Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Bali

Læs mere om rejser til Bali

Rejsetips af samme forfatter

kulturrejse med spændenden udfordringer
Rejsetips indsendt af:
Henrik Jensen
Aalestrup
5. jan. 2012

kulturrejse med spændenden udfordringer

vi rejset fra Aalborg en eftermiddag og mellemlandede i København og Bangkok.
rejsens længde kan virke lidt skræmmende, men det er jo på den anden side af jorden, så hvis du ikke kan klare at sidde i et fly for længe ad gangen vil jeg ikke tilråde denne rejse.
der er mange byrokratiske forhindringer og der skal betales turistvisum- gebyrer og meget andet inden man sætter fødderne på Indonesisk jord.
Bali er en kulturel udfordring idet man her bevidst har valgt at udføre opgaverne med så mange hænder som muligt og ikke vil have for meget teknisk, det er jo bedre med alle i arbejde end en masse ledige og noget smart nyt, som vores personlige guide Wayan siger, vi havde hyret ham ind hjemmefra ved at slå ham op på nettet og han transporterede os rundt på øen over fire dage, sørgede for vand under køreturen og fortalte om deres kultur og serværdigheder når vi kom til de steder han havde foreslået os at se.
der er mange templer på Bali og der er mange gadesælgere, men Wayan siger at de kommer fra JAVA, for der er inegn på Bali der behøver at gå og sælge på gaden. man lever for sine templer og sin familie, i små enklaver hvor man bor hele familien samlet, hele livet. De unge rejser dog til storbyen og arbejder 6 dage om ugen til en beskeden løn og er så hjemme en dag om ugen hvor de fejrer højtid med familien, ved at bede i templerne.
ofte så vi nogle med ris i panden og på halsen og Wayan fortalte at det var noget man gjorde for at have gode tanker og tale godt om andre, en del af deres hinduisme. På Java er der hinduisme, budhisme og muslimer, men flertallet er hinduer og muslimer udgør en meget lille del, som lever på den nordlige del af øen.
rismarker og natur

rismarker og natur

man oplever fantastiske rismarker, bjerge og vulkaner. mange steder danser hellige dansere, som er unge piger der danser til den traditionelle musik. ved mange templer kan man opleve forestillinger omhandlende deres gud og dennes tilblivelse. vi oplevede kaffeplantager hvor et bjørneagtigt dyr spiste kaffebønnerne og når de kom ud igen blev de smalet op og ristet, hvilket skulle være en delikatesse da dyret jo kun udsøgte sig de bedste bønner, en gang hvert halvår er der jordskælv og vi oplevede et af de svære som målte 6.0 på Richter, men da deres tro ikke tillader at man bygger huse højere end et palmetræ, sker der ikke ret meget.
naturen er meget spændende og man kan opleve havskildpader, flyvende hunde, slanger, elefanter og meget meget mere.
Aber er hellige for Balineserne da det er gudens soldater og man genfødes i dyreskikkelse indtil man opnår den højeset status som er en tyr.
en anden tradition som man har på hotellerne er at man kan købe en romatsik dinner for to, så bliver der sat et lille telt op nede på starnden og tjenerrne sørger for jer under hele middagen, yderst romantisk og er man på bryllupsrejse er det fantastisk at opleve.

alt i alt en oplevelse der sætter tankerne i gang med hvor godt vi nu tror vi går og har det.

Seværdigheder
Naturoplevelser, Øer
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Bali

Hoteller på Bali
Rejser til Bali
Denne side er udskrevet d. 19. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/thailand/koh-lipe-thailandsk-paradis-oe.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.