Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Italien

 • Cinque Terre - De Fem Verdener

  (Bedømt af 43 personer)
  På et lille geografisk område i Ligurien kan du besøge fem verdener. Cinque Terre består af fem små byer der ligger isoleret ud mod havet.
  Se hele rejsetippet
 • Fabelagtige Firenze

  (Bedømt af 56 personer)
  I Firenze får du det hele: godt vejr, god mad, smuk arkitektur og ikke mindst spændende historie. At byen samtidig er beliggende i et af de smukkeste områder af Italien, nemlig Toscana, er bare endnu en grund til at besøge den blomstrende renæssanceby.
  Se hele rejsetippet
 • Andet end skæv byggesjusk

  (Bedømt af 62 personer)
  Når snakken falder på Pisa er det første der falder én ind Det Skæve Tårn der er byens - ja hele regionens - vartegn. Den toscanske universitetsby har dog meget andet at byde på end dette arkitektoniske "ups"...
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Italien

åkander, Palazzo Ducale og sko i Mantova, Italien
Rejsetips indsendt af:
Hanna Rye Møller
Hellerup
12. april 2012

åkander, Palazzo Ducale og sko i Mantova, Italien

Her kom vi så ind fra motorvejen tidlig søndag formiddag og lige foran over broen lå Mantova (også kaldet lille Venedig og skoenes by) eventyrligt smukt.
De 3 søer rundt om byen, Ducale paladset og dens mange gobeliner syet af mestre fra Vatikanet, Palazzo Tee, biblioteket, hold da op hvor der var meget - læs eventuelt om Gonzales familien inden, så bliver oplevelsen så meget større.
Bagefter tog vi til byen Grazie og sejlede med The Mincio's boatmen. En italiensk senora har importeret kinesiske, kæmpe åkander, som flyder som store øer på søen. Vi kender åkandefrøene fra vor julepynt. Derudover er det et naturmekka at sejle på søen, hvor Mantova ses i horisonten igen som et eventyr. Der er fugleliv overalt i sivene og rovfugle over os, og selv om jeg aldrig har sejlet på Amazonas, føltes det som sådan. Søndag er der næsten ingen mennesker, da italienere har familiefrokost som tradition. Masser af plads allevegne, dog husk på at restauranterne lukker til siesta, så hvis frokosten skal indtages, foregår det på en åben bar/kiosk med lidt til ganen eller madpakke. Det gælder selvfølgelig også de flotte skobutikker med lækkert calzature.
Turen hjem gik igennem frodigt og varieret landskab fra Grazie mod nord til Peschiera langs floden Mincio. En uforglemmelig oplevelse og en by, jeg vender tilbage til. Prøv det! p.s. Er kirker en interesse, er der (ud over domkirken) udgravet en kirke, som blev skjult og senere glemt bag husmure. Ligeledes et besøg i Grazies kirke er en speciel oplevelse.
åkander med blade som paraplyer
åkander med blade som paraplyer

Seværdigheder
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Italien

Ferieboliger i Italien
Rejser til Italien
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/tjekkiet/prag/panorama-hotel-prague.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.