Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Island

 • Med barnebarn Island rundt, Landmannalaugar

  17.04.15: Lise
  Vi besøgte Island 2 gange i 90'erne. Begge vore børn syntes som vi, at det var fantastisk trods møvet vejr. Vi fik lyst til et gensyn denne gang med vort 7-årige barnebarn.
  Se hele rejsetippet
 • Eventyr på Sagaøen

  (Bedømt af 9 personer)
  En forlænget weekend på Island udviklede sig til en fantastisk badeferie fyldt med gastronomiske indslag, naturoplevelser og gode grin.

  April er en god måned at besøge Island.
  Se hele rejsetippet
 • Mit livs rejse

  (Bedømt af 3 personer)
  11.01.13: Regina
  En rejse til Island giver oplevelser på en hel spiciel måde. Island er både skræmmende, yndig, fascinerende og overvældende med sit storslåede landskab, hvor man oplever flotte vandfald, øde stepper, lavaområder, varme kilder, gejsire, isfyldte laguner, et rigt fugleliv, venlige og særprægede mennesker, gamle og moderne kirker og bygninger, ensomme fjorde og meget meget mere.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Island

Rejsetips af samme forfatter

Fototips til Island

Island er smukt – en ren gave for dit kamera. I dette rejsetip giver jeg nogle gode råd til hvordan du kan få det bedste ud af dit kamera på din tur til Island, så du har de bedst mulige billeder med hjem.
Sti op til udsigtspunkt ved Skógafoss-vandfaldet.
Sti op til udsigtspunkt ved Skógafoss-vandfaldet.

Skift perspektiv og husk forgrunden

Det kan være svært at fange energien og omfanget i de smukke landskaber på øen, hvis ikke man tænker sig lidt om inden man skyder løs. Et god råd er at skifte perspektiv – stå ikke op og hold kameraet ud lige fra kroppen – men kom derimod helt ned til jorden, op på en sten eller helt ud i vandet. Vinkler som vi ikke er vant til at se giver billedet et nyt islæt. En anden ting at huske er forgrunden. Landskabsbilleder mangler ofte dybde, og det er derfor en god idé at tænke i lag. Der skal være noget i forgrunden, i mellemgrunden og baggrunden – det er dog for det meste forgrunden man glemmer. Så få et objekt med i forgrunden – en sten, en blomst eller en Islandsk pony. På Island kan det være en udfordring da der ofte er meget store kontraster i motivet – f.eks. et brusende hvidt vandfald mod mørkebrune og sorte klipper. Her vil du meget tit komme ud for at enten det hvide kridter ud, eller det mørke bliver undereksponeret. Hvis du kan, så tag billederne i RAW og brug noget tid på at efterbehandle dem når du kommer hjem. Så vil du ofte kunne få mange flere detaljer frem, end med et JPG-billede.
Forladt lade nær Hvolsvollur
Forladt lade nær Hvolsvollur

Fortæl en historie

Dine billeder skal ikke kun være dokumentation af stedet – de skal fortælle en historie og kommunikere din oplevelse med al sin energi og stemning. Et billede af et bjerg i horisonten siger ikke meget – men kommer der en bygning med en vej op til med i forgrunden fortælles der en historie: der er folk som har sin daglige færden i området – de bor her og skal blot frem og tilbage – men i deres baghave er et smukt snedækket bjerg. Det kan også være en blomst i et ellers øde stenlandskab: der er enormt øde, men alligevel er der liv. Bygninger, mennesker, sten, buske, blomster – alle ting kan fortælle en historie; og derudover giver de også nogle naturlige fokuspunkter og referencer til at kunne se størrelsesforhold i billedet. Fokuspunkter får dine øjne til at stoppe op og hvile, og kan bruges til at føre læseren igennem billedet.
Gletchervandring på Mýrdalsjökull-gletcheren
Gletchervandring på Mýrdalsjökull-gletcheren

Indstil kameraet rigtigt

Smukke landskaber og gode billedhistorier kan være tabt hvis ikke du sætter dit kamera korrekt.Hvis du er i tvivl kan du altid sætte dit kamera på landskabs-indstillingen. Så prøver kameraet automatisk at opnå den størst mulige dybdeskarphed uden at ofre for meget lukketid så dine billeder bliver uskarpe af rystelser.Husk også, hvis du tager billeder af sne eller is, at overeksponere med omkring to blændetrin hvis du kan – ellers bliver sneen grå og kedelig.
Christian ved Seljalandsfoss-vandfaldet
Christian ved Seljalandsfoss-vandfaldet

Bliv ikke opslugt af landskaberne

Island er smukt – ingen tvivl om det! Det er helt sikkert et sted jeg snildt kunne bruge to uger på bare at tage rund og tage billeder af landskaber. Men bliv ikke opslugt af dem – sørg for at have det sjovt med dit kamera, og tag en masse billeder af dine medrejsende – det er oftest dem der er sjovest at se på.

Seværdigheder

Kommentarer til rejsetips om Island

stjerner

23/05 2014 Gitte L
Jeg ville have givet 4 stjerner men dét ville computeren ikke - den ville kun give én - hvorfor ved jeg ikke

Gode fototips

07/05 2010 Conni Carlsson
Tak for de gode fototips, der ikke specielt vedrører Island. Tipsene hører derfor mere hjemme i en fotobog end på en hjemmeside med rejsetips. Vi vil gerne høre om du også har haft nogle specielle oplevelser i Island som andre kan have glæde af.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Besøg Thomas René Sidors profilside

Læs mere om rejser til Island

Hoteller i Reykjavik
Rejser til Island
Denne side er udskrevet d. 21. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.