Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Italien

 • Cinque Terre - De Fem Verdener

  (Bedømt af 43 personer)
  På et lille geografisk område i Ligurien kan du besøge fem verdener. Cinque Terre består af fem små byer der ligger isoleret ud mod havet.
  Se hele rejsetippet
 • Fabelagtige Firenze

  (Bedømt af 56 personer)
  I Firenze får du det hele: godt vejr, god mad, smuk arkitektur og ikke mindst spændende historie. At byen samtidig er beliggende i et af de smukkeste områder af Italien, nemlig Toscana, er bare endnu en grund til at besøge den blomstrende renæssanceby.
  Se hele rejsetippet
 • Andet end skæv byggesjusk

  (Bedømt af 62 personer)
  Når snakken falder på Pisa er det første der falder én ind Det Skæve Tårn der er byens - ja hele regionens - vartegn. Den toscanske universitetsby har dog meget andet at byde på end dette arkitektoniske "ups"...
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Italien

Rejsetips af samme forfatter

Aosta - en godt skjult perle
Rejsetips indsendt af:
gundsømagle
2. okt. 2012

Aosta - en godt skjult perle

Aosta ligger i Gallien, næsten på grænsen mellem Gallia Cisalpina og Gallia Narbonensis, førstnævnte i det nuværende Italien, medens sidstnævnte i dag delvist ligger i Frankrig.
Dermed er de historiske toner slået an, men Aosta er også en moderne by, der ligger næsten klods op af Mont Blanc, Monte Bianco.
For den rejsende i bil, på motorcykel eller tog er der både hoteller og campingpladser nok.
Nogle husker måske, at Julius Cæsar erobrede Gallien, og at Gallien var udgangspunktet for hans march mod Rom, hvor han siden tog magten.
Hans efterfølger, Augustus, måtte naturligvis fastholde forgængerens erobringer, og oprettede i den sammenhæng garnisoner i området, heriblandt Aosta, oprindeligt Augusta Praetoria.
I dag er Aostas centrum en ret nøje illustration af en romersk garnison. Muren er bevaret hele vejen rundt, og netop i år er en af byportene blevet udgravet i al sin magt og vælde, hvor den før stod halvt begravet i årtusinders støv. Ikke langt derfra finder man resterne af det romerske teater, og således kan man på sin færd rundt i byen finde utallige rester fra byens tid som romersk garnison. Også den gamle romerske bro over vandløbet, der forlængst udtørret, står der stadig.
Man kan køre til Aosta gennem Schweitz eller man kan vælge at køre op i Aosta-dalen fra Milano. Begge køreture rummer store oplevelser, ikke mindst hvis man fra den ene side vælger Mont Blanc tunnellen, eller fra den anden side vælger landevejen op forbi Ivrea.
Aosta-dalen var en prøvelse for både Cæsar og Augustus, men i dag er det alene dalens store skønhed, byernes særprægede arkitektur, og, ikke mindst områdets spændende gastronomi, der er "prøvelsen".
I selve Aosta skal man opsøge stadionrestauranten, som ligger ved stadions parkeringsplads Via G. Mazzini, i en grim moderne bygning. Restauranten ligger på 1. sal. Her er det værd at gå ombord i dagens menu og selvfølgelig også husets vin. Man bliver hverken skuffet over maden - eller prisen for den sags skyld.
I de små byer rundt om i dalen finder man f. eks. en del retter med Lardo, som er tykt lufttørret flæsk skåret i papirtynde skiver. Sommetider serveret med honningsyltede kastanier!! Til de, som ikke har prøvet det, må man sige: Frygt ikke. Det er rasende godt.
Campingpladserne befinder sig et stykke vej fra centrum, men ikke urimeligt langt.
Den ene, Campeggio Milleluci, finder man på Viale G. S. Bernardo, en plads hvor der ikke er mange autocampere, lidt primitive forhold, men med en storslået udsigt. Den anden, Campeggio Ville D'Aoste, ligger på Loc. Ropoz 15 Porossan.
Dertil kommer at der er masser af B+B.
Turistkontoret ligger nu ved Porta Prætoria, den nu udgravede romerske byport, hvortil der ikke kan køres i bil.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Italien

Ferieboliger i Italien
Rejser til Italien
Denne side er udskrevet d. 19. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/tyskland/berlin/berlin-i-boernehoejde.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.