Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Andre rejsemål i Italien

Rejser til Amalfikysten

Mange kalder Amalfikysten for verdens smukkeste kyststrækning og på en kør-selv-ferie får du syn for sagen. En sommerferie på denne prægtige kyst byder på en overvældende udsigt rundt om hver en pynt, spændende vandrestier, fantastisk natur og hyggelige byer, der ligger som perler på en snor. Flyv fx til Napoli, lej en bil og kør ud og mærk friheden ved en kør-selv-ferie. Se vores store udvalg af ferieboliger ved Amalfikysten.

Amalfikysten – verdens smukkeste kyststrækning

Der er masser at se langs Amalfikysten

Kør-selv langs Amalfikysten
Der venter dig et væld af oplevelser, når du rejser til Amalfikysten, der i Italien kaldes ”Campania” Du bliver mødt af historiske minder og en helt fantastisk og malerisk natur. Du kan flyve til fx Napoli og leje en bil - eller kør-selv hjemmefra. Uanset hvad du vælger, får du friheden til at opleve de seværdigheder, du sætter pris på og i dit tempo.

Fra Napolibugten kan du fx se den 1.281 meter høje sovende vulkan, Vesuv, der i år 79 begravede byerne Pompei og Herculanum under aske og lava. De er i dag udgravede og rigtige populære seværdigheder. Besøger du Nationalmuseet i Napoli, bliver oplevelsen endnu større, da det er her fundene fra byerne er udstillede.

Ud for Sorrentohalvøen ligger Capri, en af verdens smukkeste øer med Den blå Grotte (Grotta Azzurra). Den kan du kun nå ved hjælp fra de lokale i deres små robåde. Øen har været besøgt af rigtig mange kendte, ikke mindst en række danske kunstnere, bl.a. H. C. Andersen. Du bør bestemt følge i hans fodspor.

Sorrento er den største af feriebyerne og ligger ud til Napolibugten. Syd for halvøen ligger Amalfikysten med byen Positano som den mest eksklusive. Kører du langs kysten, åbner der sig en ny og overvældende udsigt rundt om hver en pynt. Byerne Amalfi, Minori og Maiori ligger næsten som perler på en snor med kunstnerbyen Ravello knejsende over Minori.” Jo her står oplevelserne virkelig i kø og venter på dig.
Den lille fiskerby, Amalfi

Amalfi – en idyllisk fiskerby

Trods sin lille størrelse har byen givet navn til kysten. Det er en hyggelig og charmerende lille fiskerby.

Der er en lille stenet strand og fra havnen, sejler der både ud til de bedre strande, hvor der er solsenge, parasoller, restauranter og barer. Byen er bygget i en lille dal, men har efterhånden spredt sig op af bjergsiderne, hvorfra der også er mange vandrestier.
 

Minori - lille men charmerende

Minori betyder, den lille. Byen ligger et par km syd for Amalfi. Herfra bør du vandre op til kunstnerbyen Ravello, som ligger på en mindre bjergkam over havet.

Udsigten fra byen er mere end god! Byen er kendt i store dele af de danske kunstnerkredse, der ejer et hus, hvor de kan leje sig ind eller få et ophold til at fordybe sig i deres malerier, bøger eller musik.
Udsigt til Maiori på Amalfikysten

Maiori – den største af de tre

Maiori ligger knap en km fra Minori og betyder, den større! Her er bjergsiderne lidt længere væk fra kysten, så byen er mere flad, bredere og større. Den har også en bredere og bedre strand, mange flere forretninger og en støre lokalbefolkning.

Strandene nær de tre byer er stenede og desværre ikke specielt børnevenlige, da der hurtigt bliver dybt. Alle strande i Italien er ejede af de lokale myndigheder, som lejer dem ud. Derfor skal du oftest betale for at bruge dem. I prisen indgår to solsenge og en parasol. Mange steder er der også toilet og omklædningskabiner. Nogle har også egen bar og restaurant.
Sorrento nord for Amalfikysten

Sorrento – smukke solnedgange

Sorrento ligger i Napolibugten nord for Amalfikysten med udsigt til Vesuv og Napoli. Sorrento minder en del om en større udgave af Taormina på Sicilien, som har udsigt til Etna! En større by med masser af forretninger og restauranter og en travl bådehavn med udflugter til bl.a. Capri.

Der er ikke rigtige strande i Sorrento, men opbyggede betonstrande, hvor du kan bade fra. Du kan også leje solsenge og parasoller. Om aftenen kaster de smukke orangerøde solnedgange et gyldent skær over Sorrento.
 

Positano – Amalfikystens mest eksklusive by

Det er her ”jetsettet” holder til, hvis du vil mænge dig lidt med de unge, smukke og rige. Positano ligger mellem Sorrento og Amalfi.
Capri som fx H. C. Andersen har besøgt på sine rejser

Capri – udsigten er et postkort værdigt

En fantastisk flot ø. Lille og meget speciel. Man ankommer med båd til Capri by eller rettere havnen, for byen ligger en del højere oppe.

Tag en tur med lokalbus (de er meget små) over til den modsatte side af øen og Anacapri, hvorfra der er en fantastisk udsigt. Her har en del kunstnere også været, bl.a. H.C. Andersen og danske guldaldermalere. Et besøg i Grotta Azzurra, den blå grotte er et must, når du nu er der.
Udsigt til Napoli og vulkanen Vesuv

Napoli – Syditaliens største by

Stor by med et par gode seværdigheder bl.a. Castel dell’Ovo – æggefortet, og Nationalmuseet med alle de ting som er fundet i Herculanum og Pompei. Det giver god mening at besøge museet efter et besøg i Pompei.
 

Limoncello - Amalfikystens gyldne dråber

På de meget solrige vest- og sydvendte skråninger dyrkedes i mange år citroner til eksport. I dag har man ændret produktionen til Limoncello, som er en citronlikør. Den nydes meget kold i forskellige drinks eller som en digestivo – altså iskold snaps efter et måltid til at få maden i ro. Den bør du prøve…skål.
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/singapore/skoenne-singapore.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.