Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Amalfikysten

Læs mere om rejser til Amalfikysten

3 x vulkaner for børn og badedyr
Rejsetips indsendt af:
Hanne Henriksen
København
21. jan. 2013

3 x vulkaner for børn og badedyr

Området nord for Amalfi og Sorrentohalvøen byder på 3 spændende oplevelser som tiltaler nysgerrige unger og folk med lyst til at være på vulkaner: Herculeanum, Vesuv og Solfaterra:
Herculaneum ligger tæt på Napoli mellem Vesuv og Havet i byen Ercolano.
Det er et togstop på lokallinjen til Napoli.
I Byen kan man slå 2 fluer med et smæk, besøge udgravningerne og tage en minibus op til toppen af Vesuv.
det romerske bad i Herculaneum
det romerske bad i Herculaneum

Herculeanum... under asken

Har man begrænset tid eller rejser man med (mindre) børn, kan jeg varmt anbefale at man i stedet for Pompeji besøger udgravningen i nabobyen, Herculaneum.

Begge byer blev ramt af det store vulkanudbrud i 79 e. Kr. og fortæller den samme frygtelige historie om byer der på et øjeblik blev begravet, men der er også nogle forskelle som er væsentlige - især hvis termometret står på over 30 grader og tålmodigheden er under 10 år:

Herculaneum er meget mindre end Pompeji og derfor langt mere overskuelig.

Når man kommer gennem indgangen ser man ned på hele Herculaneum, fordi udgravningen ligger nede i et hul foran en og man får en god fornemmelse hvordan det hele så ud og kan planlægge hvad man orker at se.

Pompeji blev "kun" dækket af 6 m aske mens Herculaneum druknede i 25 m aske som forstenede. Det medvirker til at husene i Herculaneum er mindre ødelagte og de står mange steder i flere etager den dag i dag.

Endelig oplevede vi at der var langt færre mennesker og meget lidt afspærring så vi kunne nyde tingene tæt på og uden maseri.

Desværre var der ingen mulighed for at spise eller købe drikkevarer inde på udgravnings området, da vi var der (sommer 2009), så tag rigeligt vand med.

Bonus:
på hovedstrøget, der går fra Herculaneum til togstationen i Ercolaneo, ligger flere små pizzariaer som laver fantastiske pizzaer: friske tomater, basillikum og frisk skiver af mozarella... ægte Pizza Napolitana.um
Vesuv
Vesuv

Til toppen af Vesuv

Vil man op på Vesuv, og har man ikke bil (eller vil man undgå trafikkaos) ...kan man bruge en af de minibusservices der ligger i Ercolanum. Der er nogle stykker og de ligger alle lige udenfor stationen i Ercolanum.

Her køber man en returbillet med en minibus inklusiv entre til nationalparken oppe på Vesuv. De sidste meter skal man så gå selv.

Minibussen er en oplevelse i sig selv: Når den er fyldt op med kunder, kører den direkte vej op ad bjerget, en del ad vejen på små private veje, gennem landbrugsland med løse får,høns og tomatavlere.
Turen ender helt fremme ved indgangen til nationalparken. Her får man et busnummer og et senest returtidspunkt og så kan man vandre af sted mod toppen i ro og mag..

Man kan leje en vandrestav... det er ikke nødvendigt men det går op ad, op ad op ad...

Vandresko (ikke sandaler) er til gengæld en fordel, da hele toppen består af lavasten/grus som bare kiler sig ind alle vegne og skrider!

På toppen kan man se ned i krateret flere steder. Har man lyst kan man i rask gang følge stien hele vejen rundt langs kraterranden, men mindre kan gøre det og det er fint at stoppe og tage fotos på halv eller kvartvejen rundt før man går tilbage igen.
Der er også flere steder på vejen op/ned hvor man kan købe drikkevarer, lidt snacks og souvenirs.

Vesuv er "heldigvis" om ikke død så gået i dvale, men der findes også levende vulkaner i området!
Aftenbillede fra terrassen Il Gabbiano
Aftenbillede fra terrassen Il Gabbiano

En levende vulkan

Har man lyst til flere vulkaner.. og nogle med svovl og røg... kan man fortsætte turen nordpå.

Ved byen Pozzuoli der ligger ca 20 km nord for Napoli ligger nationalparken Campi Flegrei. Det er et aktivt vulkansk område som består af ca 40 vulkankratere.

Det mest interessante er vulkanen Solfaterea, hvor man kan komme tæt på en rigtig levende vulkan. Med røøg og svovldampe.
Indgangen ligger i udkanten af byen. Følg skiltningen!

Man kan også prøve et rigtigt termisk bad (som efter sigende stammer fra romertiden) i spastedet: Terme Stufe di Nerone i Pouzzuoli. Det er dog dyrt hvis det kun er for et kort besøg.
Til gengæld Kan man opleve det termiske helt gratis lige i nærheden på stranden i Bahia, der ligger lige efter Pozzuoli. Graver man lidt ned i sandet er det varmt og graver man ca 30 cm ned, ja så brænder man sig.

Bonus: Har man lyst til en god middag og en afslutning på besøget i området kan man besøge restauranten i Hotel Il Gabbiano (via G Temporini 99 Bacoli).
Det ligger lidt afsides og restauranten er åben for alle. Den har en stor terrasse med en fantastisk udsigt og maden, især deres retter med fisk og skaldyr, er fantastisk ligesom den lokale vin. Og her kommer mange lokale kunder især i weekenden.
Herculaneum
Herculaneum

Seværdigheder
Vulkaner
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Amalfikysten

Ferieboliger ved Amalfikysten
Rejser til Amalfikysten
Denne side er udskrevet d. 18. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.