Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Israel

Kør selv ferie i Israel
Rejsetips indsendt af:
Bo
Herlev
8. nov. 2011
Vinderrejsetip Januar 2012

Kør selv ferie i Israel

Efter utallige kør selv ferier i syd Europa og USA ville vi prøve noget nyt.
Vi har tidligere hørt, at det var svært, kaotisk og ikke tilrådeligt at køre selv i Israel – det er bestemt ikke tilfældet.
Det er nemt at flyve til Tel-Aviv, nemt at leje bil i lufthavnen og efter Garmin har fået Israel kort, er det nemt at finde rundt.

Israel er det perfekte land for bilferie, på størrelse med Jylland er alt inden for få timers kørsel. Israel har et meget afvekslende landskab, frodigt og grønt, bjerge og slugter, sletter og ørken, små og store byer, gamle historiske steder og moderne storbyer. Der er tre meget forskellige have med gode bade muligheder. Middelhavet med flotte sandstrande, det røde hav med fine snorkel muligheder og det døde hav som er så salt, at man næsten kan gå på vandet.

Vi besøgte Israel i 10 dage i oktober, hvor vejret er perfekt. Først Jerusalem hvor den gamle bydel med grædemuren er en fantastisk oplevelse. Samtidig er det også en moderne by med masser af shoppings muligheder, gågader og hyggelige cafeer.

Det døde hav som er verdens laveste punkt, 400 meter under havets overflade, er en fantastisk oplevelse. Det er så salt at man flyder ovenpå vandet. Man må heller ikke snyde sig selv for en mudder behandling – man bliver 20 år yngre på 1 time. Ruinbyen Masada, som ligger på en bjergtop med udsigt over det døde hav, er også et besøg værd.

Eilat i det sydlige Israel er en moderne badeby ved det røde hav. Her er masser af muligheder for snorkling, udflugter i ørknen eller til Petra i Jordan.

På turen fra Eilat til Tel-Aviv igennem ørknen kommer man forbi Machtesh Ramon krater, som er et enestående natur fænomen som kun findes få steder i verden. Det er absolut et besøg værd, med fantastisk udsigt og mulighed for gode vandreture og rapelling.

Tel-Aviv er alene hele rejsen værd. En livlig og moderne storby direkte til Middelhavet med en super sandstrand og en lang flot strandpromenade. Den gamle by Jaffa er også spændende at besøge.

Det er nemt at køre rundt, alle viser hensyn, der er gode veje overalt og trafikken er slet ikke så slem som mange steder i syd Europa. En kør selv ferie i Israel kan varmt anbefales.
Udsigt fra Jaffa mod Tel Aviv
Udsigt fra Jaffa mod Tel Aviv

Jerusalem gl. bydel
Jerusalem gl. bydel

Kør selv ferie i Israel

Kommentarer til rejsetippet om Israel

Bil på Vestbrdden og Jordan

25/07 2013 Bo
Da vi var i Israel, måtte vi gerne tage udlejningsbilen med til Vestbredden, men vi blev anbefalet at holde så til de store veje. Vi valgte dog at køre udenom Vestbredden. (tjek også med forsikringen).

Man må ikke tage en israelsk udlejningsbil med til Jordan. Med der er flerer udflugtsbusser til Petra.

Udflugt til petra i Jordan

01/07 2013 Flemming
Er der nogen der ved, om det er muligt i en lejet bil, at køre på Vestbredden og om man kan køre til Petra i Jordan fra Eilat

HUSK PALÆSTINA

25/08 2012 Maja
Men når i nu er dernede, så lov mig, at i også tager til de palæstinensiske områder! Bethlehem, Ramallah, Hebron - der er så mange spændende ting, som i ikke må gå glip af, og at besøge Palæstina vil give jer et helt nyt syn på konflikten! OG når man er europæer er det ikke noget problem at komme igennem de forskellige checkpoints!

Rejsen til Israel

21/07 2012 Henrik
Det er stadig billigt at flyve til Israel. Pegasus Airlines har okay priser. Jeg selv tager til Israel ca en til to gange om året og besøger venner der. og når nu i lejer en bil så skal i tag en tur til hamat gader, en dejlig oase med zoo og varme kilder. En entre og man nyder det, har man ikke mad og drikke vare med kan der købet i restauranter og kiosker. Nyd det.

