Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Island

 • Med barnebarn Island rundt, Landmannalaugar

  17.04.15: Lise
  Vi besøgte Island 2 gange i 90'erne. Begge vore børn syntes som vi, at det var fantastisk trods møvet vejr. Vi fik lyst til et gensyn denne gang med vort 7-årige barnebarn.
  Se hele rejsetippet
 • Eventyr på Sagaøen

  (Bedømt af 9 personer)
  En forlænget weekend på Island udviklede sig til en fantastisk badeferie fyldt med gastronomiske indslag, naturoplevelser og gode grin.

  April er en god måned at besøge Island.
  Se hele rejsetippet
 • Mit livs rejse

  (Bedømt af 3 personer)
  11.01.13: Regina
  En rejse til Island giver oplevelser på en hel spiciel måde. Island er både skræmmende, yndig, fascinerende og overvældende med sit storslåede landskab, hvor man oplever flotte vandfald, øde stepper, lavaområder, varme kilder, gejsire, isfyldte laguner, et rigt fugleliv, venlige og særprægede mennesker, gamle og moderne kirker og bygninger, ensomme fjorde og meget meget mere.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Island

Island i efteråret
Rejsetips indsendt af:
Pia Pedersen
Otterup
27. dec. 2011

Island i efteråret

Jeg har været på Island af flere omgang og synes, det er ét af de smukkeste lande jeg har set.
Omkring 600 km nord for Reykjavik ud langs midfjorden kommer man igennem en lille by, der hedder Hvammstangi og hvis man fortsætter små 10 km. kommer man ud til en af de berømte cirkler, som de islandske bønder bruger til at fordele får og heste i, når de har hentet dem "hjem" fra bjergene. Denne cirkel er den eneste på hele Island, der ligge ved kysten. Hvis man har planlagt sin tur så man kommer medio september kan man være så heldig at ramme en dag, hvor cirklen er fuld af får og unge såvel som gamle mennekser, der indfanger og deler dem ud til deres respektive ejere. Det er en sjov oplevelse og giver et indblik i islandsk kultur. Denne dag er en sjov, hyggelig og ikke mindst hård dag. Unge mennesker, der studere rundt omkring på Island kommer hjem og hjælper deres familier på denne dag. Bjergsiden kæmmes til fods og på hesteryg og alle får drives ned mod cirklen. Her lukkes de ind i en fold, hvor de opbevares indtil de skal fordeles. Lidt af gangen lukkes de ind i midten af cirklen, hvor nummeret og øremærket viser, hvem de tilhører. Hver bonde har så en af de ydre båse og hans får lukkes derind efterhånden som de indfanges. Der er god stemning, smil og sved på panden og er man frisk kan man hoppe ind i cirklen og give et nap med.
Island i efteråret

Seværdigheder
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Island

Hoteller i Reykjavik
Rejser til Island
Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/hoteller/spar-paa-hoteller-i-usa.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.