Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Amalfikysten

Læs mere om rejser til Amalfikysten

Plat og snyd i Italien
Rejsetips indsendt af:
Ole Christensen
Hørsholm
5. okt. 2010

Plat og snyd i Italien

Fra bl.a. Rom har vi vænnet os til, at der står ting på regningen, vi ikke har fået eller regningen håndskrives med beløb, som er vanskeligt læselige . Der er for os ingen tvivl om, at når en pænere restaurant går ind i åbenlys snyd og plat, er det organiseret.

Plat og snyd i Italien

Rejsetip handler ikke kun om smukke panoramaer, imponerende bygninger og gode spisesteder, men drejer sig også om lokalbefolkningen og deres holdning til turisterne, landets gæster.
Vi (min kone og jeg) har besøgt Italien mange gange, fordi de har så meget at byde på. Samtidig har vi udviklet en talemåde: "I Italien bliver vi altid snydt - men det er ikke altid, vi opdager det". Den tid er ved at være forbi, for tilsyneladende foregår plat og snyd nu helt åbent og velorganiseret.

Rom og Amalfi - vær på vagt

Fra bl.a. Rom har vi vænnet os til, at der står ting på regningen, vi ikke har fået eller regningen håndskrives med beløb, som er vanskeligt læselige. På forespørgsel får man en hurtig gennemgang på italiensk og det ender så med at man opgiver og betaler. Og det er ikke bare håndører, det drejer sig om - afhængig af slutbeløbet kan man snildt blive "taget" for 50 - 150 kr. (6-20 euros). Denne praksis støder man på i hele turistområdet Piazza de Fiori, Piazza Navona, Pantheon - blot for at nævne nogle.

På isbar og på restaurant

Senest har vi besøgt Sorrento- og Amalfikysten med fast base i Maiori. Her udså vi os en af byens bedste restauranter - lige ud til vandet, personale i "uniform" og en overtjener med slips og en overlegen mine, og en til at tage mod gæsterne og vise på plads. Prisniveauet lå forståeligt nok i den pæne ende.

For at spare på feriebudgettet besluttede vi at indtage desserten på den nærliggende isbar. Vi mødte op ved disken, udpegede et lille papbæger og bad om 2 kugler hver i den smag, vi ønskede. "Spiser I den her?" spurgte isdamen. Og da der var de velkendte 2 borde med nogle stole omkring ude på fortorvet, bekræftede vi det.
"Gå bare ud - jeg kommer med det", sagde isdamen. Vi gik ud og satte os og ventede. Der gik lang tid - hvilket gjorde mig en smule bekymret - så dukkede en mand op med vores is - ikke i pap, men i glasskål, servietter og et papbæger vand. Nu var jeg for alvor urolig, så jeg spurgte, hvor meget? Det kan vi ordne bagefter, var svaret og han forsvandt ind i butikken. Da jeg efterfølgende viste mig i butikken for at betale, forlangte han 10 Euros (75 kr.). Standard på alle isbarerne i byen er 1 euro pr. kugle, altså 4 euros (30 kr.) for os to. Jeg indledte en højlydt meningsudveksling og endte så med at betale de 10 euros - godt gal i skralden over igen at være blevet snydt. (Havde vi købt isen på den fine restaurant, var vi sluppet med 8 euros).

Næste aften gik vi igen på den fine restaurant - hvor alt havde været tilfredsstillende - og bestilte en væsentlig billigere ret (9 euros).Vi spurgte om, vi kunne få den udmærkede pebersauce til, som vi havde fået dagen før. Det lod sig sagtens gøre.
Da regningen kom, kunne vi se, at det var et andet bords regning vi havde fået, da slutbeløbet var alt for højt. Vi tilkaldte tjeneren og forklarede fejlen. Han kom kort efter med en ny regning - maskinskrevet med de enkelte poster og pris. Retten til 18 euros (for 2) kostede nu 30 euros (225 kr.). Tjeneren blev tilkaldt, der blev konfereret med menukortet - højrøstet tale - jamen de 12 euros (90 kr.) ekstra var for saucen.

Der betales også for borddækning m.v.

For Italiensfarere er der ikke noget nyt i, at der foruden for retten, skal betales Coperto (borddækning - ofte 15 - 25 kr. pr. person) og Contorni (tilbehør, som f.eks. kartofler, salat o.s.v.) - men 90 kr. for lidt sauce ! ? !
Der er for os ingen tvivl om, at når en pænere restaurant går ind i åbenlys snyd og plat, er det organiseret og at alle fra høj til lav deltager og får sin del af rovet.
Nu er det heldigvis stadig undtagelsen, at der snydes - men man bør være på vagt for at holde plat og snyd nede - for det ligger åbenbart "lige til højrebenet" i Italien.

Med venlig hilsen
Ole Christensen
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Amalfikysten

Ferieboliger ved Amalfikysten
Rejser til Amalfikysten
Denne side er udskrevet d. 21. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/groenland/sejltur-ved-groenlands-vestkyst.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.