Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Amalfikysten

Læs mere om rejser til Amalfikysten

Amalfikysten er helt vidunderlig
Rejsetips indsendt af:
Bent Holm Madsen
København
11. dec. 2011

Amalfikysten er helt vidunderlig

I år planlagde vi på egen hånd den klassiske Italiensrejse til Rom, Caserta, Napoli, Sorrento og Amalfi som var det endelige mål for rejsen. Rom måtte træde lidt i baggrunden som transitsted i denne omgang da vi skulle videre til Caserta med det imponerende kongeslot, og derfra videre med toget til Napoli og Sorrento, som begge er charmerende på hver deres måde.
Napoli er en hektisk storby med storslåede bygningsværker som minder om fordums storhed, og Sorrento har sin helt egen klassiske charme og ligger helt vidunderligt med en storslået udsigt over Napolibugten.
Amalfi som mange kender den
Amalfi som mange kender den

Busturen fra Sorrento ned langs Amalfikysten er et must

Busturen fra Sorrento ned langs Amalfikysten er et must. Det er en helt fantastisk oplevelse at køre ad kystvejen med udsigt over hele Amalfibugten, og da bussen gjorde stop på parkeringspladsen ved den lille havn lå hele byen lige foran os. Amalfi ligger jo ved havet og gemmer sig for vinden i en smal klippedal hvor husene trykker sig tæt op ad klippesiderne, og efter at have passeret byporten, som sig hør og bør, stod vi simpelthen midt i byen.
Aftenstemning i Amalfi
Aftenstemning i Amalfi

Amalfi lever sit eget liv når endags turisterne drager videre

Naturligvis er der rigtig mange turister, især midt på dagen, men ved at bo der en uges tid havde vi rig lejlighed til at nyde de stille formiddagstimer og aftenstemningen på det hyggelige hovedstrøg. Og selv i en turistby som denne bliver man modtaget som en kær stamgæst på restauranterne når man kommer igen næste aften. Og så finder man jo også hurtigt ud af hvor de lokale handler dagligvarer og kan købe de lækreste lokale produkter til den halve pris af hvad de koster midt på torvet, hvor langt de fleste endags turister slår sig ned og nyder byens dyreste kop kaffe og isdessert.
Ad snoede veje op til Scala
Ad snoede veje op til Scala

Scala ligger højt over Amalfibugten

Byen ligger også perfekt for små udflugter til Scala og Ravello. Vi tog en lokal bus op til Scala som ligger og knejser højt oppe på bjergsiden, og brugte eftermiddagen på at gå ned til Amalfi igen ad de gamle æselstier mellem hyggelige små landsteder og duftende citronlunde, igen med hele Amalfibugten liggende lige for fødderne af os. Det er en mageløs tur som alle burde unde sig selv.

Busturen tilbage til Napoli gik ad den nye motorvej ind over bjerglandet hvor man næsten føler sig hensat til de Italienske Alper med højtliggende landsbyer og grønne marker.
Så som I nok kan læse vil jeg varmt anbefale alle at opleve turen til Amalfibugten mindst et gang i livet.

Kommentarer til rejsetippet om Amalfikysten

campingpladser ved amalfibugten

09/07 2016 Rikke Engholm
Nogen der kan anbefale gode campingpladser i området?

Amalfi kysten ... i bil...*S*

21/04 2012 Kaj Steen Larsen
Vi har ozze været på Amalfikysten og er helt enig, der er bare vidunderlig smukt og et betagende syn både udover havet og op af bjetrgsiderne.
Vi gjorde turen i bil, startede fra Napoli og kørte sydpå og så gik turen først ned under bjerget ved Sorrento og derefter op over bjerget indtil vi kom ned over og ud mod havet. Det syn tog næsten pusten fra os begge og så gik det ellers langs de lodrette klipper - både til højre (nedad) og venstre (opad) og på en flot men ikke ret bred vej...!
Og der var masser af små vejsving, hvor man til tider måtte liste sig rundt for usynet var ikke det bedste, men efter hvert sving åbnede der sig nye flotte og smykke syn; bl.a. små charmerende huse som nærmest var født ind i klippen...
Vi måtte ozze gøre holdt flere gange, bl.a. ved en restaurant der lå under vejen med en flot udsigt over bugten - man standsede bilen på en lille p-plads og en mand kom ud og meddelte at han ville sørge for at bilen blev vendt mens man spiste... og ganske rigtigt stod bilen klar på den rigtige måde da vi skulle videre.
Vi gjorde ozze holdt i Amalfi byen og jows... det er en lille perle...
Vi kunne skrive meget mere men vil nøjes med at bakke op med at sige at Amalfi skal opleves... og vi vil komme igen.

Amalfi - vidunderlig - helt enig

20/04 2012 Svend Erik Sørensen
Beskrivelsen er fin, og det kan være svært at vælge blandt de mange, fantastiske scenarier, hvad der er mest spændende. Hel kysten rundt på Sorrento-halvøen er jo rene "perler på en snor". Samtidig er der jo Vesuv, Capri og Napoli lige i nærheden, og det omtalte kongeslot i Caserta kan jeg også anbefale et besøg af.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Amalfikysten

Ferieboliger ved Amalfikysten
Rejser til Amalfikysten
Denne side er udskrevet d. 21. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/portugal/lissabon/cascais/senhora-da-guia-sommerferie.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.