Det er ikke dyrt

24/05 2012 Bo
Det er ikke dyrt at rejse i Israel og ikke dyrt at leje bil. Billigere end Danmark og lidt dyrer end Spanien.

Alle de store udlejningsselskaber er repræsenteret i Israel. Det er nemt på nettet, at findet et godt tilbud som passer. Eller få FDM til at hjælpe.

God tur.

Pris?

26/03 2012 Christian
Hvor meget kom I af med?

Jeg tænker specielt i forhold til lejning af bil?

Israel

08/01 2012 Robert
Vi arrangerer selv klimabehandlingsophold i Israel.
Vi bor i Kibbutz Ein Gedi /Hotel Resort i en stor botanisk have. (Negev ørkenen)
Perfekt udgangspunkt for en super- ferie i Israel.
Kontat os for et supertilbud på et "all inclusive-light" ophold.
Mvh
1 Bedre Liv/Glostrup
82 30 70 90

Israel - et perfekt rejsemål

06/01 2012 Lisbeth Vestergaard
Vi kan kun tilslutte os de positive rejseopleverlser i Israel. Vi har nu været der 9 gange. Et perfekt land at komme rundt i i bil med børn.
Vi kan anbefale en 10 dages tur, f.eks 3 overnatninger i Jerusalem, der må Biblical Zoo besøges. Et perfekt sted med børn, derfra et smut til Det Døde Hav og når det er ved at blive aften så fortsætter turen mod det nordlige Israel.En køretur på 2 timer. Børnene sover på bagsædet efter en hel dag i solen. Vi kan anbefale at bo i en kibbutz ved Genezareth Sø, der er mange muligheder, og det er familievenligt at bo i disse kibbutzer da der er dyr og legepladser der. Spis i kibbutzens dining hall, det giver et godt indblik i kibbutzlivet.
Efter 3 overnatninger der, køres ud til Middelhavet, der er vidunderlige sandstrande og børnevenligt og mange seværdigheder. 3 overnatninger der enten samme sted eller flere forskellige kan anbefales. Efter disse dage er man godt mæt af oplevelser. Israel er for alle - masser af kultur, natur alt fra ørken til oaser, de bibilske steder er også et must og så er det israleske køkken en oplevelse værd !

Ingen problemer ved rejse i Israel

02/01 2012 Bo
Vi oplevede absolut ingen vanskeligheder - tværtimod.
Alt er velfungerende, alle er venlige og hjælpsomme, de fleste taler engelsk, gode veje og gode hoteller.

Husk også at besøge det døde hav, det er en fantastisk oplevelse.

Israel

02/01 2012 Yoram Rubinstein
Landet er fyldt med en masse spændende kulturoplevelser - på et område på størrelse med Jylland - som kan krydres med badning, shopping, god mad etc.
Fra det frodige nord med det smukke Bahai tempel i Haifa, Tel Aviv med shopping, lange sandstrande og natteliv, Jerusalem med grædemuren, moskeer, kirker og shuken (marked) til Eilat i syd med dejlige strande med mulighed for at svømme med delfiner og varme næsten året rundt.
Man kan sagtens klare sig på engelsk og hvis man holde sig fra Gaza og ellers bare følger "strømmen" mærker man umiddelbart ikke noget til nogen form for uroligheder.
Følgende hjemmeside kan anbefales www.goisrael.dk
God fornøjelse. Israel kan varmt anbefales.

er det ikke et vanskeligt land

30/12 2011 Jane
Det lyder rigtig spændende, men er det ikke et land med mange uroligheder og uoverensstemmelser?
Hvad med sprog? Hoteller?

Lyder spændende

10/11 2011 Bent
Lyder spændende med så mange forskellige muligheder inden for så lille område. Det må prøves.

israel

10/11 2011 annette
Lyder rigtig spændende- jeg må lokke min familie med til Israel
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar
Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/yellowstone/midtvesten-og-rocky-mountains.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.