Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Irland

 • Àlainn Dublin!

  (Bedømt af 5 personer)
  29.10.13: Trine Brok
  Nytår 2012/13, tog en veninde og jeg til Irland for at fejre det med nogle irske venner vi har, men før vi tog ud til denne lille landsby Athloné, tilbragte vi 2-3 dage i Dublin.
  Se hele rejsetippet
 • Bliv ikke skuffet over Galway-krønnikens land!

  (Bedømt af 25 personer)
  17.09.13: Gunnar Lundsgaaard
  Som forberedelse til Irlandsturen og især Galway og Connemara halvøen, kan det varmt anbefales at læse B. Thoene 4 romaner i Galway-krønniken, der meget spændende skildrer Irland kamp for uafhængighed af England op til den store hungersnød i 1848.
  Se hele rejsetippet
 • Modeljernbanen i Malahide, Dublin

  (Bedømt af 3 personer)
  13.08.13: Erik Lawaetz
  Hvis dit primære formål med at tage til Malahide Castle er at se modeljernbanen, som er omtalt bl.a. her på hjemmesiden, så undlad at køre forgæves.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Irland

Rejsetips af samme forfatter

Musikken, en del af den Irske kultur arv.
Rejsetips indsendt af:
Poul Pedersen
Hobro
21. okt. 2011

Musikken, en del af den Irske kultur arv.

En tilfældig eftermiddag et tilfældigt sted i County Clare i Irland, stødte vi på en lille folder der fortalte om en koncert i den lokale kirke samme aften.
Dem er der jo så mange af, men da vi var kommet til Irland bl.a. for at høre Irsk folkemusik og vi ikke havde andre planer for aftenen besluttede vi os for at tage af sted.

Stedet var kirken i Tuamgrany, en lille landsby tæt på Shannon floden. Kirken viste sig at være den ældste kirke i Irland der stadig er i brug i original form. Bygget i ca. 930. Mens Gorm Den Gamle endnu var konge i Danmark. Kirkerummet kan rumme et halvt hundrede mennesker og der var fuldt hus. Der bliver afholdt koncert hver mandag aften og overskuddet går til kirken.
 
Koncerten bestod af flere afdelinger, hvor forskellige lokale musikere fortalte om og spillede deres versioner af lokal og traditionel musik. I flere omgange ledsaget af en ung danser der fortalte om dansen og viste sine færdigheder. Koncerten blev afsluttet med et jam, hvor alle musikere spillede og danseren dansede.

En helt igennem uforglemmelig aften med en stemning så fantastisk i det gamle kirkerum. Stemning blandt publikum var høj og vi bestemte med os selv at næste gang vi besøger Irland, ligger vi vejen omkring Tuamgrany kirke en mandag aften. Det vil vi opleve igen.

Underholdning
Koncerter
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Irland

Kør-selv og hoteller i Irland
Rejser til Irland
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.