheden og måske endda ændrer ens syn på verden en lille smule? Dette rejsetip er mit eget bud på, hvor disse magiske steder findes, baseret på mine rejser rundt omkring på vores utrolige klode.
  Se hele rejsetippet
 • Indien - Elske eller hade

  (Bedømt af 7 personer)
  23.06.13: Jørgen Martens
  Inden vi rejste til Indien, hørte at enten hader eller elsker du Indien.
  Den første dag hadede vi. Ankom om natten og ville bestille plads på tog, og da vi langt om længe i Delhi fandt et rejsebureau, fik vi at vide at vi måske kunne blive skrevet op til en togbillet om et par dage.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Indien

Rejsetips af samme forfatter

 • 10 steder jeg aldrig glemmer

  (Bedømt af 30 personer)
  02.08.13: Ida Andersen Tambjerg
  Kender du det, når et sted blæser én helt bagover? Sådan et sted, der mejsler sig ind i bevidstheden og måske endda ændrer ens syn på verden en lille smule? Dette rejsetip er mit eget bud på, hvor disse magiske steder findes, baseret på mine rejser rundt omkring på vores utrolige klode.
  Se hele rejsetippet
 • Tanzania - meget mere end safari

  (Bedømt af 2 personer)
  21.07.13: Ida Andersen Tambjerg
  Brølende løver, springende gazeller og hylende hyæner på en uendelig savanne. Det er nok den drøm, mange har om rejsen til Afrika. Afrika – og i særdeleshed Tanzania – rummer alt dette men også mange andre utrolige oplevelser.
  Se hele rejsetippet
 • New York på den fede måde

  (Bedømt af 34 personer)
  06.06.13: Ida Andersen Tambjerg
  Start spreading the news
  I’m leaving today
  I want to be a part of it
  New York, New York
  Frank Sinatra
  Se hele rejsetippet
Sydindien har sjæl
Rejsetips indsendt af:
Ida Andersen Tambjerg
Aarhus V
4. april 2013

Sydindien har sjæl

En godmodig, hellig ko stikker hovedet indenfor i en butik, hvis ejer, en kvinde iført en smuk, orange silkesari, genner den nænsomt ud. Jeg må smyge mig rundt blandt virvaret af handlende, scootere og tuktuk’er, der alle har fundet vej til den sydende basar, hvor de glitrende smykker, duftende tempelblomster, farvestrålende kumkum-pulver i koniske bunker og ultrastærke krydderier virker aldeles eksotisk for mig.
Foran mig går en gruppe mænd, hvis hvide og orange striber i panden fortæller mig, at de netop har været på dagens første tempelbesøg. Jeg smutter ud af markedets mylder og går hen mod byens hindutempel. Foran hvert eneste hus jeg passerer er malet sindrige mønstre med kalk; kolams. Nu når jeg frem til templet, der er én stor organisk skulptur af hundredvis af guder, som jeg ikke kender, med otte arme, elefanthoveder, blå hud og guldsmykker. Duften af røgelsen vibrerer i mine næsebor. Jeg er i Sydindien.
Glad indisk dreng på gaden
Glad indisk dreng på gaden

Langt fra alfarvej

I sommers rejste jeg rundt i det aller sydligste Indien – et kaleidoskop af farver, mennesker, rigdom, fattigdom, prægtige paladser og eksotiske templer. Er du til komfort og luksus er det ikke den oplagte destination for dig. Men hvis du har lyst til at udforske en afkrog af verden, hvor der er meget langt mellem all inklusive-hotellerne og hvor alene din tilstedeværelse får folk til at dreje hovedet af led, ja så har du fundet det rigtige. Det sydlige Indien har sin helt egen sjæl. Hop med på en tur til min rejses højdepunkter!
Én af Shri Menakhsi-templets 12 imponerende tårne (gourams), Madurai
Én af Shri Menakhsi-templets 12 imponerende tårne (gourams), Madurai

Asiens smukkeste tempel?

Vi starter i Madurai i Tamil Nadu, som er et must, hvis du vil have et autentisk indblik i sydindisk og tamilsk kultur. Byen, som er én af de ældste i Sydindien, er fuldstændig domineret af et enormt tempelkompleks, Sri Meenakshi-templet, der er ét af de smukkeste – hvis ikke dét smukkeste – tempel jeg har besøgt i Asien. De tolv tårne (gopurams), der er rigt dekorerede med farverige guder og mytiske figurer, blæste mig helt bagover! Og den intense stemning i tempelgårdene, hvor hundreder af pilgrimme beder til hinduguderne og udfører rituelle handlinger som at male farvede streger i ansigtet er rigtig spændende at opleve. Man finder også et stort marked kun med guld – og så kan man blive velsignet af en elefant! Stik en rupee-seddel i dens snabel, og den kvitterer med at ae dig på hovedet.
Man skal gå barfodet i nærheden af og indeni templet, og fliserne er brændende varme om dagen, så jeg vil anbefale at man prøver at komme om morgenen eller om aftenen. Vi var forbi to gange i løbet af en dag, hvilket stedet virkelig fortjener. Der er gratis entré, men det koster 30 rupees (ca. 3 kroner) at tage kamera med ind. Lige til at klare.
Dosaen, en lækker sydindisk specialitet
Dosaen, en lækker sydindisk specialitet

