Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Belfast

Læs mere om rejser til Belfast

Rejsetips af samme forfatter

Smuk natur omkring Belfast
Rejsetips indsendt af:
København
7. juli 2010

Spændende kultur og fantastisk stemning i Nordirlands hovedstad Belfast

Belfast er en herlig by med mulighed for mange forskellige udflugter, besøg på museer, se på arikitektur, drikke kaffe på caféer, nyde en øl på de lokale pubber, shoppe eller opleve spændende og smuk natur.
City Hall tegnet af Alfred Brumwell Thomas
City Hall tegnet af Alfred Brumwell Thomas

Gratis rundvisning i City Hall - oplev arkitekturen og historien

Belfast har mange seværdigheder at byde på. Tag fx forbi City Hall, som er Belfasts rådhus tegnet af Brumwell Thomas i renæssancestil i 1906.

Du kan få en gratis guidet rundtur, som giver en rigtig god viden om Belfasts historie. Selve bygningen er en utrolig smuk bygning i lys portlandsten med en grøn kobberkuppel. Indenfor er der en enorm festsal med fresker, der viser industrialiseringen af Belfast. Tager du på den guidede tur, får du en masse god information om det irske styre, men også selve bygningens historie. Turen varer en time. Er man ikke til historie, så gå alligevel et smut forbi City Hall, og lad dig imponere af det smukke syn.
Lækker frugt og grønt på markedet
Lækker frugt og grønt på markedet

St. George's Market byder på lækker frugt

Når du har beundret arkitekturen kan du tage et smut forbi St. George’s Market, der ligger på hjørnet ved East Bridge St. og Oxford st. Markedet har åbent fredag og lørdag.

St. George's Market er et stort overdækket marked, hvor der sælges frugt og grønt, fisk og kød. Så er der selvfølgelig også en del kræmmerboder med gamle sager. Det er en oplevelse værd at gå rundt imellem de herlige boder og købe lidt lækker frugt.
Her blev Titanic bygget
Her blev Titanic bygget

Hvor Titanic blev bygget

Er du til romantik, skal du tage et smut ned til havnen, hvor du finder Harald and Wolff skibsværftet, som åbnede i 1859. Dette værft har blandt andet bygget det store skib Titanic, der gik ned på sin jomfrurejse over Atlanterhavet i 1912. Så tag et øjeblik og tænk på Leonardo DiCaprio og Kate Winslet i et romantisk drama på havet, før du går videre.
Ulster Folk and Transport Museum - Hyggeligt lille gammelt smedjehus i Folk-delen af museet
Ulster Folk and Transport Museum - Hyggeligt lille gammelt smedjehus i Folk-delen af museet

Spændende museum med meget at se for både børn og voksne

Har du lyst til at vide lidt mere om Titanic, så tag forbi Ulster Folk and Transport Museum. Museet er delt op i to; transportmuseet og folk museet. På transportmuseet er der en rigtig flot udstilling af transportens udvikling i Belfast. Her er der blandt andet en god udstilling om Titanic, hvor du blandt andet kan se de gamle skibstegninger og læse om forliset. Der er også en imponerende udstilling af damptog, veteranbiler og cyklens historie.

Folk museet er et frilandsmuseum på ca. 60 ha, hvor du kan se gamle originale gårde, håndværkshuse, skoler, banker, forretninger mm. Her er der rig mulighed for at leve sig ind i livet i Belfast for ca. 100 år siden. Der kan købes enkeltbillet til hvert museum (6,5 pund), eller en fælles billet for 8 pund. Der er også mulighed for at købe familie- og børnebilletter. Læs mere om museet, priser og åbningstider på Ulster Folk and Transport Museum.
Museet er meget stort, og har man lyst til at gå i dybden med historien, er det en god idé at sætte det meste af en dag af til det. På Folk museum er det oplagt at sidde og spise udendørs, hvis vejret er til det. Man må gerne tage en madkurv med og nyde den dejlige natur og stilheden.
Palmehuset i Botanic Garden
Palmehuset i Botanic Garden

Kunst, natur og historiemuseeum

Et andet meget imponerende museum er Ulster Museum. Museet er delt i tre; historie, natur og kunst. Museet er lige blevet renoveret og åbnede igen i 2009. Jeg var meget imponeret over udstillingerne og den måde, man bevæger sig rundt på.

Starter du på nederste eller øverste etage, går du i en spiral igennem alle udstillingerne, og får dermed det hele med. De har også gjort et stort arbejde med at lave interaktiv kunst. For hvert af de tre områder; historie, natur og kunst, er der et interaktivt rum, hvor børn og voksne kan udforske og eksperimentere med forskellige genstande. Udstillingerne er utroligt smukke og selve opbygningen af kunstrummene er en oplevelse i sig selv. Bag museet ligger også den flotte Botanic Gardens – en grøn oase med et smukt palmehus. Her kommer mange af de lokale og hygger sig med barnevogne, eller sidder på græsset og nyder livet.
Giant's Causeway
Giant's Causeway

Giant's Causeway - fantastisk naturfænomen

Har du tid til en dagstur væk fra Belfast er Giant’s Causeway helt sikkert et besøg værd. Det er et mærkværdigt naturfænomen med flotte fem- og sekskantede basaltsøjler, der rager op langs kysten – de højeste er mellem 10-15 meter høje.

De ca. 40.000 søjler er formentlig skabt af vulkansk aktivitet for 55 mio. år siden, de er imidlertid knækkede og danner nu fantastiske mønstre. UNESCO har udpeget området til verdensnaturarv, og det kan jeg sagtens forstå. Det er virkelig et smukt syn. Desværre er der rigtig mange besøgende, så hvis du vil opleve stedet uden alt for mange turister, så kom meget tidligt. Der går mange arrangerede ture til Giant's Causeway, så har du ikke lejet en bil, kan du bare købe en billet til en af disse ture. Turistbureauet i Belfast kan hjælpe med billetterne til turen.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Belfast

Hoteller i Belfast
Rejser til Belfast
Denne side er udskrevet d. 17. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/new-york/9/11-memorial-i-new-york-2.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.