Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Indien

 • Bedste pakketip

  (Bedømt af 1 person)
  29.10.13: Kasper Mathiasen
  Pak altid din håndbagage sådan at du kan klare dig i et par dage. Dvs. tandbørste, ekstra undertøj, strømper osv.
  Det kan jo ske at din kuffert bliver væk når du skal ud og flyve.
  Se hele rejsetippet
 • 10 steder jeg aldrig glemmer

  (Bedømt af 30 personer)
  02.08.13: Ida Andersen Tambjerg
  Kender du det, når et sted blæser én helt bagover? Sådan et sted, der mejsler sig ind i bevidstheden og måske endda ændrer ens syn på verden en lille smule? Dette rejsetip er mit eget bud på, hvor disse magiske steder findes, baseret på mine rejser rundt omkring på vores utrolige klode.
  Se hele rejsetippet
 • Indien - Elske eller hade

  (Bedømt af 7 personer)
  23.06.13: Jørgen Martens
  Inden vi rejste til Indien, hørte at enten hader eller elsker du Indien.
  Den første dag hadede vi. Ankom om natten og ville bestille plads på tog, og da vi langt om længe i Delhi fandt et rejsebureau, fik vi at vide at vi måske kunne blive skrevet op til en togbillet om et par dage.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Indien

Rejsetips af samme forfatter

The world of Chennai, India
Rejsetips indsendt af:
Jesper Zederkof
Nørresundby
28. juli 2010

The world of Chennai, India

Indien er på mange måder et mystisk og facinerende land. Rejs til en helt anden verden og kom hjem som et nyt menneske med utrolige minder i bagagen.
The holy cow
The holy cow

Indien (Chennai) introduktion

Indtil for få år siden betragtede man mest Indien som et udviklingsland. Et land som vi igennem 40 år har givet dansk udviklingsbistand. En stor del af befolkningen er stadig ludfattig og det er skræmmende at opleve, hvordan rige og fattige lever side om side som naboer.

Chennai som før hed Madras er hovedstaden af Tamil Nadu. Det er en af de største byer i Indien med 6,4 mill. mennesker. Der er varmt hele året rundt og kommer nærmest aldrig under 20C. Regntiden løber fra Oktober til December og her kommer ofte store oversvømmelser. Selv om det er et super minde at have med hjem, fraråder jeg at rejse i ovenstående periode, da det til tider er ret voldsomt.

I Chennai tales der Tamilsk som hovedsprog. Få kan engelsk, men det er på et yderst begrænset niveau!
10 gode råd :
 1. Indien er et super billigt land, men de vil altid prøve at snyde dig. Betal aldrig fuld pris!
 2. Det er umuligt ikke at få dårlig mave hernede, så vær forberedt! Malaria er ikke udbredt i Chennai og det er derfor ikke nødvendigt med Malaria piller.
 3. Før du siger ja til en værelse så tjek at toilettet virker, og at der er vand i bruseren og vandhanen - du vil blive overasket over hvor mange steder en eller flere af dele ikke virker. (og øv dig hjemmefra, de fleste steder bruger de ikke papir til numsen) :)
 4. Der er ingen problemer med at finde ATM's så det er ikke nødvendigt at medbringe rejsechecks eller lign. Der er rigtig mange som tikker om penge, så hav ikke for mange kontanter ved hånden.
 5. Drik aldrig deres vand, og køb ikke mad fra gaden med mindre du vil teste din mave.
 6. Du skal efterlade dine sko udenfor alle templer og en del butikker så tag nogen med du går godt i, er lette at tage af men som kan tåle at blive stjålet.
 7. Medbring eller køb et myggenet dernede. De er overalt.
 8. Medbring ikke alt hjemmefra. Man kan altså få alt i Indien!
 9. Bor du i sted som ikke har en pool, så er der flere store hoteller i Chennai man kan benytte for små beløb. bl.a. hos Sheraton Chola Hotel som varmt kan anbefales.
 10. Bad ikke i nogen søer, floder eller lign. Lugten vil også fortælle dig alt!
i Chennai er der mennesker overalt
i Chennai er der mennesker overalt

Chennai

Vi er nu kommet hjem efter vores fantastiske tur til Indien. Indtrykkene fra turen er så småt blevet fordøjet, og en ny hverdag er startet. Men endnu er hverdagen så ny, at vi stadig tænker og taler meget om tiden i Chennai, som ligger i syd Indien. Da vi kommer ud af lufthavnen bliver vi mødt af hundredvis af mennesker, - en del af dem Taxichauffører som alle gerne vil have os med i deres bil. Vi aftaler en pris med en af dem og begiver os så ud på en noget heftig køretur. Trafikken er i sig selv en oplevelse. Der er propfyldt med biler, motorcykler, rickshaws (små taxis), busser etc. De dytter, køre sik sak og snakker med hinanden. Flere gange troede man livet var slut. Varmen var ulidelig og lugten af affald og afføring skinte igennem, så man nærmest fik det dårligt.

