Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Irland

 • Àlainn Dublin!

  (Bedømt af 5 personer)
  29.10.13: Trine Brok
  Nytår 2012/13, tog en veninde og jeg til Irland for at fejre det med nogle irske venner vi har, men før vi tog ud til denne lille landsby Athloné, tilbragte vi 2-3 dage i Dublin.
  Se hele rejsetippet
 • Bliv ikke skuffet over Galway-krønnikens land!

  (Bedømt af 25 personer)
  17.09.13: Gunnar Lundsgaaard
  Som forberedelse til Irlandsturen og især Galway og Connemara halvøen, kan det varmt anbefales at læse B. Thoene 4 romaner i Galway-krønniken, der meget spændende skildrer Irland kamp for uafhængighed af England op til den store hungersnød i 1848.
  Se hele rejsetippet
 • Modeljernbanen i Malahide, Dublin

  (Bedømt af 3 personer)
  13.08.13: Erik Lawaetz
  Hvis dit primære formål med at tage til Malahide Castle er at se modeljernbanen, som er omtalt bl.a. her på hjemmesiden, så undlad at køre forgæves.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Irland

En større irsk landevej
Rejsetips indsendt af:
Ivar Rasmussen
Nakskov
29. juli 2009

Nordlige Irland, rig på natur & historie

14 dage "med uret" langs kysten fra Galway, gennem Mayo, Donegal , Nordirland med (London)Derry og Belfast og videre mod syd til Dublin. Naturen byder bl. på Giant´s Causeway og Derry er et historisk "must".
Doo Lough Pass
Doo Lough Pass

Naturen er overvældende, smuk og ofte barsk

Oplev Connemaras Tolv Pinde (Na Beanna Beola), Killary Harbour, en fjord så stor at omtrent hele NATOs flåde kunne ankre op her, skønne vandfald, kør ad pas som Doo Lough Pass gennem øde landskaber, og nyd turen ad smalle og snoede landeveje. Oplev Achill Island (brofast). Nyd klatreturen og udsigten fra Bunglass Cliffs (Europas højeste!). Giant´s Causeway og Antrims ni dake er andre naturoplevelser. Giv dig tid. 14 dage vil hurtigt synes for lidt.
Ingangen til New Grange
Ingangen til New Grange

Oplev fortidens historie og nutidens "Troubles"

5000 år gamle bebyggelser som Céide Fields med europas største stenalderboplads, eller ved River Shannon middelalderklostret Clonmacnoise med sit Cross of the Scriptures og New Grange, en af Europas ældste jættestuer (Passage Grave) er imponerende eksempler på den rige historiske arv.

Fra vore dage er "The Troubles", "problemerne" i Londonderry og Belfast et besøg værd. Oplev på museet Free Derry og på en historisk rundtur i "Bogside" i Derry de kræfter der var på spil blandt andet under kampene på "Bloody Sunday" i 1972. Måske får du ændret dit syn på, hvad der faktisk skete.
Hillside i Hillsborough syd for Belfast
Hillside i Hillsborough syd for Belfast

Alt dette og meget mere

Selv om mange gerne vil fremme det irske sprog møder man overalt venlige og imødekommende mennesker, som gerne vil tale med en (på engelsk). I Nordirland er menneskene ofte meget direkte: Hvem er du? Hvor kommer du fra? Og så siger de, hvad de mener.

Er man til øl, er Guinness fra Dublin og Real Ale fra Belfast dejligt og koldt; mad på pubben er veltillavet og lidt billigere end danske restaurationspriser. Irsk whiskey er heller ikke ringe: prøv fx Bushmills.

Er man til kirker og klostre, til haver og parker, til vandreture, fiskeri eller golf? Irland har det hele!

Vi kørte ca. 2500 km på 14 dage i lejet bil i venstre side - det vænner man sig til - fra Dublin til Galway, rundt langs kysten og tilbage til Dublin.

Bo på et af de mange flotte B&B, det er til rimelige priser og morgenmaden "Cooked Irish Breakfast" giver en god start på dagen

Kommentarer til rejsetips om Irland

:)

06/02 2011 Didi
Lyder godt
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Irland

Kør-selv og hoteller i Irland
Rejser til Irland
Denne side er udskrevet d. 24. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.