Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Dublin

 • Àlainn Dublin!

  (Bedømt af 5 personer)
  29.10.13: Trine Brok
  Nytår 2012/13, tog en veninde og jeg til Irland for at fejre det med nogle irske venner vi har, men før vi tog ud til denne lille landsby Athloné, tilbragte vi 2-3 dage i Dublin.
  Se hele rejsetippet
 • Modeljernbanen i Malahide, Dublin

  (Bedømt af 3 personer)
  13.08.13: Erik Lawaetz
  Hvis dit primære formål med at tage til Malahide Castle er at se modeljernbanen, som er omtalt bl.a. her på hjemmesiden, så undlad at køre forgæves.
  Se hele rejsetippet
 • Autentisk musikoplevelse i Dublin

  (Bedømt af 5 personer)
  17.06.13: Benny Jørgensen
  Et godt tip til en tur i Dublin er at hænge ud i Temple Bar - men det er der ikke noget nyt i...
  Det spændende er, at lægge mærke til, når der er musikere på gaden.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Dublin

Rejsetips af samme forfatter

 • En overset perle

  (Bedømt af 72 personer)
  Efter at have læst et andet rejsetips her på siderne besluttede jeg mig for at Edinburgh var en by der måtte på listen over steder mig og min kone har været.
  Se hele rejsetippet
 • Guds eget land - part 2

  (Bedømt af 60 personer)
  Det var præcist 1 års siden min kone og jeg sidst besøgte USA (se evt. rejsetipset ”Gud egen land) og det var igen blevet Memorial Day – amerikanernes største shopping weekend, hvor der altid er gode rabatter at hente.
  Se hele rejsetippet
 • Alle veje fører til Rom

  (Bedømt af 106 personer)
  Nu når alle veje fører til Rom, så er det jo ikke nogen skam at man forvilder sig derned én gang om året.

  Rom er og bliver min og min kones ynglings by her i Europa og vi havde længe glædet os til at skifte efterårets rusken ud med Sydeuropas mere lune vinde, for rejsen var bestilt for længe siden.
  Se hele rejsetippet
Jeg tar' det første fly til Dublin
Rejsetips indsendt af:
Solrød Strand
17. april 2012
Vinderrejsetip Juni 2012

Jeg tar' det første fly til Dublin

Sang pasbetjenten morgenfriskt, da jeg og min kone viste ham passet - og det var lige hvad vi gjorde.
Dublin er måske ikke det første sted man tænker på, når man planlægger en storby ferie - men prøv det.
Dublin har meget at byde på og er alligevel så tilpas lille at man kan nå det hele på gå-ben. Og så er der nogle gode flyafgange, så man kan komme afsted om morgen og hjem igen næste aften eller aften efter. 2 - 3 dage er fint til Dublin - lige en lille ekstra tur måske ;-)
Fra luftehavnen kommer man let ind til centrum med en af de to buslinjer der kører non-stop til centrum. Air-link (grønne busser) til 6/10 Euro for henholdsvis en enkelt og en returbillet eller Air-coast (blå busser) til 7/12 Euro. Til centrum følger de samme rute, men efter centrum kører de forskellige ruter. En taxa ved jeg faktisk ikke hvad koster, men fra centrum til lufthavnen koster det 20 Euro.
Dublin Castle
Dublin Castle

Let at komme rundt

Attraktionerne i Dublin ligger indenfor et begrænset område og kan (stort set) alle nås på gå-ben, men jeg vil nu alligevel anbefale at man køber billet til en Hop on Hop Off bus. Der er flere at vælge imellem og det holder prisen nede - 18 euro for to dage. Men på turiskkontoret der ligger i ankomsthallen, hvor man går ud, kan man købe en "kombi" billet, der dækker bus til centrum tur/retur, 3 dage Hop on Hop Off + 3 dage ubegrænset kørsel med bybus for kun 28 Euro ! Det er næsten for godt til at være sandt :-)
Første gang min kone og jeg var i Dublin tog vi derfor bussen rundt og orienteret os om attraktionerne og besøgsøgte så en pub, hvor vi i ro og mag over en Guiness eller to planlagde det videre slag - hvad vi ville se nærmere på.
Saint Patrick's Cathedral
Saint Patrick's Cathedral

