Chokolade i Torino

Italiens chokoladehovedstad

Det smager af mere, og det smelter på tungen. Chokoladen som vi kender den med sit velkendte knæk, brune farve og uimodståelige smag stammer faktisk fra Torino. I hvert fald i fast form. Den blev fremstillet her for første gang, da en franskmand i 1700-tallet opfandt en hydraulisk maskine, der kunne lave kakaobønner om til en pasta. I dag er Piemonte hjemsted for store og små chokoladefabrikanter. For eksempel kommer Nutella og Ferrero Rocher fra Alba. - Italiens chokoladehovedstad.

Torino dufter af kakaobønner

En gåtur igennem Torinos majestætiske gamle brede boulevarder og symmetriske piazzaer med barok-bygninger, er ikke kun en fornøjelse for øjet. Lugtesansen bliver også stimuleret, når kakaobønnernes aromaer finder vej ud på gaden fra de gamle chokoladeforretninger. ”Cioccolaterierne”, som de hedder på italiensk, ligger på ethvert gadehjørne i den gamle by, og dem skal I besøge. Hvem ved? Måske er I heldige, at I kan få lov til at smage på varerne inden I fylder indkøbsposen op.

Gamle opskrifter til nye glæder

Chokolade i alle afskygninger. Flydende og fast. Lys og mørk. Du kan få det hele i Torino. Bag gamle flotte butiksfacader står chocolatier'erne klar til at indføre dig i chokoladens verden med de lækreste lækkerier lavet efter nedarvede opskrifter. Ved Po-flodens østbred har Peyrano-familien siden 1915 solgt chokolade i verdensklasse fra deres fine lille butik. Prøv den simple, men nøje udviklede opskrift fra 1800-tallet, hos Cafe Al Bicerin. I den gamle 1700-tals café skal I prøve en ”un po ’di tutto”, der betyder ”lidt af det hele”. Det er kaffe, fløde og chokolade, og det smager himmelsk!

Kort

Vis på kort