Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Island

 • Med barnebarn Island rundt, Landmannalaugar

  17.04.15: Lise
  Vi besøgte Island 2 gange i 90'erne. Begge vore børn syntes som vi, at det var fantastisk trods møvet vejr. Vi fik lyst til et gensyn denne gang med vort 7-årige barnebarn.
  Se hele rejsetippet
 • Eventyr på Sagaøen

  (Bedømt af 9 personer)
  En forlænget weekend på Island udviklede sig til en fantastisk badeferie fyldt med gastronomiske indslag, naturoplevelser og gode grin.

  April er en god måned at besøge Island.
  Se hele rejsetippet
 • Mit livs rejse

  (Bedømt af 3 personer)
  11.01.13: Regina
  En rejse til Island giver oplevelser på en hel spiciel måde. Island er både skræmmende, yndig, fascinerende og overvældende med sit storslåede landskab, hvor man oplever flotte vandfald, øde stepper, lavaområder, varme kilder, gejsire, isfyldte laguner, et rigt fugleliv, venlige og særprægede mennesker, gamle og moderne kirker og bygninger, ensomme fjorde og meget meget mere.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Island

Landmannalaugar skal bare opleves
Rejsetips indsendt af:
Rasmus Pedersen
København NV
3. dec. 2012

Landmannalaugar skal bare opleves

Var i Island i sommeren 2012 og jeg har aldrig set så smukt et land.

Tager man til Island, så skal man også tage til de varme kilder i Landmannalaugar.
Dette er et utrolig smukt område. Det er ikke på grund af kilderne alene, men også køreturen derop, der gør det det værd. Kører man vejen fra byen Vik i stedet for fra Reykjavik, er man garanteret noget af det smukkeste og uberørte landskab i Europa.

Brug af kilderne er gratis, i modsætning til den Blå Lagune, hvor det koster 300 DKK at få adgang. De udfordrende veje i Landmannalaugar gør at der er knap så mange turister ved de varme kilder, selvom det selvfølgelig ikke kan undgås fuldstændigt.

Billedet er taget fra bilen på vej til Landmannalaugar, og jeg ville anbefale, at man parkerer bilen og tager en vandretur i det skønne landskab.
Et af flere vandløb som skulle krydses for at komme frem
Et af flere vandløb som skulle krydses for at komme frem

Husk firehjulstrækkeren!

Man skal huske at leje en firehjulstrækker og gerne en offroader, da man skal køre igennem flere vandløb for at komme frem til Landmannalaugar, hvis man tager turen fra Vik. Det ville være lidt ærgerligt, at få motorstop fordi man har druknet motoren i et vandløb midt ude i ingenting, og så oven i købet ikke have dækning på mobilen.
Isbjerg i midten af gletsjersøen Jökulsárlón
Isbjerg i midten af gletsjersøen Jökulsárlón

Island har så meget at byde på

Udover den flotte natur i området omkring Landmannalaugar, så er der et utal unikke og specielle naturfænomener i Island. Alt fra gletsjere og gletsjersøer til mostildækket sten.
Sten med mos på!
Sten med mos på!

Tag til Island!

Jeg kan i allerhøjeste grad anbefale at man besøger Island. Af alle de smukke landskaber, så er det køreturen til Landmannalaugar, som jeg mindes bedst. Gletsjere er flotte og varme kilder er dejlige at bade i, men der var altid andre mennesker tilstede. Ikke nødvendigvis særlig mange mennesker, men på køreturen til Landmannalaugar i det øde landskab, var der bare noget over den stilhed og ro, som var i landskabet.

Kommentarer til rejsetippet om Island

Bus til Landmannalaugar

17/04 2015 Lise
Er man i personbil kan man vælge at lade den stå eks i Leirubakki og tage bussen til Landmannalaugar. Man kan så hvis man har bestilt i rigtig god tid(1. Jan forsøgte vi at bestille en bestemt dato i juli, den var optaget, men vi fik plads to dage før) bestille plads i en hytte (sovesal - medbring sovepose og andet fornødent - vi havde mad med, men der er en lille butik. Der er gasblus. Vi sov der to nætter og gik flotte ture og badede naturligvis. Så bussen tilbage til bilen og videre med bil og telt.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Island

Hoteller i Reykjavik
Rejser til Island
Denne side er udskrevet d. 19. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.