Endelig kom vi frem til vores uddannelses sted og vi var klar til at være pædagoger i Chennai i et år. Vores første to timers indtryk kan beskrives sådan: kaos, fugt, skrald, mange lyde, underlige lugte, underlige smage, ufattelig mange mennesker (en del af dem som glor og griner af os) samt en vandvittig trafik. Og så var alle folk smilende og utrolig venlige. Nu når rejsen er lagt lidt på afstand kan fortællingen fortsætte.

I Chennai oplever du pulsen i en indisk storby. Du ser kulturelle seværdigheder, oplever indiske basarer, farverige traditionelle indiske bybilleder og gamle handelskvarterer f.eks Geroge Town. Du ser et moderne Indien med moderne virksomheder og vestligt orienterede butikker i modsætning til et økonomisk mere tilbagestående Indien med beskedne levevilkår, udbredt og stor fattigdom og mange sociale problemer. Overalt møder du meget imødekommende indere.

Seværdigheder i Chennai

Fort St. George
Fort St. George

Fort St. George

Det britiske East India Company oprettede en handelsstation og byggede Fort St. George ved fiskerlejet Madraspatnam i 1639-40. Til trods for at der ikke var nogen naturlig havn, og landgang derfor var vanskelig, blev byen fra slutningen af 1700-tallet briternes administrative og handelsmæssige centrum i Sydindien.
Thousand L. Mosque
Thousand L. Mosque

Thousand Lights Mosque

Thousand Lights Mosque er et sted hvor muslimer fra Chennai beder til deres gud. Den er populær for navnet, den historiske og religiøse vigtighed for samfundet i Tamil Nadu.
den flotte strand.
den flotte strand.

Marina Beach.

Marina Beach i Chennai er hyldet som en af de længste strande i Indien og ja faktisk hele verden. Det er et stor turist sted i byen. Længden af denne strand er så meget, at det spreder over 12 kms begyndelsen fra Fort St. George till Besant Nagar.
 
Der er forskellige statuer af berømte mennesker langs vejene af Marina Beach som Mahatma Gandhi, Thiruvalluvar, Kamaraj, Sir. Thomas Munro og mange andre. Det er utrolig flot, og det er her muligt at bade, selvom det frarådes. Inderne bader selv her, dog med tøj på :)
Fest og dans fra pongal
Fest og dans fra pongal

Pongal-festival

Januar er en god tid at besøge Tamil Nadu, for vejret er behageligt, naturen er smuk og grøn efter monsunen, og hinduerne holder fest i anledning af den igangværende høst. Festivalen bliver fejret med masser af mad, sociale sammenkomster danse og religiøse ritualer samt fyrværkeri. Det er virkelig en oplevelse.
Tsunamien fra Marina beach
Tsunamien fra Marina beach

Tsunamien ramte Chennai

Tamil Nadu/Chennai i Indien blev hårdt ramt tsunamien. 10.000 mennesker dødede i 2004 og massive ødelæggelser af de lokale fiskersamfund, der er levevej for tusinder og atter tusinder af familier. I dag ligger mange huse og hoteller stadig øde hen, mens meget er under opbygning. i Chennai er der en lille Tsunami by, med skoler, børnehaver etc. nærmest et lille samfund. Kommer i derud bliver i mødt med glæde og nysgerrighed. De er utrolig fattige, så vær opmærksom på evt. tikkeri. Lidt længere væk fra landsbyen kan man gå ned til vandet og se ødelæggelserne og det nye liv som er ved at blive skabt.
Trope paradis

Trope paradis

Andamanerne badeferie: Øgruppen Andamanerne er en af Indiens største oplevelser, endnu ikke opdaget af masseturismen. Der er kun adgang til den sydlige del af Andamanerne, men så vanker der også et næsten uspoleret tropeparadis med brede sandstrande og muligheder for dykning og snorkling i koralrevene eller badning i det lækre salte vand. Det meste af øerne er bevokset med uspoleret regnskov, der er hjemsted for hele 17 fuglearter, der ikke findes andre steder på kloden. Chennai er hovedindgangen til dette Paradis. Fra Chennai kan man enten flyve eller sejle dertil!

Afslutning

Chennai/Tamil Nadu kan varmt anbefales. Der er utrolig mange seværdigheder, en smuk natur og en noget anderledes kultur. Man oplever hvordan, man som fattig kan leve et godt og sjovt liv og tage livet, som det kommer. Flyrejsen til Indien er måske ikke billig, men du bruger nærmest ingen penge på ferien. Så billigt er det! Glæd dig til minder for livet.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Indien

Hoteller i Indien
Rejser til Indien
Denne side er udskrevet d. 19. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.