Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Island

 • Med barnebarn Island rundt, Landmannalaugar

  17.04.15: Lise
  Vi besøgte Island 2 gange i 90'erne. Begge vore børn syntes som vi, at det var fantastisk trods møvet vejr. Vi fik lyst til et gensyn denne gang med vort 7-årige barnebarn.
  Se hele rejsetippet
 • Mit livs rejse

  (Bedømt af 3 personer)
  11.01.13: Regina
  En rejse til Island giver oplevelser på en hel spiciel måde. Island er både skræmmende, yndig, fascinerende og overvældende med sit storslåede landskab, hvor man oplever flotte vandfald, øde stepper, lavaområder, varme kilder, gejsire, isfyldte laguner, et rigt fugleliv, venlige og særprægede mennesker, gamle og moderne kirker og bygninger, ensomme fjorde og meget meget mere.
  Se hele rejsetippet
 • Landmannalaugar skal bare opleves

  (Bedømt af 3 personer)
  03.12.12: Rasmus Pedersen
  Var i Island i sommeren 2012 og jeg har aldrig set så smukt et land.

  Tager man til Island, så skal man også tage til de varme kilder i Landmannalaugar.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Island

Rejsetips af samme forfatter

 • Centraleuropa, øl og sprød gris

  (Bedømt af 8 personer)
  Juli 2017: 4 uger på 4 hjul rundt i Centraleuropa. Tyskland, Østrig, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn.
  Hjemmefra har vi planlagt alt, booket hoteller & airbnb, bestilt kørselstilladelser til motorveje & byer og skrevet udførlige lister over, hvad vi vil opleve (og spise!) i hver by.
  Se hele rejsetippet
 • To Rom & Cuba, tak

  (Bedømt af 5 personer)
  Cuba er den perfekte solskinsø med kridhvide strande, vajende palmer og temperaturer, der aldrig er for varme og slet ikke for kolde. Smagen af en forfriskende mojito er altid lige i nærheden, fuldkommen som lyden af en inciterende salsa og synet af vuggende hofter, mens sorte røgskyer fra de allestedsnærværende charmerende, amerikanske dollargrin kæmper om plads på duftpaletten med osen fra enorme friskrullede cigarer, der ryges overalt.
  Se hele rejsetippet
 • En persisk love story

  (Bedømt af 13 personer)
  Som ganske almindelige, forlystelsessyge danskere har vi fire tidligere Interrail-bumser rejst i alverdens riger og lande for at suge til os af smags- og synsindtryk, været behørigt imponerede, nydt det meste.
  Se hele rejsetippet
Eventyr på Sagaøen
Rejsetips indsendt af:
Gentofte
2. maj 2014

Eventyr på Sagaøen

En forlænget weekend på Island udviklede sig til en fantastisk badeferie fyldt med gastronomiske indslag, naturoplevelser og gode grin.

April er en god måned at besøge Island.
Den hårde vinter er overstået, men turisterne er endnu ikke begyndt at strømme til i stort tal, så du får let adgang til de mange sights og betaler kun halv pris. I de 4 dage, vi nød livet på Sagaøen, strålede solen fra en skyfri himmel; luften var frisk og kølig og indbød til masser af udendørsaktiviteter.
Vandtemperaturen er frisk i april
Vandtemperaturen er frisk i april

Badeferie i april

Badningen var nok den største overraskelse. Det er trods alt meget tidligt forår på disse breddegrader, og alle bjergtinder er dækket af is. Men Island har en slet skjult hemmelighed: Man henter man masser af skoldhedt vand direkte op af undergrunden. Det giver mulighed for at bygge nogle enestående udendørs bade, hvoraf Den Blå Lagune er den mest berømte. I Reykjavik har man flere skønne badeanstalter, der indeholder såvel indendørs svømmehal som udendørs hotpots, små bassiner med varmt vand i varierende temperaturer. At lade kroppen hvile i 40 grader varmt saltvand med hovedet oppe i den kolde luft er en luksus så ubeskrivelig, at du bare må tro på det. Og så koster det typisk kun 30 kr. for lige så mange timer, du orker.

