Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Afrika

 • Visum

  25.02.16: Ken
  Skal du til Egypten på ferie skal du ha et visum der gælder i 3 måneder, Dette turist visum får du i flyet og skal blot udfyldes, når du kommer til lufthavner skal dette kort afleveres mod betaling pt.
  Se hele rejsetippet
 • "Sommerferie" i marts/april

  (Bedømt af 108 personer)
  23.04.15: J. Gilbert
  I en del år er vi taget på "sommerferie” i Egypten i marts, for at slippe væk fra en lang sur vinter, og for at få lidt sol på kroppen.
  Se hele rejsetippet
 • Senegal Blues

  (Bedømt af 20 personer)
  Senegal i Vestafrika er en blandet landhandel. Spring Dakar og Saint Louis over og tag direkte til en af de gode strande i Casamance-provinsen sydpå - hvis der da ikke er udbrudt borgerkrig.
  Se hele rejsetippet

Rejsetips af samme forfatter

 • St. Pauls kirke i New York

  FDM travel - Community Manager
  (Bedømt af 14 personer)
  17.07.12: Tina
  Hvis du har besøgt 9/11 Memorial – eller er på andet ærinde i Lower Manhattan omkring Ground Zero, Wall Street eller City Hall - vil jeg anbefale at du efterfølgende besøger St. Pauls kirken.
  Se hele rejsetippet
 • 9/11 Memorial i New York

  FDM travel - Community Manager
  (Bedømt af 12 personer)
  17.07.12: Tina
  Jeg tror at der er mange mennesker, der har det lidt som jeg med 9/11 Memorial - Det er sådan lidt mærkeligt, ubehageligt og måske er det nok fordi det stadig liiidt for tæt på… men det vil det nok være for mange af os rigtig længe endnu.
  Se hele rejsetippet
 • Vinlandet - og skønne Stellenbosch

  FDM travel - Community Manager
  (Bedømt af 8 personer)
  10.07.12: Tina
  Sydafrika er et af mine absolutte favorit rejseland, da det i mine øjne har… ganske simpelt – ALT!
  Se hele rejsetippet
Inspiration til Victoria Falls i Zimbabwe
FDM travel - Community Manager
Tina Telefon: 70 11 60 11

Inspiration til Victoria Falls i Zimbabwe

Zimbabwe er tilsyneladende langsomt, men sikkert på vej tilbage som rejseland efter nogle overordentlig turbulente og yderst urolige år. Hvornår præcis det end atter bliver sikkert og populært at tage dertil igen ved jeg ikke, men jeg vil klappe i mine små hænder når det sker.

Zimbabwe var et af de første land jeg besøgte i Afrika, jeg var meget betaget fra første færd, og det var bestemt medvirkende til den kærlighed jeg siden har udviklet til Afrika -et kontinent jeg har tabt mit hjerte fuldstændig til!

Jeg håber virkelig, virkelig at Zimbabwe formår at komme på fode igen, for det er et fantastisk land der har så meget at tilbyde os rejsende - Hvad enten det er hovedstaden Harares hektiske storbyliv, Great Zimbabwe Ruins, den store nationalpark Hwanges rige dyreliv, Lake Kariba, Matobo Nationalpark , Zambezi floden eller de uendeligt smukke og imponerende Victoria Falls!

Jeg har nedenunder samlet et par rejsetips som koncentrer sig om de oplevelser, der venter i Vic Falls, og håber at de kan være til inspiration:

De imponerende Vic Falls er hele rejsen værd, uanset om du skal udforske mere af landet eller blot nyde de storslåede vandfald. Med en bredde på 1,8 km og et fald på mellem 80 og 108 meter, buldrer der gennemsnitligt 1 million liter vand I SEKUNDET(!) ud over kanten. Vandfaldende bliver af de lokale kaldt Mosi-Oa-Tunay”, det betyder ” regnen, der tordner” og er faktisk ret rammende. Sæt masser af tid af til at udforske det og slentre rundt på alle de mange stier, der gennemskærer området ved vandfaldene og hvor der er nogle helt suveræne udsigts-og fotopunkter.