Hovedattraktionerne

Hovedattraktionerne i Dublin er Dublin Castle, St. Patrick's catadral, Guiness Storehouse, Kilmainham Gaol og så måske Old Jameson Distillery, men der er flere spændede attraktioner. Og jeg her lige ved at glemme Trinity College, der et et "must see". Man kan spare lidt på budgettet og slentre rundt for sig selv eller købe en rundvisning inkl. adgang til Book og Kells og den berønte bibliotekssal, hvor alle bøger der er udgivet i Irland gennem tiden er (mange i førsteudgaver).
Dublin Castle er ved første øjekast lidt skuffende og der er ikke meget slot over det, men Irland har jo også enten været besat eller en rekublik. Det er dog et besøg værd og vinder ved nærmere eftersyn. Rundvisningen er spændende og slutter nede i kælderen ved fundamentet til det orginale slot (borg) ved den gamle voldgrav. Det kan betale sig at møde op tidligt på dagen for at sikre sig billet, da der kun lukkes et begrænset antal personer ind hver dag.
Guiness Storehouse
Guiness Storehouse

Ikke et besøg uden Guiness

Dublin er nærmest synonym med Guiness, men efter min mening så kan man godt spare den temmelig pebrede pris for en rundvisning i Guiness Storehouse og i stedet for studere dette fænomen nærmere på en pub :-) Der produceres ikke øl i selve byen mere og "rundvisningen" er ikke andet en et (kedeligt) museumsbesøg og så - bevares - en smagsprøve, men som nævnt vil jeg foretrække denne smagsprøve på en lokal pub.
Kilmainham Gaol
Kilmainham Gaol

Kilmainham Gaol

Dette fængsel ligger lidt uden for Dublin og datere sig tilbage til 1796 og var i brug frem til 1924 og var et af de første fængler i verden der tænke på rehabilitering og ikke bare straf af fangerne. På trods af dette er det et uhyggeligt sted hvor mange berømtheder har endt deres dage bl.a. lederne af oprørerne i 1798, 1803, 1848, 1867 og 1916 - ja Irlands historie er en lang kamp for frihed. Stedet oser af historie og den nye "moderne" fængselsbygning der ses på billedet kan man genkende fra mange film.
Der er kun adgang til fængslet på guidede ture.
Typisk Geogianske døre
Typisk Geogianske døre

Det "hemmelige" tip

En af Dublins mindre kendte museumer er "Number Twenty Nine". Ikke desto mindre kan jeg på det varmeste anbefale det. Det er et geogians hus, der står som "dengang", d.v.s 1790 - 1820 og man får et godt indtryk af livet i en mellemklasse familie fra den tid.
Der er også kun adgang på guidede ture og man starter i kælderen - downstairs ved tjenestefolkene og bevæger sig 6 etager op gennem de fornemme stuer op til "privaten" øverst. Meget meget spændende.
Også et moderne Dublin

Også et moderne Dublin

Dubling er ikke kun historie og selvom man heller ikke må snyde sig selv for et besøg på det gamle posthus på O'connor Street, hvor man stadig kan se skudhuller på søjlerne fra opstanden i 1916, så er Dublin også en by der byder på spændende og moderne arkitektur. Er det den man er på jagt efter, så skal man henligge sine jagtmarker til kvarteret nede imod havnen.
Hvor bor man ?

Hvor bor man ?

