Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Belfast

Læs mere om rejser til Belfast

Rejsetips af samme forfatter

FDM travel Presale coordinator
Mette Tjæreborg

Belfast, en by i udvikling.

Belfast er en af de mest spændende byer jeg længe har besøgt. Måske fordi jeg ikke vidste særligt meget om den på forhånd, men mest tænkte på den som en by hvor der var massive konflikter mellem protestanter og katolikker.
Det har der også været indtil for få år siden og stadig i dag er der områder hvor du ikke bor eller arbejder hvis du er protestant og vise versa. Faktisk blev jeg meget overrasket da vi kørt forbi muren som adskiller de to kvarterer med store jernporte der kan lukkes i tilfælde af ballade, nu er det heldigvis flere år siden det har været nødvendigt at lukke dem.
Belfast, en by i udvikling.

I dag er Belfast en by i rivende udvikling, de er ved at bygge et imponerende museum om Titanic som åbner til næste år, på 100 året for dets forlis. Titanic blev jo oprindeligt bygget i Belfast og var én af 3 identiske skibe fra samme værft, det første sejlede i rutefart flere år, Titanic var det andet og det tredje blev hospitalsskib under 1. Verdenskrig og blev sænket af tyskerne. Det bliver et spændende museum hvor du kan opleve alt om Titanic og tiden omkring det. Tørdokken som Titanic og de andre to skibe lå i, mens det blev gjort færdig er imponerende, umiddelbart ser det ikke ud af så meget, men hvis man lægger mærke til de små gule papfigurer i bunden, som har størrelse som en fuldvoksen mand, så bliver den pludselig meget stor. Gå også ind i pumpehuset og se pumperne som blev brugt til at tømme tørdokken for vand. Her vises også en lille video om byggeriet.
Belfast, en by i udvikling.

Ulster Folk and Transport Museum, som ligger lige uden for Belfast, er et spændende besøg. Det er flere museer i et, der er ét stor transport museum med alt fra hestetrukne sporvogne til små folkebobler. Her er også en særlig afdeling med fly. Den anden store del viser livet i Irland for omkring 100 år siden og minder meget om vores Frilandsmuseum eller den Gamle by i Århus.
Belfast, en by i udvikling.

Når du er i Belfast må du heller ikke snyde dig selv for et besøg på Belfasts ældste pub, McHughs Pub, som serverer en rigtig god ”Irish stew”, sammen med et god glas øl – så kan det ikke bliver mere irsk. Pubben er i flere etager og i gamle dage var der en særlig indgang for byens pæne mænd, pubben var nemlig kendt for de letlevende damer som også mange søfolk søgt når de var i land. Pubben ligger tæt ved den gamle havn, i dag er området trygt og sikkert at gå rundt i, også om aftenen. Faktisk er der ikke i dag i Belfast, steder man skal passe på at færdes, her er også rigtig gode shopping muligheder, med spændende markeder og store shopping centre. Der er masser af skønne traditionelle pubber, men også spændende restauranter med musik og masser af stemning. Så næste gang du vil opleve en anderledes storby, som snildt kan overses på en forlænget weekend, så skulle du over veje meget, at tage til Belfast. Der er rigtig gode busforbindelser fra Dublin lufthavn til Belfast, så på en forlænget weekend kan du også sagtens kombinere Belfast og Dublin.
Belfast, en by i udvikling.

Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Besøg Mette Tjæreborgs profilside

Læs mere om rejser til Belfast

Hoteller i Belfast
Rejser til Belfast
Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/new-york/personlig-guide-i-new-york-ganske-gratis-storbyferie.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.