Tiden kan også bruges på at shoppe på markederne, der faldbyder flotte træ-udskårne dyr, håndlavede smykker og andrelokale håndværk, som også kan købes i de små kulørte kunstbutikker.

Vic Falls er også kendt som Zimbabwes adrenalin-pumpende centrum og der venter vovehalse fra hele verden store oplevelser af vidt forskellig karakter. De mest populære er uden tvivl Zambezi White Water Rafting & Vic Falls Bridge Bungee Jump på 111 meter.

Zambezi White Water Rafting

Var desværre ikke selv med på turen, men min kærestes mange levende gengivelser og billeder fra dagen, gør at jeg næsten føler jeg var med… Han kaster sig gladelig ud i diverse udfordringer og oplevelser og denne har alligevel formået at skille sig ud som det vildeste til dato, og er: citat ” FULDSTÆNDIG VANVITTIGT”. Zambezi White Water Rafting er kendt som én af verdens vildeste Rafting-steder, og du kan godt forberede dig på at gyse, grine og blive grundigt gennemblødt!
Victoria Falls Bridge
Victoria Falls Bridge

Vic Falls Bridge Bungee -111 meter

Jeg ved ikke om dette er et decideret rejse-tips, for da jeg var tilbage i Zimbabwe for nogle siden og genså ”the scene of the crime”, var jeg fuldstændig panisk og rystede på hovedet af dem, der dog var vanvittige nok til at tage springet. Det var jeg egentlig også (panisk, altså) da jeg i 1995, dog alligevel valgte at kaste mig (på ingen måde frygtløst) ud i det! Min bror og jeg havde rejst rundt i Afrika en periode, og havde godt hørt at verdens – på daværende tidspunkt – højeste stationære Bungee Jump var i Vic. Falls.
Jeg overvejede det nøje, og blev enige med mig selv om at det jo opfyldte alle de fiktive kriterier jeg havde listet for mig selv hvis jeg nogensinde skulle gøre det: Smukke naturlige omgivelser (ikke noget med en kran over Islands Brygge)… og tjah, det var vist også dét…tsk tsk! En anden ting der talte på positiv-listen var at det jo var verdens højeste og at jeg dermed ikke behøvede at overgå mig selv - COOL !

Efter – i en lille faldefærdig rønne på et ligeså faldefærdigt bord – at have skrevet under på at jeg var ved mine fulde fem og de ikke kunne holdes ansvarlige for eventuelle skader eller død som følge af springet, stod jeg så dér … Midt på broen mellem Zambia og Zimbabwe, med Zambezi floden under mig, Victoria vandfaldende buldrende i baggrunden og min overstadige, men ængstelige lillebror ved min side, og med 2 pink håndklæder og en ordentlig elastik om anklerne… Parat til at kaste mig ud fra 111 (!) meters højde…

Det var så grænseoverskridende, gruopvækkende og rædselsfuldt at jeg var meget tæt på at bakke ud ligesom jeg stod der, med tåspidserne udover kanten, svedige håndfalde, rystende ben og en krop der tilsyneladende var ude af stand til at reagere… Men nedtællingen gik i gang – Five, four, three, two, one – BUNGEE!! og så sprang jeg … og jeg skreg, jeg skreg, og jeg skreg… både under det fire fald og da min livslinie –elastikken- greb mig. Jeg skreg af angst, af glæde og af lykke – for hold nu k…, hvor var det dog bare det vildeste adrenalin-rush jeg nogensinde har oplevet!! Efter at have hængt med hovedet ned ad dinglende under broen og med Zambezi under mig, blev jeg hejst op til broens trygge, solide struktur, hvor jeg blev genforenet med min bror og jeg skreg fortsat. Jeg var fuldstændig høj i flere dage efter, og har ikke fortrudt eet sekund – MEN jeg har siden da hver gang jeg har set elastikspring på behørig afstand, genlevet min angst og jeg gør det aldrig igen.

