Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Bali

Læs mere om rejser til Bali

Bali - kærlighed ved første blik
Rejsetips indsendt af:
Malene Andersen
Frederiksværk
16. sept. 2011

Bali - kærlighed ved første blik

Vi var to familier, der drog til Bali i efteråret 2010. Og det er ikke sidste gang, at vi besøger det fantastiske sted. Både børn og voksne var vilde med det, og vi kan ikke finde på noget negativt at sige om "Gudernes ø".
Vi boede i Sanur på Segara Village - et skønt hotel, hvor vi boede i bungalow oppe mellem trætoppene. Poolområdet var eksklusivt, og betjeningen varm og venlig. Vi oplevede op til flere ceremonier på hotellets område i forbindelse med indvielsen af nye lokaler. Her skal tilføjes, at ceremonierne ikke blev afholdt for turisternes skyld, men fordi nye lokaler ikke tages i brug uden at der er skabt balance mellem det gode og det onde i åndeverdenen.

Gennem hotellet fik vi kontakt til den rareste taxichauffør som endte med at blive vores faste chauffør i vores tid på øen. Mr. Balik, som chaufføren hed, talte fint engelsk, og fortalte gerne om den balinesiske livsstil.
Det tager lang tid at komme rundt på øen, og vi nåede ikke at se det halve af det, som vi egentlig gerne ville. Men tempoet på Bali er roligt, og det påvirker heldigvis også et par fortravlede familier fra DK.
Fra begravelsen i Ubud
Fra begravelsen i Ubud

Ubud

Byen Ubud, som ligger midt på øen, besøgte vi flere gange. Det er en skøn by med mange kreative sjæle, smukt kunsthåndværk, frække aber og lækker shopping.
Vi overværede også en begravelse, der satte Ubud på den anden ende. Al trafik gik i stå, og et fantastisk optog/parade snoede sig gennem gaderne. Små og store var iført festtøj og stemningen var opløftet. Den døde lå i en kolossal kiste med en kæmpe udskåret drage på toppen. Det var på én gang smukt, dramatisk og helt uforglemmeligt.
Hovedret på Kayu Manis
Hovedret på Kayu Manis

Et kulinarisk højdepunkt

Hvis du påtænker at besøge Bali, MÅ du besøge restaturanten Kayu Manis i Sanur. Det er et meget lille sted, og det ligger lidt afsides, men det er gourmetmad i særklasse. Køkkenet var åbent, så vi kunne følge med i frembringelsen af den fantastiske mad, og mens vi spiste, stod kokken spændt og fulgte med i spisningen. Prisen var overraskende lav, og vi forsøgte at overbevise den meget dedikerede kok om, at han sagtens kunne hæve prisen for mad af en sådan kvalitet. Men det havde han ingen planer om! Heldigt for jer, der lægger vejen forbi i fremtiden.
En advarsel

En advarsel

Til sidst en advarsel: Bali kommer helt ind under huden på jer, og man føler sig lidt forelsket. Men hvis I tør tage chancen, så start planlægningen allerede i dag - I vil ikke fortryde det!

Kommentarer til rejsetippet om Bali

Segara

08/03 2012 Helle
Hej. Vi skal til Bali i efteråret - og skal bo på Segara Village. Det lyder som et sted, du varmt kan anbefale. Har læst en del om cottage-værelserne, som vi har booket - hvad syntes I? Vi har en lille dreng med på knap 3 år. Ellers skulle man opgradere til bungalow? Er den eneste forskel størrelsen på rummet eller?

Rejsen dertil

13/12 2011 Ann
Hej.
Dejlig læsning om Bali. Vi påtænker selv at rejse dertil. Fløj i over Bangkok eller hvordan lagde i jeres rute?

Vh. Ann
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Bali

Hoteller på Bali
Rejser til Bali
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/thailand/thailand-50-aar-og-paa-toppen.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.