Nær vores beskedne hotel i det centrale Reykjavik ligger en lille strand. Her kan man bade i det iskolde havvand og bagefter tage et bragende varmt brusebad under en offentlig bruser, som er fuldkommen gratis. Ved 7-tiden om morgenen er de eneste andre gæster på stranden nogle sære fugle og et par forbløffede harer. Forrygende start på dagen.
Man føler sig som en ø i et mytisk hav i Den Blå Lagune
Man føler sig som en ø i et mytisk hav i Den Blå Lagune

Den Blå Lagune nær Keflavik lufthavn er et must. Beliggende i et goldt månelandskab med kilometervis af brune sten og en vældig termisk aktivitet udsender Islands største turistattraktion kolossale dampskyer, der kan ses i miles omkreds. Omklædningsfaciliteterne er fashionable, og iført badetøj hopper man nu i en enorm udendørs sø omkranset af store sten og indeholdende en livgivende, absurd lyseblå, varm 'suppe', der smyger sig vederkvægende om kroppen. Man er indhyllet i damp og føler sig trods de mange andre gæster som en øde ø i et mytisk hav. Det er virkelig en unik oplevelse, men koster også sine 300 kr.
Vandretur ved Thingvellir
Vandretur ved Thingvellir

Vidunderlig natur

Islands næststørste turistmagnet er Den Gyldne Cirkel bestående af tre vigtige sights. Vi havde lejet bil hele ferien og brugte vel sammenlagt 5-6 timer på turen, men der er også fine muligheder for at tage bus.
Geysir på vej i udbrud
Geysir på vej i udbrud

Thingvellir er en gudesmuk nationalpark, hvor Islands første 'folketing' samledes helt tilbage i vikingetiden og afgjorde tvister med viise ord i stedet for de fordums mere brugte stridsøkser. Området har afmærkede vandreture i hobevis, og man kan let tulle omkring i de forhistoriske landskaber uden at møde et øje. Geysir er næste stop, og som navnet antyder, er det en djævelsk lille pyt, der med få minutters mellemrum eksploderer i et rasende, meterhøjt vand- og dampsprøjt. Hele sceneriet oser som en underjordisk kedel, og oplevelsen er indhyllet i en let odeur af prut. Gullfoss udgør afslutningen på den fantastiske rundtur - et 31 meter højt, brølende vandfald i to plan. Naturkræfterne får fuld udfoldelse på øen.

En dag futtede vi op til Snæfellsness, et andet smækkert naturområde, der ligger et par timers kørsel nord for Reykjavik. Her er der mulighed for at køre en rundtur med betagende udsigt hele vejen. Undervejs skal du unde dig en vandretur - vi valgte at spadsere ad nogle stejle stier så tæt på den lokale gletcher, som det var muligt i normalt vandreudstyr. Vi blev overhalet af en kortege af Superjeeps med overdimensionerede hjul, der kan klare det rå terræn. Bilerne var fyldt med vandrere med specialudstyr, nogle med snescootere, og de skulle tydeligvis ind på den lysende hvide, sæbeglatte gletcher.
Lam med rødbede - på Fish Market
Lam med rødbede - på Fish Market

Råvarer i verdensklasse

Det islandske køkken er en selvstændig grund til at besøge vort nordiske broderfolk. Aldrig har jeg smagt så delikat, gnistrende frisk fisk tilberedt så sekundpræcist og med så mange gode smage, at man taber næse og mund. Hummer, jomfruhummer, laks, torsk, vågehval ... Øj, hvor var det godt. Lam er også en delikatesse i verdensklasse - kødet serveres ofte grillet, og så er det umuligt at smage, at det faktisk er lam, man spiser. Prøv de to restauranter Tapas Barinn og Fish Market; at sidstnævnte ikke har fået en Michelinstjerne, er en blodig uretfærdighed. Et luksusmåltid med mange udsøgte retter, øl og kaffe fås for under 500 kr. og ville i Danmark koste mindst det tredobbelte.
Olafur Eliassons vidunderlige koncerthus, Harpa
Olafur Eliassons vidunderlige koncerthus, Harpa

Hjælpeløst forelsket

Sidst, men ikke mindst skal Island opleves for dets overdådigt hjælpsomme og morsomme folk. Allerede på flyet dertil faldt vi i snak med en dame, der brugte et par timer på at give os værdifulde råd om, hvad vi skulle bruge de næste dage på. Undervejs købte hun den islandske specialitet brændt fladbrød med smør og røget lammekød og forærede os den særprægede sandwich, så vi kunne få en fornemmelse af, hvad vi var på vej ud i. Imens underholdt stewardessen med at kalde iltmaskerne for 'yellow cupcakes' og redningsvestene for 'smart overtøj i moderigtig gul'. Passagererne skreg af grin. Næste dag, på en laber kaffebar, insisterede en mand på at overlade os sin plads, fordi vi var sådan et nuttet, ungt par på kærlighedsferie (vi er 51!). På restauranter og på gaden mødte vi hele tiden venlige mennesker, der demonstrerede denne uhøjtidelige måde at omgås på.
Indtryk fra Reykjavik
Indtryk fra Reykjavik

Fire aprildage. Mere skulle der ikke til for, at vi nu er hjælpeløst forelskede i den naturskønne ø og dens uimodståelige folk.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Island

Hoteller i Reykjavik
Rejser til Island
Denne side er udskrevet d. 19. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/frankrig/paris/-paris-dejlig-by-storbyferie.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.