Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Reykjavik

Læs mere om rejser til Reykjavik

Rejsetips af samme forfatter

Solopgang i Reykjavik i oktober
Rejsetips indsendt af:
Winnie Geertsen
Smørum
16. dec. 2009
Vinderrejsetip Februar 2010

Insidertips til Island/Reykjavik

Jeg har været bosat i Reykjavik i et halvt år og kommer der stadig ofte. Derfor vil jeg give insidertips til shopping, til naturoplevelser, til mad- og-drikke-oplevelser og til frisørbesøg!!
En hot !! oplevelse i Reykjavik
En hot !! oplevelse i Reykjavik

Det skal du nå i Reykjavik....!

Hvis du kun har et par dage i Reykjavik, må du naturligvis prioritere det vigtigste - og gemme andet til du kommer næste gang.

For du KOMMER bestemt tilbage - man bliver aldrig færdig med Island. Og i modsætning til andre steder er der altid dejligt i Island - hver årstid har sin charme.Medbring varmt, vandtæt tøj og støvler, så kan du komme rundt hele året uden at fryse.
Sommerens dagslys hele døgnet er en oplevelse, men vinterens mørke med nordlys dansende over himlen er også enestående smuk.

Du skal begynde dit ophold med en gåtur rundt i Reykjaviks centrum for at orientere dig. Byen er lille og meget overskuelig, har i øvrigt et udmærket, offentligt bussystem og alle hoteller ligger centralt.
Du går hele vejen ned af Laugurvegur, som er byens hippe hovedgade.
Der er en masse butikker at shoppe amok i - både små designertøj- og smykkebutikker, mærkevarebutikker med alt, hvad hjertet begærer af tøj, skind ,kunst, sko, isenkram og smykker...og et par secondhandbutikker, som er sjove at besøge.

Undervejs kan du jo gå på kaffebar og nyde en skøn, islandsk kage til kaffen eller theen - og husk, der er altid en påfyldningskop gratis. Et kuriosum er at besøge boghandleren og drikke kaffe - der må man gerne læse de nyeste blade til kaffen.

På hjemvejen til hotellet er det på alle årstider smukt at gå på strandpromenaden langs havet, som jo er lige udenfor alle steder i Reykjavik. Derfra kan du beundre de enestående flotte fjelde på Kjalarnes overfor byen.

Se at få bestilt bord (hotellet hjælper gerne) til aftenens kulinariske hit - jeg foreslår Perlan, en roterende restaurant på toppen af byens vandtanke, hvor man har en fantastisk udsigt over bugten i 360 grader.

Man bør spise fiskeretter i Island - kokkene på alle spisestederne tilbereder fantastisk lækker mad, men fisk er uovertruffen og altid innovativ - og uden ben i. Prøv helleflynder og jomfruhummer fx.

Men inden spisningen har du jo tid til at finde ud af, hvilket af byens udendørs svømmebade, der ligger nærmest (eller passer dig bedst at besøge).
De mange "sundlauger" er billigere end Den Blå Lagune og her møder du islændinge, som alle kommer før eller efter arbejde og slapper af i de to hotpots, der er varmere end selve det ellers varme svømmebad.....alle badene er udendørs og med dejligt opvarmet vand, som ikke lugter af klor.
Efter maden er der masser af liv i midtbyens forskellige barer og diskoteker, så mor dig til du segner.

Næste dag byder på flere muligheder : Du kan besøge et museum - der er mange af dem, bl.a. en frilandsby lidt udenfor Reykjavik.
Eller du kan tage en turisttur til geysere, vandfald, Tingvalla, gletchere osv. Turen bestilles via et af turistkontorerne, hvis du vil tages ved hånden. Alternativt kan du leje en bil og selv køre rundt...det er nemt at finde vej i Island, men det er vigtigt at checke vejrudsigt i forvejen.

Men - du kan også bestille en ridetur på islandske heste. Der er forskellige steder at ride. Hvis du kontakter "Eldhestar", bliver du afhentet på et af de store hoteller i byen og kørt over fjeldet til Hverdagardi (en biltur på ca 45 min.), hvor de skønne heste venter på at give dig en naturoplevelse, du aldrig glemmer.
Alle kan deltage uanset ridefærdigheder og alt udstyr til rytteren stilles til rådighed; der rides ud i naturen i små hold med en erfaren guide - selv i øsregnvejr er det betagende at komme rundt blandet fjeldene eller langs havet på de venlige og udholdende små heste.

Vel hjemkommet til hotellet, kan du med fordel udsøge dig en islandsk frisør at besøge for at få styr på håret!! Der er mange at vælge imellem og de er top-uddannede fra London og USA.

Hvis du har mere shoppelyst, er de to store shoppingcentre Kringlan og Smaralind fyldt med butikker og spisesteder - de har længe åbent nærmest altid. Bybusserne kører dertil.

Aftnens restaurant vælges blandt de mange - der er noget for enhver smag og pengepung indenfor rækkevidde.........netop i disse tider er den islandske krone langt nede i kurs, så man får valuta for sine penge.

I weekenden er der loppemarked på "Kolaportid" (kulhavnen) bag Laugarvegur. Der finder du en sand velsignelse af alt muligt brugt (og nyt): mad, tøj, porcelæn, bøger, legetøj, souvenirs, musik osv. En meget spektakulær oplevelse.

Hvad skal du købe med hjem fra Island?
Selvfølgelig en varm fleece- eller en islandsk hjemmestrikket trøje, desingermodetøj og smykker/ure.

Et andet godt tip er de forskellige islandske chokolader - de findes i mange smagsvarianter, men intet overgår dem med lakrids.

Så er turen slut.Tak fordi jeg måtte føre dig gennem min yndlingsby. Næste gang kan vi måske tage en tur til Østlandet i Island - det er også et spændende sted at være.

Kommentarer til rejsetips om Reykjavik

Lidt flere tips til Reykjavík

20/02 2010 Erna Espersen
Som barn af byen kan jeg kun bekræfte ovenstående - og tillægge et par tips. Hvis man er interesseret i f.eks uldgarn "lopi" m.v. -som er meget billigere end i Dk. - så er et besøg i den gamle fabriksbutik Álafoss, der ligger naturskønt í Mosfellsbæ lidt udenfor Reykjavík, et must. Husk at få Taxfreekvittering så du kan få refunderet en del af beløbet. Det er også spændende at gå på opdagelse i den islandske kunst og kultur. Der laves en masse smuk og spændende billedkunst, musik, teater, udstillinger m.m. Desuden er det helt almindeligt at finde spirituel kunst ind imellem alt muligt andet. Hvis man er til det, så kan der også være smukke oplevelser at hente ved en almindelig gudstjeneste, mange synger i (kirke)kor og der er en flot akkustik i mange af de nyere kirker.

Undskyld

18/02 2010 Per B
Det skulle have været 4 stjerner.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Reykjavik

Hoteller i Reykjavik
Rejser til Reykjavik
Denne side er udskrevet d. 20. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.