Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Belfast

For dem, der kan huske Belfast som en by plaget af vold op gennem 1970'erne og 80'erne, kan det være svært at forestille sig, at tingene har ændret sig. Men det har de i den grad. Næsten en halv million mennesker, en tredjedel af Nordirlands befolkning, bor i Belfast, og selvom de fleste af dem bor i kvarterer, der er opdelt efter religiøse tilhørsforhold, så ser man sjældent tegn på spændinger i byens centrum. Bymidten i Belfast er blevet renoveret og poleret, og det er en fornøjelse at gå gennem de smalle gader, at kigge på eller besøge de historiske pubber eller at spise på en af Michelinrestauranterne. Det er nok de færreste, der havde forestillet sig det for 25 år siden.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

En tur gennem Belfasts gader

Det flotte, victorianske rådhus er et godt udgangspunkt for at udforske byen. Man kan slentre igennem det grønne, historiske universitetskvarter, lægge vejen forbi fredsmuren og se på vægmalerierne på gaderne Falls og Shankill.

I byens centrum er gaderne og de victorianske arkader omkring Donegall fyldt med gave- og smykkebutikker. Man kan faktisk gøre et rigtig godt køb, hvis man er på udkig efter porcelæn, linned og krystal.
Giant’s Causeway

Giant’s Causeway

Nordirland byder på en lang række seværdigheder lige fra de ældste tider til i dag. Desuden kan nordirerne prale af at have et vidunderligt og varieret kystlandskab. På UNESCO’s liste over Verdenskulturarv finder man månelandskabet Giant’s Causeway, som ligger og lurer under klipperne.

I oldtiden må irerne have undret sig over, hvordan landskabet er blevet skabt, for The Causeway består af ca. 40.000 basaltsøjler, som står helt tæt sammen. Toppen af søjlerne danner trædesten, der fører fra klippens fod ud i havet, hvor de forsvinder. De fleste af søjlerne er sekskantede, men nogle har fire, fem, syv og otte sider. De højeste er ca. 14 m.

Legenden siger, at ireren Finn McCool havde forelsket sig i en skotsk kæmpe og byggede kæmpedæmningen for at nå over til sin elskede. Uanset om man lægger legender eller geologi til grund for skabelsen af The Causeway, er der ikke noget, der kan ødelægge den magi og vildskab, som ses her ved de truende, grå klipper.

Dunluce Castle

Dunluce Castle er en romantisk borgruin, som klamrer sig til en klippeskrænt, næsten omgivet af vand, og våger over den storslåede kystlinje. Ganske enkelt et af Irlands absolut mest stemningsfyldte slotte.

Havn

Havn
Krydstogterne lægger til kaj ved Port of Belfast, som ligger ca. 3 km fra centrum i Belfast.

Klima

Vejret i Nordirland er meget, som vi kender det hjemmefra, så vær forberedt på en regnbyge eller en kølig sommerdag, men du behøver ikke at pakke dine snesko.
Denne side er udskrevet d. 23. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/portugal/all-inclusive/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.