Efter min opfattelse lige i centrum, hvilket ved sige i kvarteret omkring O'connors Street eller i "forlystelsesområdet" Tempelbar ved Fleet Street. Tempelbar området er nok mest for unge mennesker - der er larm døgnet rundt, medens O'conner Street området mere er til dem der gerne vil have deres nattesøvn.
Guitarmand på Tempel Bar
Guitarmand på Tempel Bar

Tempel Bar

Tænk sig at en pub er så legendarinsk at den i dag giver navn til et helt område. Det er Tempel Bar. Og det er måske ikke den mest lokale pub man kan finde i Dublin, men man må alligevel ikke snyde sig for et besøg på den. Her oplever man virkelig stemning og "gang i den".
Til gengæld skal man holde sig fra spisestederne i kvarteret - det er de rene turistfælder de fleste af dem.
En af undtagelserne er en Italiensk rastaurant, La Caverna der ligger 12 Fownes Street. De servere god hjemmelavet mad og stedet er rigtigt hyggeligt og så er det ikke hver dag at man spiser ved et bord med en glasplade ned til nogle fisk :-)
Er der nogen der vil prøve restauranten, så kan man med fordel "lade sig overtale" af ham/henne der står nede på Fleet Street for at lokke kunder til (kun søndag - torsdag) for så får man et rabatkort, der giver 20% på maden. Jeg har ellers altid ment at hvis man skal "lokke" folk ind, så ER det en turistfælde, men i det her tilfælde er det så den bedste "turistfælde" jeg har spist på :-).
Et smut uden for Dublin

Et smut uden for Dublin

Har man en halv dag til overs, kan jeg anbefale at man tager toget til Wicklow - en tur på en lille time hver vej. Togturen der går langs kysten - helt ude ved vandet - byder på nogle smukke scenerier og Wicklow er en dejlig søvning lille Irsk landsby, hvor man godt kan slå et par timer ihjel (men så heller ikke flere) og byen har et spændende gammelt fængsel, der siges at være det mest hjemsøgte sted på jorden - og det tror man på efter et besøg der. Uhyggeligt sted. Fænglset står stort set som det stod i begyndelse af 1800 tallet (og har åbenbart stadigvæk også nogle orginale beboere tilbage :-))og der er lavet nogle spændende udstillinger.
Dublin I miss you
Dublin I miss you

Prøv det

Du behøver ikke droppe turen til London eller Paris. Hvorfor ikke bare tage et par ekstra dage eller bare en weekend og besøg Dublin. Byen ER et besøg værd og det kan gøres på et par dage og uden det koster en formue.

Kommentarer til rejsetippet om Dublin

rigtig meget Dublin

25/07 2013 Finn Flanding
Den beskrevne tur er meget bekæftende for min kone og jeg da vi var i Dublin under EM i fodbold sidste år, mens Irland var med var det svært at finde plads i de rigtig flotte udsmykkede huse og barer.
Danmarks kampe kunne ses, men jeg sad helt mutters med min Guinness :-)

Man får lyst til at komme afsted :0)

25/07 2013 Vibeke
ja, hvorfor ikke.

Selvfølgelig

21/01 2013 Morten Christensen
O'Connell Street - selvfølgelig.
Tak for rettelsen Heidi :-)

O'Connell Street - ikke O'Connors Street :-)

20/01 2013 Heidi Senerovitz
Fin beskrivelse. Kommer selv i Dublin flere gange om året, da jeg er gift med en irer og regelmæssigt besøger familien derovre. Den store hovedgade i Dublin hedder dog "O'Connell Street" (og ikke O'Connors Street) - bare for lige at præcisere! :-)

Glem ikke nationalmuseet

07/06 2012 Niels Jonassen
Fin gennemgang af Dublin med forståelse for meget af dens særpræg. Jeg vil foreslå at man også indlægger et besøg på nationalmuseet. Det er interessant mest fordi det i al væsentlighed drejer sig om to perioder i landets historie. Den første er tiden før englændernes erobring og den anden er kampen mod det engelske herredømme. Det fortæller meget om irernes selvforståelse. Englænderne er fjenden, og irerne opfatter sig selv som en befriet koloni.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Dublin

Hoteller i Dublin
Rejser til Dublin
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/oestrig/salzburgerland/zell-am-see/vandvittig-oplevelse-ved-zell-am-see-sommerferie.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.