Crepe á la India

Efter den storlåede oplevelse gik vi på opdagelse i Madurais gader. Her er masser af skræddere, blomsterboder og butikker, der sælger smukke billeder af hinduismens farverige guder. Når sulten melder sig, kan den stilles i én af de mange lokale spisesteder, hvor du kan prøve en dosa. Dosaen er en sydindisk specialitet, der består af en tynd, sprød pandekage lavet af mel fra linser og ris og med forskelligt fyld. Jeg kan anbefale varianten Masala dosa. Der er altid en fælles håndvask i restauranten, og man vasker hænder og skyller mund før og efter man har spist. Maden serveres oftest på et palmeblad, og der spises med fingrene – brug kun højre hånd. Du kan spise dig mæt for 3,5 kroner – god appetit!
Sydindien oser af farver
Sydindien oser af farver

1001 nat

Next stop – Mysore! Byen er delstaten Karnatakas kulturelle hovedstad, og her finder man Maharajens berømte palads. Maharajaerne var indiske fyrster, der regerede de mange indiske fyrstedømmer før landets selvstændighed, og paladset i Mysore giver et fantastisk indblik i, hvor overdådig og luksuriøs deres fyrstelige tilværelse har været. Paladset er et pragteksemplar indenfor indosaracenisk arkitektur, og indvendigt ligner det sultanens palads fra Alladin, med mosaik-marmorgulve, søjler, sølvdøre, malerier, tronstole, vægge af rosentræ med indlagt elfenben og masser af guld – vi var fuldstændigt målløse! Et godt tip er at følge den engelske rundvisning indtalt på bånd, som man kan tage med sig rundt. Så kan du i eget tempo høre den fantastiske historie bag paladset, og det er ganske gratis. Husk endelig også at besøge de smukke hindutempler, der ligger indenfor paladsets mure.
Kumkumpulver, der bruges ved religiøse højtider, på Devaraja Marked, Mysore
Kumkumpulver, der bruges ved religiøse højtider, på Devaraja Marked, Mysore

Devaraja Marked

Devaraja Marked i Mysore er ét af Indiens mest farverige og intense basarer. Vi følte os i en helt anden verden i de smalle stier mellem boderne, der sælger alt fra frugt, grøntsager, smykker, hjemmelavet sæbe og krydderier. Det bedste er dog de fantastiske bunker af kumkum, der er pulver i alskens farver, som bruges ved religiøse ceremonier og bryllupper.
Munkenovicer chanter i Golden Tempel, Bylakuppe ved Mysore
Munkenovicer chanter i Golden Tempel, Bylakuppe ved Mysore

Buddhismens sjæl

Bylakuppe, der ligger udenfor Mysore, er en lille tibetansk enklave beboet af munke, som flygtede fra Tibet under den kinesiske invasion i 1959. Vi havde ikke hørt meget om stedet inden vi tog af sted og havde ingen særlige forventninger, men besøget hos munkene blev et højdepunkt på vores rejse i Sydindien. Vi var heldige at ankomme lige i rette tid for de hundredevis af orangeklædte munkenovicers samling i det monstrøse Golden Temple, der rummer en 18 meter høj Buddha i det pureste guld. At sidde og lytte til dem chante under Buddhas kyndige tilsyn og mærke gongonen og røgelsen vibrere i næseboerne – ja, det hører til ét mine kæreste minder fra Indien. Byen kan nås med bus (Mysore-Madikeri-ruten). Kom i god tid, så du kan opleve munkesamlingen.
Én af Bangalores travle butiksgader
Én af Bangalores travle butiksgader

Sydens Silicon Valley

Bangalore er det moderne Sydindiens hovedstad. Sydens silicon walley. De fleste vil starte deres rejse her eller i Chennai, som er de to byer, der har bedst internationale flyforbindelser. Bangalore bugner bestemt ikke af seværdigheder, men den giver et godt indblik i det moderne Indien, hvor en voksende middelklasse stormer derudaf. Samtidig er byen et kærkomment pusterum midt i kulturchok, fremmed mad og fattigdom. Her er masser af shoppingmuligheder med alt fra lokale, eksotiske markeder til fashionable shoppingmalls. Commercial Road og MG road er Bangalores svar på Strøget. Bangalore var den eneste by, vi besøgte, som havde et større udvalg af internationale restauranter. Her vil jeg skynde mig at anbefale Olive Beach (www.olivebarandkitchen.com), som stadig kan få min mund til at løbe i vand. Bag en blå, undselig trædør gemmer sig en lille verden af udsøgt middelhavsmad, god service og lækker atmosfære – alt sammen til indiske priser! Bangalore var dog ikke en by, vi havde lyst til at blive mere end et par dage, for den er ret forurenet, og trafikken er frygtelig tæt.
Solnedgang over smukke Hampi
Solnedgang over smukke Hampi

