Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Praktisk info om Bali

Rejser til Bali

Rejs til Bali og få gjort drømmerejsen til virkelighed. På Bali kan du få alt fra en super lækker bade-daseferie til en aktiv ferie, hvis du er til mountainbiking, vandring på vulkaner - eller hvad med White Water Rafting?  Uanset rejseform, bliver alle sanserne aktiveret på Bali. Ring 70 11 60 11 eller bestil selv fly og hotel i søgeboksen.

Sanserne aktiveres på Bali

Seminyak strand på Bali

Bali - gør drømmen til virkelighed

Når du rejser rundt på Bali, er det som alle dine sanser bliver aktiveret. Du bliver mødt af utallige dufte fra naturen og de små gadekøkkener, farvestrålende ceremonier og optog på vej til templer med offergaver, bølgende rismarker, majestætiske vulkaner og skønne strande. Det hele akkompagneret til rytmerne fra gamelanmusikken, bølgeskvulp og vinden i kokospalmerne.
 
Bali er for dig om du ønsker en afslappende badeferie, familieferie, aktiv ferie eller måske skal du på bryllupsrejse?

 

Seminyak - trendy og international stemning

Seminyak er det nyest udbyggede strandområde på Bali, og ligger i forlængelse af Kuta Beach. Her finder du en trendy international stemning og en del lækre og spændende design- og tøjbutikker, smagfulde cafeer og barer samt et stort udbud af gode restauranter. Overalt i gaderne og på stranden nydes det søde liv. 
Skøn strand ved feriebyen Sanur på Bali

Sanur - børnefamiliernes foretrukne ferieby på Bali

På den sydøstlige del af Bali, finder du en af Balis absolut populæreste feriebyer. Tempoet er afslappet og Sanur er ideel, uanset om du ønsker en romantisk ferie eller rejser med børn.

Stranden er skøn og da koralrevet fungerer som bølgebryder, er den også meget børnevenlig. På hovedgaden i Sanur ligger restauranter på stribe, så der kan du virkelig gå på opdagelse i Balis kulinariske køkken.

Specielt om aftenen er stemningen i top med lyset fra de utallige små lamper, og dagens fangst af farvestrålende fisk ligger på grillen og frister. Hvis du går en lille tur ned ad de små gader, er det som at træde ind i en helt anden verden.

Du kommer helt tæt på hverdagslivet, og måske er du heldig at opleve et farverigt optog med offergaver til et af de mange templer.
Nusa Dua – afslapning og forkælelse på Bali

Nusa Dua – afslapning og forkælelse på Bali

Syd for Sanur finder du endnu en skøn ferieby på Bali, Nusa Dua. Der ligger det ene luksushotel efter det andet, hvor du kan blive forkælet med wellness af enhver art. Skal du have en souvenir med hjem eller mangler du en smuk sarong til din slentretur på stranden? Du kan finde det hele i de små butikker uden for hotellerne.

Når dagen går på hæld, kan du gå til din favoritrestaurant eller måske prøve en ny hver eneste aften. Der er masser af dem. Der er også levende musik på flere af restauranterne og barerne.
Surfing ved Kuta Beach på Bali

Kuta Beach – fest og farver på Bali

Rejser du til Bali for at surfe og feste, så er Kuta lige stedet for dig. Feriebyen ligger på den sydvestlige del af Bali. Bølgerne er perfekte, hvis du er til surfing eller måske foretrækker du at ligge på den pragtfulde sandstrand og nyde synet af de mange modige surfere.

Når solen begynder at gå ned, står Kuta by op. Gadelamperne tændes, barer og pubber åbner dørene for store skare af mennesker, der ikke altid når videre til aftensmaden, og rytmerne kommer taktfast ud af højttalerne fra de mange diskoteker. Du kan fortsætte lige til den lyse morgen… og starte forfra igen.

 

Jimbaran – vanedannende

Tidligere var Jimbaran en lille fiskerlandsby, der stod for det meste af Balis fangst. I dag er det forvandlet til et paradis for vandhunde og en af bedste strande på Bali med vidunderlige ressorts. Du kan slikke solskin på den hvide sandstrand (husk solcreme) og tage en svømmetur i det klare vand.

På restauranterne i strandkanten kan du om aftenen nyde de lækreste fiske- og skaldyrsretter. Det hele bliver krydret med de smukkeste solnedgange, men pas på… det er vanedannende.
Lovina Beach – sorte sandstrande

Lovina Beach – sorte sandstrande

Foretrækker du et mindre sted, hvor tiden står stille, når du rejser til Bali? Så skal du til Lovina Beach på den nordlige del af Bali. Stranden er lang og indbydende, men her er sandet mørkt. Du kan boltre dig i det stille hav, afprøve forskellige vandsportsaktiviteter eller hvad med en delfinsafari?

Dykning er rigtig populær da forholdene er perfekte for både øvede og begyndere. Koralrevet ligger lige udenfor kysten, hvor du kan få et indblik i den farverige verden lige under havoverfladen. Du kan også tage på opdagelse inde i Bali. Der er smukke søer, vulkaner, vandfald og meget mere.
Bali rejser - oplev traditionel dans i Ubud

Ubud – kultur og natur

Havet og de dejlige strande på Bali har det med at holde fast på en, men kan du løsrive dig, må du ikke snyde dig selv for Ubud, den måske skønneste by på Bali. De fleste der rejser til Bali falder da også fuldstændigt for Ubud. Den har gennem mange år har været kendt for smukt kunsthåndværk, templer og en pragtfuld natur, som hovedsageligt rygsæksrejsende havde opdaget.