Men derfor kan der jo godt være der er andre der føler sig fristet, og som bonus-info til dem, kan jeg fortælle at er de 111 meter ikke nok, ligger verdens på nuværende tidspunkt højeste Bungee Jump på 216 meter i Bloukrans, Sydafrika…

Sundowner cruise på Zambezi

Uanset om dagen har været tilbragt som adrenalin-junkie i VicFalls mange lokkende tilbud, eller om du blot har nydt dagen ved vandfaldene eller ved hotellets pool, er et Sundown cruise på Zambezi en herlig måde at slutte dagen af på, og fordøje de mange indtryk og oplevelser. Man flyder stille af sted på floden, og nyder de smukke omgivelser, dyrelivet som man sagtens kan nyde fra floden og hvis man kan være heldig ser krokodiller, flodheste og ørne, nyder en kølig øl eller ditto vin, hører og ser ” regnen, der tordner” i det fjerne, mens solen går ned i horisonten…

Micro Light Flyvning over Victoria Falls

Dette er et af mine meget store rejseminder, og jeg kan varmt anbefale andre at bruge deres hårdt opsparede lommepenge på denne enestående oplevelse. For det er – indrømmet – en halvpebret fornøjelse, men en fornøjelse er det så sandelig!

Turen kan bestilles i Vic Falls, men påbegyndes i Zambia, hvor man fint bliver transporteret med bil direkte til startstedet. Et Micro Light fly kan vist bedst beskrives som en drageflyver med en motor og 2 sæder –ét til piloten og ét til den heldige passager. Man kommer op i ca. 800 meters højde, og det gør kun oplevelsen af det storslåede vandfald større ved at have set det fra denne vinkel også -Intet mindre end uforglemmeligt!

Som den erfarne, kyndige og informative pilot(der paradoksalt nok led af højdeskræk, blot ikke når han sad i sin maskine) undervejs fortalte, så er dette nok noget af det nærmeste vi mennesker komme på at flyve lige som fuglene… Og det blev understreget da motoren lige pludselig gik i stå deroppe i ingenting… Han forsikrede mig om at der ingen grund var til panik – og jeg var forbavsende rolig og overbevist om at han nok havde ret…Hmm??! Nå, men vi fløj stille og roligt rundt, da en luftstrøm pludselig løftede os højt, højt op og vi bare lod vinden føre os… FANTASTISK!! Et øjeblik efter gik motoren i gang igen, og piloten var atter i kontrol, men NØJ, hvor var det fedt! Inden vi landede fløj vi ind over jorden, og var tæt på dyrene, der netop havde været nede og slukke tørsten ved flodbredden – og jeg så både elefanter & giraffer - FEDT! Undervejs på bliver der taget billeder fra en kamera der er monteret på flyets ene vinge, og jeg er meget glad for billederne af mig, der (næsten)flyver som en fugl højt, højt over Victoria Falls.

Victoria Falls Hotel

Ved godt at det måske ikke lige er for alles pengepung, og mindre luksuriøs indkvartering kan bestemt gøre det – og udvalget af hoteller i Vic Falls er stort og varieret… MEN der er altså eet hotel, som man bør besøge under sit ophold i byen. Alene på grund af historien, omgivelserne og atmosfæren… Victoria Falls Hotel! Bygget i 1904 har det mere end 100 år på bagen, og har haft tiltrukket statsoverhoveder, royale og kendisser fra hele verden siden åbningen. Den klassiske engelske kolonistil, den frodige have, gårdhaven, pianoet i lobbyen, det opmærksomme personale, stedets ”attention to detaill” og så ikke mindst den fantastiske beliggenhed nær ved Victoria Falls og de imponerende kløfter, hvor Zambezi løber i bunden fuldender besøget her. Man behøver som sagt ikke bo her, men gå forbi og nyd de smukke omgivelser og en lækker intim middag med levende lys, en velsmagende frokost, den traditionelle high noon tea eller blot en svalende sundowner drink.

Kommentarer til rejsetippet om Afrika

Gyyyys - du er skisme modig!

Øj, Tina, for et fantastisk eventyr!! Utrolig godt og levende beskrevet.

Tænk, at du både har bungee't over Zambezi og Micro-fløjet over Vic Falls - iagttog begge dele fra landjorden og priste mig lykkelig over at opleve det nedefra.

Hakuna matata fra Christian, der helt sikkert skal tilbage til Afrika - jo hurtigere, jo bedre
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Besøg Tina s profilside

Denne side er udskrevet d. 21. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.