Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Italien

 • Cinque Terre - De Fem Verdener

  (Bedømt af 42 personer)
  På et lille geografisk område i Ligurien kan du besøge fem verdener. Cinque Terre består af fem små byer der ligger isoleret ud mod havet.
  Se hele rejsetippet
 • Fabelagtige Firenze

  (Bedømt af 56 personer)
  I Firenze får du det hele: godt vejr, god mad, smuk arkitektur og ikke mindst spændende historie. At byen samtidig er beliggende i et af de smukkeste områder af Italien, nemlig Toscana, er bare endnu en grund til at besøge den blomstrende renæssanceby.
  Se hele rejsetippet
 • Andet end skæv byggesjusk

  (Bedømt af 62 personer)
  Når snakken falder på Pisa er det første der falder én ind Det Skæve Tårn der er byens - ja hele regionens - vartegn. Den toscanske universitetsby har dog meget andet at byde på end dette arkitektoniske "ups"...
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Italien

Det kunne være Thailand, men det er skam Italien
Rejsetips indsendt af:
Lene Jørgensen
Ballerup
30. juni 2010

Ægte italiensk

Der findes stadig perler i Italien, hvor alt er ægte italiensk. Lange sandstrande, hvor det italienske familieliv udfolder sig under parasollerne og uanede variationer af pasta på menukortet
En snorkeltur i det klare vand
En snorkeltur i det klare vand

Hvordan forklarer man at vaskemaskinen er gået i stykker?

Vi havde lejet et skønt lille hus i byen Ascea Velia i Campanien i Italien, hvor vi skulle tilbringe de næste 10 dage.

Vi er en meget berejst familie, der mestrer de fleste sprog, dog ikke italiensk, men vi havde jo rejst mange gange i det italienske, så mon ikke vi sagtens kunne formå at få bestilt den sædvanlige pizza, pasta og rødvin.

Efter 5 dage i Rom, hvor temperaturen havde sneget sig op på 39 grader, trængte vi til at få vasket vores tøj. Vores lille hytte havde alt hvad vi behøvede, også en vaskemaskine, som vi straks kastede os over. Efter endt vask, ville vi hænge vores tøj til tørre i den dejlige sol, men vi kunne simpelthen ikke åbne lågen. Selv min mand, der ellers er kyndig handy-man, måtte efter en halv times tid opgive. Vi måtte have fat i ejeren af boligen, der boede ved siden af. Desværre måtte vi forstyrre dem midt i frokosten, men konen, der jo ifølge manden var den vaskekyndige, fulgte straks efter. Ejerens kone kunne sige "yes" på engelsk og resten af kommunikationen foregik ved en blanding af tegnsprog og spansk med italiensk accent.

Heller ikke konen kunne åbne vaskemaskine. Så måtte ejeren Angelo til, der også kun kunne gøre sig forståelig på italiensk, men her fløj også en del gloser hen over de hårde hvidevarer, som indikerede, at dette ikke var så ligetil. Selv Angelo måtte se sig besejret af teknologien, og hentede rengøringshjælperen, som vi også måtte kommunikere med via fagter og "no funciona." Rengøringshjælperen gik hen til vaskemaskinen og gav den et ordentligt los i siden, og sådan åbnedes lågen til vores rene vasketøj!

Vores ferie i dette skønne område af Italien var som denne episode præget af autentisk italiensk kultur. Strandene var fyldt med italienske familier, der havde de mest utrolige ting med på stranden. Naturen var overdådig smuk med grotter, sandstrande og blåt, blåt havvand. Vi nød til fulde vores ferie i en stadig forholdsvist uberørt flig af Italien,- og så skal vi måske få lært noget mere italiensk til næste gang vi skal afsted.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Italien

Ferieboliger i Italien
Rejser til Italien
Denne side er udskrevet d. 21. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/canada/toronto-helikopter-flightseeing-udflugt.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.