Gennem de seneste år har Ubud vokset sig større og flere luksusressorts er kommet til, men alligevel har byen formået at bibeholde sin charme og oprindelige karakter. Du kan nemt finde souvenir og gaver i en af de mange spændende butikker med kunsthåndværk. Der er fx dekorative træfigurer i alle størrelser og smukke malerier.

Området uden for Ubud er perfekt til lange gåture. Du kan også leje en cykel og komme vidt omkring og blive omringet af bølgende grønne risterrasser, templer og små landsbyer. Husk endelig kameraet.

Om aftenen breder hyggen sig over Ubud. Start med et måltid fra et lille gadekøkken og slut aftenen af med en fortryllende danseopvisning, der oftest foregår ved et tempel, hvor smukke balinesiske dansere yndefuldt svæver over dansegulvet. De populæreste er Legong-dansen, oftest med et gamelan-orkester der slår rytmen an, og Kecak-dansen der fortæller historien om prins Rama og hustrruen Sita.
Munduk – en lille perle på Bali

Munduk – en lille perle på Bali

Skal du have en oplevelse, hvor de færreste rejsende finder hen, skal du tage mod nord, til den lille vidunderlige bjerglandsby Munduk. Klimaet er super behageligt og naturen meget forskellig fra den sydlige del af Bali. Området med træer, frodige dale og vandfald der er oplagt til vandreture, kan faktisk sammenlignes med naturen i Nordthailand. Munduk er også center for Balis kaffe, nellike og kakaoplantager.
Vulkanen Gunung Batur på Bali

Aktiv ferie på Bali

Du kan sagtens kombinere en daseferie med en aktiv ferie. Hvad siger du til en tur på vulkaner, hvor du ser Bali fra en helt anden vinkel. Den lettest tilgængelige og mest populære er Gunung Batur. Du skal være forberedt med at dele oplevelsen med andre, men det gør ikke oplevelsen mindre. Vandreturen tager ikke mere end 2-3 timer og du kan vandre hele vejen rundt på selve kraterkanten eller ned i krateret. Udsigten fra toppen er mageløs, specielt hvis du starter tidligt, så du når at opleve solopgangen. Efter turen er der nogle varme kilder der lokker i Toya Bungkha. Perfekt for de trætte muskler.

White Water Rafting – action og natur
Er du til action, vand og natur, så skal du på prøve White Water Rafting på Bali. Det foregår ned ad den fossende Ayung flod i det centrale Bali. Her kommer du helt tæt på naturen.

Golfbaner i verdensklasse
På ganske få år har Bali formået at gøre sig bemærket i golfverden. Banerne har virkelig international klasse og så ligger de midt i Balis pragtfulde natur.

Mountainbiking
På Bali kan du selv leje en mountainbike eller komme på en arrangeret tur. Uanset hvad du vælger, så er det en fornøjelse at køre langs de grønne rismarker, små landsbyer, templer og stoppe lige når det passer dig.
Religion og kulturen er farverig på Bali

Religion og kultur på Bali

Den farverige hinduistiske religion og kultur, gør Bali til noget helt specielt. Templer ser du overalt. Selv den mindste landsby har mindst tre templer. Læg mærke til templernes karakteristiske tag. Jo flere etager jo vigtigere er de. Til daglig er der ikke så mange, der besøger templerne, men mindst én gang om året er de et tilløbsstykke, når de danner rammen for farvestrålende ceremonier og festivaler. Dans og drama opføres også i templerne (se afsnittet om Ubud). Det er fascinerende at se dansernes yndefulde bevægelser i takt til gamelanmusikken.
 

Populære templer på Bali

  • Pura Taman Ayun: Ved byen Mengwi ligger templet i et skønt område, der er ideel for en lille vandretur eller frokostpause.
  • Tanah Lot: Det er uden tvivl Balis mest fotograferede tempel. Det skyldes beliggenheden på en klippehøj lidt uden for kysten. Selve templet er ikke helt så spektakulært som så mange andre på Bali.
  • Pura Ulu Danau: Templet ligger ved Bratan søen ved byen Bedugul
  • Pura Besakhi: Balis ”modertempel” i frodige og dramatiske omgivelser, tæt på Gunung Agung, den højeste vulkan på Bali. Det er et stort tempelområde, hvor du sagtens kan bruge nogle timer.

På opdagelse fra Bali

På opdagelse fra Bali

Besøg naboøen Lombok

Har du tid og lyst, så er et besøg til naboøen Lombok virkelig anbefalelsesværdig. Der er kun 35 km mellem Bali og Lombok og alligevel er de meget forskellige. Øen er skøn for badeferie, der er farverige markeder og du kan opleve muslimske og hinduistiske ceremonier side om side.

Gnung Rinjani på 3.726 meter, er Indonesiens 3. højeste vulkan. Den kan bestiges, men målet for de fleste, er den mageløse smaragdgrønne sø Segara Anak.
Denne side er udskrevet d. 20. september 2017 fra

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.