Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Reykjavik

Læs mere om rejser til Reykjavik

Fra de varmeste vulkanske kilder til de iskolde gletschere
Rejsetips indsendt af:
Lars Dohrmann
Sønderborg
6. aug. 2009

Fra de varmeste vulkanske kilder til de iskolde gletschere

Island er en oplevelse for alle naturelskere og så er der Reyjkavik, hvor man sagtens kan bruge et par dag.

14 dage på Island

Var sammen med familie 14 dage på Island.
Startede turen I Reykjavik med en hvalsafari organiseret af whalewatchingselskabet Elding fra Reykjavik havn. Sejlede ud i det fineste solskinsvejr, oplevele fuglefjeld med søpapegøjer, hvidnæsede delfiner, vågehvaler og højdepunktet var en pukkelhval som boltrede sig lige ved siden af båden.

Havde efterfølgende lejet en 4 hjulstrækker og startede med at besøge den gyldne trekant med Thingvallir hvor man kan se spor efter at Island bevæger sig fra hinanden med 2 cm. pr. år, besøgt Geysir og Strokkur (billedet) hvor de varme kilder springer med jævne mellemrum, set Gullfoss det utroligt smukke vandfald.

Kørt øen rundt via sydkysten mod øst hvor flere smukke vandfald bla. Svartifoss som har været med til at inspirere arkitekter til arkitektonisk udfoldelse, kunne besigtiges, gletscherarme fra Europas støste gletscher Vatnajøkull.

Videre op nordpå til Dettifoss som er Europas mest vandrige vandfald som har en utrolig kraft som næsten virker skræmende. Myvatten som er et utroligt spændende område med aktiv vulkansk undergrund hvor man kan mærke jordens varme op igennem skosålerne, badning i varme kilder, besigtigelse af helveds køkken hvor mudderpøle står og bobler, set sjover klippeformationer formet af opstigene lava i en forgangen sø (Dimmuborgir), besteget en vulkan som har været i udbrud for 2500 år siden.

Besøgt byen Husavik som er en utrolig smuk by hvorfra der også sejler både ud på hvalsafari. Videre op langs nordkysten mod vest til Islands 2. største by Akureyri som har en utrolig flot kirke med flotte glasmosaikker som har en helt speciel historie.

Været i området ved Hraunnarfoss som er et vandfall hvor vandet kommer ud fra jordens indre under lavaen, videre op på gletscheren Langjøkull og mærke den kolde is og sne.

Sluttelig endte turen i Reykjavik hvor der blev shoppet og kørt hyggelige ture i en super moderne by med masser af spændende nybyggerier, deres imponerende domkirke som godt nok var under renovering. Byen har mange restauranter, diskoteker, caffeer mv.

Er man til fisk, kan deres fiskerestauranter anbefales hvor der serveres friskfanget fisk som er fisket i farvandet omkring Island. En anden specialitet er deres lammekød som er utrolig velsmagende.
Når man skal leje bil på Island kan det anbefales at leje en 4 hjulstrækker som godt nok er dyrer end en almindelig bil, men da mange af seværdighederne ligger i områder hvor der er grusveje som til tider er meget ujævne vil jeg anbefale en terrængående bil.

Benyttelse af egen privat bil uden for asfalterede veje kan ikke anbefales.

Var der i Juli måned hvor der er lyst døgnet rundt, det er lige noget man skal vende sig til.
Absolut et land som kan anbefales!

Seværdigheder
Road trips
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Reykjavik

Hoteller i Reykjavik
Rejser til Reykjavik
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/det-vestlige-usa/de-varme-kilder-i-pagosa-springs-usa-og-canada.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.