Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til Belfast

Belfast har masser at byde på, og flere steder er der levn fra byens storhedstid. Belfast spillede en stor rolle for den industrielle revolution. På rekordtid forvandlede Belfast sig fra en søvnig landsby ved Lagan flodens bred til en storby med mere end 400.000 indbyggere. Skibsindustrien var bl.a. en af byens stoltheder med tusindvis af ansatte. Vidste du fx at Titanic blev bygget i Belfast?

Belfast - en by i forandring

Nordirlands hovedstad

Belfast rådhus
Nordirlands hovedstad Belfast har gennem årene befundet sig under en tung sky af uroligheder. De seneste år er freden mellem protestanter og katolikker heldigvis blevet en realitet, og Belfast er for alvor begyndt at blomstre, og byder rejsende velkommen med åbne arme. Rejser du til Belfast i dag, vil du opleve en by under forvandling. Det kulturelle liv, restaurations- og værtshuslivet er i rivende fremgang og med til at skabe en festlig stemning i Belfast.
 

Belfast rådhus

Rådhuset i Belfast er en imponerende bastant bygning fra starten af 1900-tallet. Den lyse facade giver ekstra opmærksomhed til de smukke kobbergrønne kupler. For nogle er det rundvisningen i rådhuset, der er højdepunktet, for andre er det den populære have, som kontorarbejdere, teenagere og turister flittigt benytter om sommeren.
Læs mere om rådhuset og de guidede ture.
Waterfront Hall

Floden Lagan snor sig gennem Belfast

Der er sket meget langs floden Lagan, der skærer sig gennem Belfast. Flere nye restauranter og hoteller er skudt op. I 1994 stod konstruktionen af 5 enorme stålporte færdig, der regulerer vandstanden i floden. Der er et besøgscenter (Lagan Lookout) hvor du får historien om floden. Flagskibet langs floden i Belfast  er The Waterfront Hall. Det er et kæmpe og hypermoderne kulturcenter, hvor der jævnligt afholdes koncerter inden for alle musikgenre.
Imponerende Titanic museum i Belfast

Imponerende Titanic museum i Belfast

I Belfast åbnede et stort nyt museum om Titanic i anledning af 100 året for det tragiske forlis. Museet er indrettet i en imponerende bygning, der skal ligne stavnen på 4 skibe sat sammen om en firkant. Set fra oven skulle det ligne en stjerne. Onde tunger siger det ligner det isbjerg Titanic sejlede ind i. I selve museet kan du lærer alt, der er værd at vide om Titanic lige fra søsætningen, det luksuriøse interiør, forliset til myter og legender. I Belfast kan du også besøge den store tørdok, hvor Titanic og blev færdiggjort.
Læs meget mere om museet her

Ulster Museum i Belfast
Hvis du rejser til Belfast for at lære lidt om Nordirlands historie, så bør du besøge det utrolige interessante Ulster Museum. Der er også skiftende udstillinger som du kan læse mere om her. Rejser du med børn kan du sagtens tage dem med, da museet har gjort sig umage for at fange deres interesse.
Belfast botaniske have

Belfast botaniske have

En hyggelig grøn plet i Belfast. Palmehuset er virkelig en lille perle med spændende tropiske planter. Specielt om sommeren er den populær for både de lokale og turister. Der afholdes også koncerter og operaforestillinger i haven. For børnene er der en dejlig legeplads.

The Golden Mile – for tørstige og sultne sjæle
The Golden Mile i Belfast ligger langs Dublin Road, Great Victoria Street, Bradbury Place og University Road. Der finder du en imponerende koncentration af pubber, restauranter, teatre, natklubber og meget mere. En kendt pub er The Crown Liquor Saloon, der er en seværdighed i sig selv. Stilen er victoriansk og den oser simpelthen af atmosfære.

Albert Memorial Clock i Belfast
Når du står og kigger op på det elegante klokketårn på Queens Square, kan du blive helt i tvivl om du skulle befinde dig i London. Klokketårnet ligner ”Big Ben” i London på en prik… bare noget mindre.
Gavlmalerierne i Belfast

Gavlmalerierne i Belfast

Gavlmalerierne på Shankill og Falls Road er efterhånden blevet en af de helt store turistattraktioner i Belfast. De skildrer en blodig tid og mange års kampe mellem katolikker og protestanter. Det er også i dette område, at Fredslinjen blev opført for at holde de to grupper fra hinanden. Fredslinjen er i dag åbnet flere steder, men mange af de lokale kunne aldrig drømme om at krydse linjen.

I dag kan du komme på guidede ture med de karakteristiske sorte taxier. Flere af chaufførerne/guiderne boede selv i områderne, da kampene var på sit højeste. Historierne fra dem kan vitterlig give en kuldegysninger.
Shopping i Belfast

Shopping i Belfast

  • Victoria Square er et af de nyeste shoppingcentre i Belfast, med forretninger og restauranter for enhver.
  • Castlecourt shopping center på Royal Avenue er en anden mulighed. Det er let tilgængeligt for gangbesværede og et godt sted for børnefamilier.
  • Junction One International Outlet Centre. Her kan du virkelig gøre nogle røverkøb. Utallige forretninger med mærkevare til langt under normalpris.
  • House of Fraser er endnu et gigantisk center med alt hvad hjertet begærer.
  • Presbyterian Church of Ireland (The Spires). En fantastisk flot kirke med en fancy forretningsarkade i stueetagen og konferencecenter i de øvre etager. Kirken ligger for enden af The Golden Mile og over for operahuset i Belfast.

Ulster Folk and Transport Museum

Lidt uden for Belfast ligger et stort frilandsmuseum (Ulster Folk and Transport Museum), der fortæller om nordirernes liv for omkring 100 år siden. Transport museet indeholder historien om næsten alt, der kunne bruges til transport. Fra hestekærrer, biler, lokomotiver og skibe til fly. Museet er oplagt til en dagsudflugt…også med børn.

Transport til Belfast

Der er endnu ikke direkte fly fra Danmark til Belfast. Du kan vælge at flyve til Dublin, hvorfra der er flere muligheder for at komme til Belfast.
 
  • Billeje: Flyv til Dublin og lej en bil der står klar i lufthavnen og kør direkte til Belfast. Lej en bil fra Dublin
  • Aircoach: Direkte fra Dublins lufthavn til centrum af Belfast. Læs mere her
  • Translink: En anden mulighed, der kører via samme rute til Belfast. Læs mere her
  • Railtours Ireland: Dagsudflugter fra Dublin til Nordirland (inkl. Belfast). Udflugterne starter fra Connolly station i Dublin og returnere om aftenen. Læs mere her
Denne side er udskrevet d. 20. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/australien/darwin/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.