Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Bari

Bari ligger i Apulien på hælen af støvlelandet Italien. Bari er ganske enkelt en drømmedestination for ethvert krydstogt. Her er en skøn havnepromenade med svajende palmetræer, brede boulevarder med designerbutikker og restauranter af topkvalitet. Den charmerende gamle bydel fra middelalderen kunne snildt have dannet rammen om en særlig romantisk version af Romeo og Julie med sine støbejernsbalkoner, hyggelige baggårde, kapeller og kirker.

Største seværdigheder

Det nye Bari

Meget af den nyere del af Bari stammer faktisk fra begyndelsen af 1800-tallet, men gaderne er anlagt efter gitterprincippet, så det er lettere at finde rundt end i den gamle bydel, hvor gaderne snor sig ind og ud mellem hinanden. I den nye bydel ligger bl.a. de smarte tøjforretninger.

Den brede og smukke gade Corso Vittorio Emanuele, som adskiller den gamle bydel og den nye, er værd at bruge en halv times tid på. På den ene side ligger kontorbygninger men på den anden ligger charmerende bygninger fra det 19. århundrede i nuancer af sart fløde, chokoladebrun og brændt orange. De sorte smedejernsbalkoner er et virvar af røde pelargonier og overdådige lilla bougainvillea.

Det gamle Bari

En gåtur gennem Baris gamle bydel er ganske enkelt magisk, for det er en gammel by og de lokale bor i og omgiver sig med den charmender og autentiske by. Bari er ikke nogen rig by, og måske derfor er her en stemning af fællesskab, venlighed og samarbejde. De lokale hilser på hinanden på gaden, nabokoner stopper op og får sig en passiar og børnene leger i de smalle gyder.

Det lokale marked

Tag et kig rundt på det gamle marked, hvor der er en liflig duft af delikate lokale specialiteter. Markedet ligger lige ved pladsen til venstre for katedralen. Her ligger fx bagerbutikken Panicceria Animaria, somr sælger fine, pastelfarvede makroner, pancerotto (skinketærte), zhuccacio (krydderkage) og hjerteformede abrikos- og mandelbiscotti.

Et par husnumre længere nede ligger Antica Salumeria, en dejlig gammel købmandsforretning, hvor der dufter af friskbagte panini, urter, skarpt krydrede pølser og lokale oste og skinker. Vær opmærksom på, at der kan hænge en død gris på væggen i forretningen. Så er I advaret!

Havn

Havn
Bari har tre forskellige moler til hhv. færger, containerskibe og krydstogtskibe. Krydstogterne lægger naturligt nok til ved krydstogtmolen.
Denne side er udskrevet d. 21. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/spanien/mallorca/liste-13/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.