Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Dublin

 • Àlainn Dublin!

  (Bedømt af 5 personer)
  29.10.13: Trine Brok
  Nytår 2012/13, tog en veninde og jeg til Irland for at fejre det med nogle irske venner vi har, men før vi tog ud til denne lille landsby Athloné, tilbragte vi 2-3 dage i Dublin.
  Se hele rejsetippet
 • Modeljernbanen i Malahide, Dublin

  (Bedømt af 3 personer)
  13.08.13: Erik Lawaetz
  Hvis dit primære formål med at tage til Malahide Castle er at se modeljernbanen, som er omtalt bl.a. her på hjemmesiden, så undlad at køre forgæves.
  Se hele rejsetippet
 • Autentisk musikoplevelse i Dublin

  (Bedømt af 5 personer)
  17.06.13: Benny Jørgensen
  Et godt tip til en tur i Dublin er at hænge ud i Temple Bar - men det er der ikke noget nyt i...
  Det spændende er, at lægge mærke til, når der er musikere på gaden.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Dublin

Rejsetips af samme forfatter

Dublin - En spændende by med masser af kultur
FDM travel Presale coordinator
Mette Tjæreborg

Dublin - En spændende by med masser af kultur

Dublin er en lille hyggelig storby, som du godt kan overses på en forlænget weekend, men byen har rigtig meget at byde på.
Dublin - En spændende by med masser af kultur

Er du til musik og folkedans er det ikke svært at finde en bar i Temple bar området eller omkring universitetet hvor der spilles traditionel irsk folkemusik. Du kan også vælge at gå til et af de mange shows hvor der serveres en middag samtidig med du bliver underholdt af dans og musik – og de der irer kan altså noget med at spjætte med benene, mens der synges og spilles på sjove instrumenter.
Dublin - En spændende by med masser af kultur

Centrum rummer, ud over Temple bar området og Trinity College med Book of Kells, også rigtig mange spændende butikker, så shoppelysten kan du også let få styret i Dublin.
Byen har dog også nogle rigtig spændende seværdigheder som du ikke må snyde dig selv for. Selvfølgelig er Book of Kells noget du skal se hvis du ikke har været i Dublin før, ikke mindst det store Long Room som du kommer igennem under rundturen er imponerende, med bøger fra gulv til loft – højt til loft, meget højt til loft.
Vidste du for øvrigt at Oscar Wilde er født og opvokset i Dublin? I en af byens parker er der en sjov og lidt anderledes statue af ham, lavet af forskellig farvet marmor og granit.
Dublin - En spændende by med masser af kultur

Men et sted du absolut skal besøge er Kilmainham Gaol, det var Dublins fængsel fra 1790´erne frem til 1924. Du kommer på en rundtur i de dystre gange og får nogle gribende historier fortalt om de personer som gennem årene har været indsat i fængslet. En af de yngste var omkring 8 år, i starten sad kvinder, mænd og børn sammen, der har været piv-koldt om vinteren og ulideligt om sommeren. Det er en på en gang spændende og barsk tur rundt, men ikke mere end man sagtens kan have børn med. Lederne fra oprørerne mod det britiske styre, endte alle i Kilmanham Gaol, nogle var så ”heldige” de blev deporteret til Australien. Andre blev henrettet i fængselsgården hvor besøget slutter ved de sort trækors, som markerer de to steder henrettelserne blev foretaget – og hvorfor der er to sorte kors i gården, det må du selv tage til Dublin og Kilmainham Gaol for at finde ud af.
Dublin - En spændende by med masser af kultur

Efter besøget i Kilmainham Gaol er det oplagt at lægge vejen forbi Guinness Storehouse. Det store besøgscenter er formet som et kæmpe ølglas. Du bevæger dig fra stuetagen op gennem glasset, mens du undervejs hører alt om øl og Guinness – hvordan det bliver brygget, historien om familien Guinness, reklamer gennem tiden og meget andet. På 6. sal kan du vælge at spise – selvfølgelig en masse retter med Guinness, f.eks. chokolademousse med Guinness. Turen slutter på 7. sal i Gravity Bar hvor du kan veksle din entrebillet til en pinte friskskænket Guinness. Herfra har du samtidig en fantastisk udsigt over Dublin, så den noget dyre entre er godt givet ud, især på en dag med klart vejr, hvor kan du se rigtig langt.

Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Besøg Mette Tjæreborgs profilside

Læs mere om rejser til Dublin

Hoteller i Dublin
Rejser til Dublin
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/spanien/mallorca/puerto-de-soller/cala-d-or-park-club-apartments.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.