Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Irland

 • Àlainn Dublin!

  (Bedømt af 5 personer)
  29.10.13: Trine Brok
  Nytår 2012/13, tog en veninde og jeg til Irland for at fejre det med nogle irske venner vi har, men før vi tog ud til denne lille landsby Athloné, tilbragte vi 2-3 dage i Dublin.
  Se hele rejsetippet
 • Modeljernbanen i Malahide, Dublin

  (Bedømt af 3 personer)
  13.08.13: Erik Lawaetz
  Hvis dit primære formål med at tage til Malahide Castle er at se modeljernbanen, som er omtalt bl.a. her på hjemmesiden, så undlad at køre forgæves.
  Se hele rejsetippet
 • Autentisk musikoplevelse i Dublin

  (Bedømt af 5 personer)
  17.06.13: Benny Jørgensen
  Et godt tip til en tur i Dublin er at hænge ud i Temple Bar - men det er der ikke noget nyt i...
  Det spændende er, at lægge mærke til, når der er musikere på gaden.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Irland

Bliv ikke skuffet over Galway-krønnikens land!
Rejsetips indsendt af:
Gunnar Lundsgaaard
Kongevej 59, 6100 Haderslev
17. sept. 2013

Bliv ikke skuffet over Galway-krønnikens land!

Som forberedelse til Irlandsturen og især Galway og Connemara halvøen, kan det varmt anbefales at læse B. Thoene 4 romaner i Galway-krønniken, der meget spændende skildrer Irland kamp for uafhængighed af England op til den store hungersnød i 1848.
MEN kør ikke til bogens hovedby Cornamona nord for den store indsø Lough Corrib. Der er intet at se i dag. Kør til Letterfrack, hvor man ad gode stier på 2-3 timer går op på Diamond Hill med fantastisk udsigt over store dele af Connemara halvøen mod øst og syd, slottet Kyle More Abby mod nord og Atlanterhavet mod vest. Det var årets oplevelse!
De irkske stenkors fra Galway-krænniken

De irkske stenkors fra Galway-krænniken

I Galway-krøniken stod der et klassisk irsk stenkors over landsbyen Cornamona. Det gør der ikke i virkeligheden. Man kan se flere på museer, fx hvis man mellem Dublin og Galway drejer af ved Athlone og følger N62 mod syd til Clonmacnois klosteret ved Shannon-floden, men det er kunstigt... Men VEST for den berømte "Ring of Kerry kan man forlade bilkøerne og sejle eller køre over en lille bro til øren Valencia Island, hvor der nordligst ligger et landsted Glanleam House med en smuk subtropisk (sic!) park med små ruter i. En af dem går op til et stenkors med udsigt over kysten og den lille landsby. Man er tilbage i Galway-krøniken 1840 eller Irland for 1000 år siden, da de keltiske munke kom... Det var i øvrigt også her, det første Atlanterhavs-telegrafkapel kom i land, så forbindelsen er i orden både vertikalt og horisontalt!

Kommentarer til rejsetippet om Irland

Fantastisk flot og spændende!

16/01 2014 Edith Nielsen
Det lyder som en spændende roman, der gør en flot tur historisk og endnu mere spændende.

Serveret på et sølvfad

01/10 2013 Poul Erik Grønborg
I juli måned 2013 oplevede min kone og jeg Irland på tæt hold da vi var på en uges rundrejse, specielt i det vestlige Irland med Galway og Iranøerne, Ring og Kerry og meget meget mere, for til sidst at opleve Dublin de 2 sidste dage.
Jeg kan absolut anbefale Gislev Rejser, som har kørt turen professionelt i snart 20 år - med en fast guide, som bare ved det hele om alt, både historisk og nutid.
God tur - med venlig hilsen Poul Erik Grønborg, Ry

Rejsetip med indhold

26/09 2013 Henning E. Olsen
Referencer til både natur, seværdigheder og litteratur. Jeg har ofte drømt om at komme til Irland, og disse tips gør ikke lysten mindre!
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Irland

Kør-selv og hoteller i Irland
Rejser til Irland
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/vietnam/hanoi/vietnam-fra-nord-til-syd-med-en-refleksion-over-krigen-mellem-nord-og-sydvietnam-1964-1973.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.