Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Bali

Læs mere om rejser til Bali

En super fantastisk oplevelse - Bali og Gili øerne
Rejsetips indsendt af:
Marianna kamp Jensen
Kolding
13. nov. 2011

En super fantastisk oplevelse - Bali og Gili øerne

Denne sommer havde vi en fantastisk ferie til Bali og 10 dages uforglemmelig badeferie på Gili øerne.
Vores søn har tidligere rejst i Indonesien sammen med sin daværende kæreste - og nu var det så far, mor og søsters tur til at være rejseledsagere.
Vi fløj via Helsinki og Singapore - helt upåklagelig - fine stop - god service ombord på flyene.
Vi landede ved midnats tid i Denpasar lufthavn, tog en taxa ind til Kuta centrum og gik de ca. 100 meter hen til det hotel, som vi havde bestilt hjemmefra. Det var en meget speciel oplevelse: Der var venlige mennesker overalt i noget der lignede slum - næste dag fandt vi ud af, at alle menneskene havde siddet foran deres meget små primitive butikker - alle ville gerne hjælpe os med at finde vores hotel. 

Vi fandt hotellet og blev hurtigt installeret og krøb til køjs godt trætte. Vi sov godt og alt for længe - tidsforskellen var endnu ikke nået ind i krop og sjæl - så det var kun lige med nød og næppe at vi nåede morgenmaden, som var helt fantastisk med frisk frugt , juice , the, kaffe og banana pancake. Skønt. Herefter startede oplevelserne i Kuta: Surfing, badning, shopping, skønne måltider, billige drinks, kultur oplevelse og selvfølgelig mindepladsen for bombningen af discoteket fyldt med turister fra hele verdenen.
Gili Øerne

Gili Øerne

Efter 4 overnatninger gik turen videre først til Pedang Bay og derefter med båd til den største af Gili øerne- Trevangang. Helt helt helt fantastisk. En ø uden biler og andre motoriserede køretøjer. Transportmidlerne var cykel eller vogne trykket at små heste. Alt var primitivt bortset fra boligforholdene for turister. Alt var muligt lige fra meget primitive hytter til ren luksus med alt hvad dertil hører. Vi boede 3 forskelliger steder med god comfort, hyggeligt og yderst rimeligt prismæssigt.
Vores helt suveræne oplevelse var dagligt at snorkle rundt blandt store havskildpadder. Simpelhen fantastisk. Jeg ville have været lykkelig, hvis jeg havde set en havskildpadde, men vores oplevelse var helt unik - vi blev nærmest en del af livet på skildpadde skråningen. Årsagen var helt klart så unik p.g.a. min søns fantastiske evne til at blive en del af livet under havoverfladen og indlemme resten af familien i den eventyrlige verden.
Vejret var fantastisk, maden vidunderlig og naturen helt unik. Vi tilbragte 10 fantastiske dage på øen og var helt mættet af oplevelser, da vi forlod Gili.
Ubud

Ubud

Sidste stop på turen, inden vi afsluttede ferien med 2 overnatninger i Kuta, var Ubud - Balis kulturelle højborg. Vi boede på et rigtigt godt og luksuriøst hotel / bungalov midt i Ubud. Byen er en helt speciel oplevelse med samling af den balinesiske kultur, monkeyforest, fantastisk shopping muligheder og udgangpunkt for super gode en-dags ture til det omkringliggende kultur og natur ved Ubud. vi var på en tur ud til rismarkerne, besøgte en fantastisk kaffe- og theplantage, så religiøse optog og mødte den utrolig venlige balinesiske befolkning. Endnu engang fik vi hver eneste dag nogle fantastiske måltider til næsten ingen penge.
Mættet af indtryk forlod vi Bali efter 3 uger med de mest fantastiske oplevelser - Vi lever højt på disse oplevelser og glæder os til næste tur ud i verdenen.
Bali og Gili øerne kan varmt anbefales.

Seværdigheder
Bountystrande

Kommentarer til rejsetippet om Bali

Gili

23/04 2012 Marianna kamp Jensen
Hej Gro og Morten.

Hvor er I heldige, at I skal til Gili øerne :0)
Vi boede faktiske i bungalows og værelser i det I kalder gågaden :0) Gågaden er en jordvej, som går langs stranden - den eneste befærdede vej, af cykler og hestevogne, på øen.
Det er svært at forestille sig, men stranden ligger lige her. Man kan godt komme væk fra vejen, men så skal man op på spidsen af øen, hvor der også er flere bo muligheder. Vi boede på Warna Homestay - fine bungalows, ikke luksus, vi flyttede kun derfra p.g.a. bedboxes i min seng :0). Herefter boede vi på Trawangan Diving på super lækre værelser, små men med alt hvad vi kunne ønske os, specielt et lækkert badeværelse, hvilket ikke er en selvfølge på Gili eller Bali. Fordelen ved Warna var helt sikker, at der var dejlige terrasser + super skøn balinesisk morgenmad:0)
Hvis I ikke allerede har erhvervet Jer Lonely planet - Bali og Lombok, vil jeg anbefale Jer det. Selvfølgelig er beskrivelsen af Gili øerne kun et lille afsnit, men rart at have i rygsækken.

Rigtig god tur.

Kh

Marianna.

Overnatning på Trawangan

18/04 2012 Gro
Vi har læst dit indlæg om Giliøerne og det lyder helt fantastisk!
Hvad hedder de bungalows I helt præcist boede på, og kender I navnet på nogle anbefalelsesværdige - gerne nogle der ligger ude ved stranden og ikke alt for dyre. Dem vi har kigget på ligger nemlig i en slags gågader og vi vil gerne længere ud til kysten.

Mvh. Gro og Morten
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Bali

Hoteller på Bali
Rejser til Bali
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/tyrkiet/istanbul/laleli-gonen-hotel.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.