Pusterum

Efter en hård tur nordpå i nattog nåede vi frem til endnu et højdepunkt på vores indiske odysee: Hampi. Dette World Heritage-site har virkelig en magisk atmosfære pga. sit ekstraordinære landskab med kæmpe granitblokke og tempelruiner fra det 15. århundrede, der synes at være kastet ud over det store område. Den lille turistby Hampi bazaar, der er vokset op ved ruinerne er temmelig ucharmerende med alt for mange sælgere; det er templerne og særligt naturen, der er den lange togtur værd.
Hampi var for os et dejligt sted at slappe af efter Indiens hæsblæsende byer, fordi det ligger langt langt ude på landet og er meget roligt. Her kan man nyde en fantastisk solnedgang over Tunghabadra-floden, gå ture gennem frodige bananlunde og spise lækker indisk og international mad på restauranten Mango Tree, der har en fuldstændig eminent udsigt over Hampis fortryllende landskab. Man sidder ved lave borde på små terasser i et slags amfiteater, så man kan spise og nyde naturens teater på én og samme tid. Mango Tree ligger lidt udenfor Hampi Bazaar: Følg vejen langs floden vestover, og du vil komme til et skilt, der viser dig vej.
Er man mere en strandløve end en tempelnarkoman, så rejs vestpå til Goas og Keralas smukke strande – pga. monsunen og begrænset tid, nåede vi det desværre ikke. Togstrækningen fra Goa til Mumbai skulle også være fantastisk.
Denne hellige elefant i Shri Menakshi Templet vil velsigne dig, hvis du stikker en 10-rupeeseddel i
Denne hellige elefant i Shri Menakshi Templet vil velsigne dig, hvis du stikker en 10-rupeeseddel i

Næsten gratis

Et plus ved Indien er prisniveauet, der er ét af de laveste i verden. På min 26 dages rejse brugte jeg ca. det samme beløb på overnatning (hostels), som en enkelt overnatning på et godt hotel i Vesteuropa koster. Er man okay med at bo simpelt, kan man således bo for ca. 20 kr pr. person. Et måltid på en lokal restaurant koster mellem 3 og 5 kr, mens det er meget dyrere at spise på internationale restauranter (men stadig meget billigt!). Togene er også ekstremt billige, hvis man rejser på anden klasse, som dog kan blive lidt hårdt i længden. Priserne er en del højere for de bedre klasser, men stadig langt billigere end i Danmark.
Gæstfrie folk på gaden inviterer os på ”brætspil”
Gæstfrie folk på gaden inviterer os på ”brætspil”

Kunsten at bestille en togbillet

Jeg vil anbefale, at man afsætter god tid til sin rejse i Indien. Afstandene er store, og de lokale busser er ikke videre effektive. Togene kan klart anbefales og er en unik måde at lære Indiens befolkning og landskaber at kende, men book i god tid, da Indiens overbefolkning og togenes popularitet betyder, at mange afgange er booket ud flere uger i forvejen. Det er desværre ikke så ligetil at booke togbilletter hjemmefra for udlændige, da man ikke har et ticifret indisk telefonnummer, og det kræver bl.a. at man indsender en mail med kopi af sit pas. Prøv at følge vejledningen her: http://www.seat61.com/India.htm#book%20-%20from%20outside
Benyt dig af hjemmesiden Clear Trip, hvor det er super overskueligt at finde og booke sin afgang: http://www.cleartrip.com/trains
Det lykkedes for mig! Husk at medbringe et tæppe, hvis du sover på almindelig Sleeper class i nattogene, de udleveres kun på højere klasser. Det kan blive utroligt koldt at ligge i øverste køje lige under en ventilator i ni timer – jeg taler af erfaring;)
Hellig ko på shopping
Hellig ko på shopping

God rejse

Tilbage er der bare at sige rigtig god rejse!

Kommentarer til rejsetippet om Indien

Lækkert

29/04 2013 Anne Sofie Mark
<3

Lækkert

29/04 2013 Susanne
Sikke en apetitvækker! Jeg må afsted med det samme!

Indien

28/04 2013 Marie Vad Tambjerg
Sikke en rejse..fantastisk beskrivelse, meget levende.

Indien

28/04 2013 Marie Vad Tambjerg
Sikke en rejse og fantastisk godt beskrevet

Ligesom at være der selv

27/04 2013 Carsten
Meget indlevende skrevet, vækker en masse minder. Virkeligt godt skrevet
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Indien

Hoteller i Indien
Rejser til Indien
Denne side er udskrevet d. 20. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/new-york/bo-ikke-paa-ameritania-i-new-york.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.