Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Amalfikysten

Læs mere om rejser til Amalfikysten

Veninde- og familietur til Amalfi
Rejsetips indsendt af:
Karin Plesner
Odense
23. jan. 2013

Veninde- og familietur til Amalfi

I September 2012 skulle jeg på en forlænget weekendtur til Amalfi med en stor flok veninder, vi var ialt 14 afsted. Da jeg har rejst meget i Italien tidligere og altid har fået at vide at Amalfi er noget at det smukkeste Italien, valgte jeg at kombinere venindeturen med en familietur for at få mere tid på stedet.
Så da veninderne rejste hjem efter 4 dage kom familien ned istedet. Vi tilbragte 1 uge ved Amalfi Kysten og sluttede af med 2 dage i Rom.

Ankomst via Napoli

Sammen med veninderne havde vi valgt at flyve til Napoli. Der er ingen direkte flyforbindelser fra Danmark til Napoli, så med et skift undervejs tog selve flyturen ca 6 timer. Vi havde lejet biler i Napoli og fik os her en ubehagelig overraskelse. Vi havde bestilt bilerne hjemmefra, og det er rigtigt billigt at leje bil i Italien, men ved afhentning fandt vi ud af at den medkøbte forsikring ikke dækkede en række skadestyper, så vi var nødt til at købe ekstraforsikring og endte med at betale næsten ligeså meget i forsikring som i leje. Selve turen fra Napoli til Amalfi er kun på ca 70 km, men pga meget snoede bjergveje tog det ca 2 timer at komme frem til Amalfi by hvor vi skulle bo. Da vi ankom meldte det næste problem sig, nemlig parkering. Da Amalfi ligger som hugget ind i bjerget er der stor mangel på parkeringspladser, hvilket afspejlede sig i skyhøje priser. Hotellet kunne tilbyde parkering lidt uden for byen for 25 Euro pr dag, så det var både besværligt og dyrt. På hotellet fik vi at vide at hvis vi havde ringet på forhånd kunne de have hentet os i lufthavnen i minibus til en meget overkommelig pris, hvilket økonomisk ville have været en stor fordel idet vi så ville have sparet både billeje og parkering. Vi havde blandt andet lejet biler fordi vi troede vi skulle køre lidt omkring dernede, men det blev ikke aktuelt da det simpelthen var for besværligt at komme rundt i bil.
Amalfi by

Amalfi by

De første 4 dage boede vi i Amalfi by som er en lille smuk og meget pittoresk by. Vi boede på Hotel Amalfi som ligger midt inde i byen uden udsigt til havet, men med fin udsigt over byens tage fra morgenmadsterrassen på øverste etage. Der findes en lille bitte strand i Amalfi by, men ellers ligger byen nærmest hugget ind i klipperne. Der er flere attraktioner i byen som er værd at se, bla domkirken og kirkegården. Men man behøver ikke at bruge mere end en enkelt dag på selve Amalfi by. Fra Amalfi går der både til de andre byer langt Amalfikysten og til Capri. Den ene dag lejede vi en privat båd og sejlede langs med kysten. Amalfi tager sig ekstra flot ud fra vandsiden, så det vil jeg helt sikkert anbefale at gøre. På den måde kan man også se flere smukke naturlige klippeformationer og man kan få adgang til drypstenshuler. På turen var også indlagt et par bade- og spisepauser. En anden dag gik turen til Ravello, som ligger højere oppe end Amalfi. Der er en lettere anstrengende men smuk gåtur derop. Der er ca 4 km, men pga terrænet tager det ca 1,5 time at gå op, lidt hurtigere er det at gå ned igen. Ravello er kendt for sine musikfestivaller og er i det hele taget en utroligt betagende by, højt beliggende med smuk udsigt ud over havet, talrige kunstbutikker, små snoede gader og hyggelige torve.
Badeferie i Majori

Badeferie i Majori

Med familien havde vi valgt at flyve ind og ud af Rom, da der er direkte forbindelse og selve flyveturen derfor kan gøres på ca 3 timer. Vi lejede bil i lufthavnen og selv om der er ca 270 km fra Rom til Amalfi tog det kun ca 3,5 time at køre turen. Alt i alt noget hurtigere end via Napoli. Det sidste stykke ad bjergvejene slap vi dog ikke for. Vi havde tilgengæld valgt at bo i badebyen Majori der ligger ca 5 km fra Amalfi, hvor der er en ca 2 km lang strandpromenade og mange gode butikker og restauranter. Derudover er parkeringsmulighederne rigelige og væsentligt billigere end i Amalfi. Vi både på Hotel Panorama der som navnet antyder havde fin havudsigt fra værelserne. Også her lå den udendørs morgenmadsterrasse på øverste etage, hvor der var en fabelagtig udsigt. Poolen var hotellets eneste skuffelse, den var meget lille og ikke egnet til legende børn. Men så var der heldigvis stranden lige uden for hotellets dør. Selv om der kun er 5 km til Amalfi så tager det ca 40 min i bil pga de snoede bjergveje og tæt trafik. Så vi valgte i stedet at bruge de "flydende" busser til at komme rundt og se de forskellige byer langs kysten. Fra Majori til Amalfi tager det kun 15 min med båd. Bådene går regelmæssigt hele dagen, og man kan komme videre til andre byer fx Positano som er særligt kendt for sine helt unikke shoppingmuligheder. Endnu en fordel med bådene er at Amalfikysten bare er fantastisk smuk fra vandsiden.

Pompei

Pompei ligger ca 75 km fra Amalfi og er absolut et besøg værd. Det er et af verdens bedst bevarede arkæologiske områder, da den aske der begravede byen for flere tusind år siden har præserveret byen helt utroligt godt. Man kan tage på bustur med guide fra Amalfi og så er der tale om en heldagstur med et stop ved Vesuv også. Nogle af mine veninder tog denne tur og synes det var lang tid at bruge på det. Vesuv var ikke nogen særlig stor oplevelse syntes de. Så vi valgte at køre selv på en af de 2 regnvejrdage vi havde. Det tog 2 timer hver vej i bil og vi valgte at gå rundt på egen hånd derinde hvilket vi også brugte ca 2 timer på. En anden gang ville jeg nok vælge at bruge penge på en guide for at få lidt mere at vide om stedet, men selv uden guide var det en ret imponerende oplevelse.

Amalfi kan anbefales

Amalfikysten er helt klart et af de smukkeste steder jeg har været i Italien. Ulempen er at det er besværligt at komme derhen. Om man vil flyve til Napoli eller Rom afhænger af om man foretrækker at bruge tiden i en bil eller i transfer i lufthaven. Jeg vil dog anbefale at man forhører sig på hotellet om mulighed for afhentning i lufthavnen hvis man vælger Napoli. Ud over det kan jeg ikke anbefale nok at se Amalfi fra vandsiden. Der er mange muligheder for det - fra de flydende busser over halv- og heldagsture til at leje en privat båd - alt afhængigt af temperament og pengepung.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Amalfikysten

Ferieboliger ved Amalfikysten
Rejser til Amalfikysten
Denne side er udskrevet d. 19. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/thailand/chiang-rai/koer-selv-ferie.-koer-selv.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.