Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Cork

Cork City er Irlands tredjestørste by efter Dublin og Belfast, og den har altid været en vigtig havneby. Byen opstod på en ø i mundingen af floden Lee, og Cork betyder egentlig mose. Efterhånden voksede byen sig større og dækker nu også de stejle flodbredder. I dag løber floden gennem Cork i to hovedkanaler, så man krydser konstant broer, når man bevæger sig rundt i gaderne. Gaderne på skrænterne går op og ned, og det samme gør indbyggernes syngende sprog, og man siger endda, at corkonianerne er de mest snakkesalige af alle irere.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

Blarney Castle

Tag en tur ud i det grønne, som er det, de fleste associerer med Irland. Besøg fx Blarney Castle fra år 1446. Borgen ligger henslængt i en park, og den romantiske ruin var højborg for McCarthy-klanen. Det siges, at den, der kysser stenen Blarney Stone får talens magt.
Irsk whiskey

Irsk whiskey

Tag en tur på Jameson-destilleriet og prøvesmag den vaskeægte irske whiskey af samme navn.

Cork

Gå en tur i Cork, Irlands næststørste by. Slå bl.a. et smut forbi det engelske marked, som er et overdækket marked med fisk og skalddyr i alle afskygninger.

Havn

Havn
Corks havneby hedder Corb og ligger ca. 20 km fra Corks centrum. Krydstogterne lægger til ca. 100 m fra centrum i den lille by Cobh. Cobh var i øvrigt, uden sammenligning i øvrigt, den sidste anløbshavn for det ulyksalige dampskib Titanic.

Klima

Cork ligger ved floden Lee på Irlands sydkyst. Navnet stammer fra det irske ord corcach, der betyder sump. Cork oplever sjældent ekstreme temperaturer. Fugten i området betyder dog, af tågen ofte indhyller byen i en grå kappe, faktisk ca. 100 dage om året. Og mens nogle er gnavne over den hyppige tåge og regn og de milde temperaturer, skal man huske, at det netop er de forhold, der gør Irland til Den Grønne Ø.
Denne side er udskrevet d. 16. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/thailand/bangkok/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.