Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Italien

 • Cinque Terre - De Fem Verdener

  (Bedømt af 42 personer)
  På et lille geografisk område i Ligurien kan du besøge fem verdener. Cinque Terre består af fem små byer der ligger isoleret ud mod havet.
  Se hele rejsetippet
 • Fabelagtige Firenze

  (Bedømt af 56 personer)
  I Firenze får du det hele: godt vejr, god mad, smuk arkitektur og ikke mindst spændende historie. At byen samtidig er beliggende i et af de smukkeste områder af Italien, nemlig Toscana, er bare endnu en grund til at besøge den blomstrende renæssanceby.
  Se hele rejsetippet
 • Andet end skæv byggesjusk

  (Bedømt af 62 personer)
  Når snakken falder på Pisa er det første der falder én ind Det Skæve Tårn der er byens - ja hele regionens - vartegn. Den toscanske universitetsby har dog meget andet at byde på end dette arkitektoniske "ups"...
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Italien

Den smukke kystlinie
Rejsetips indsendt af:
Margit Kruse
Vejle
19. marts 2009

Cinque Terre i Italien skal bare opleves

Vælg dig et mål, lad bilen stå og lad oplevelserne strømme til dig. Vi brugte vores ben til vandreture, toget til de længere afstande samt de små både der pendler til de smukke byer langs klippekysten.
En af byerne set fra bådene
En af byerne set fra bådene

Monterosso, en af "De fem byers land".

Vi valgte at køre selv til Cinque Terre, man kan også flyve til Pisa og leje en bil, eller tage toget til et af de 5 små hyggelige byer langs klippekysten.
Vi havde udset os Monterosso som vores bestemmelsessted.
Derefter foregik vores ferie med "at være til stede".
Vi vandrede langs den hyggelige sti som følger kystlinien og forbinder de 5 byer Monterosso, Varnezza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore, som ligger fordelt på en strækning ca. 17 km.
Cinque Terre er af UNESCO udpeget som Nationalpark.
Der gøres ihærdige anstrengelser for at bevare den enestående kyst. Det gælder både det stejle og sårbare terrasselandskab, der gennem tusinde år er opbygget af stengærder uden brug af mørtel. Det gælder dyre- og plantelivet, under havet, der er det mest rige på forskellige arter langs rivieraen.

Det at nyde synet og den friske havluft, betragte de mange terrasser med vinranker. Musklernes kildren efter anstrengelserne op ad de stejle skråninger og trapper. Den søde gysen når kun et skridt skiller stien på en lodret klippe fra det frådende hav. Den liflige vin og den gode mad efter endt vandretur, det er bare opskriften på en drømmeferie sammen med en man holder af.

Pludselig er der gået 14 dage og man skal forlade "De fem byers land" tilbage til virkligheden, men det er helt sikkert at vi igen skal gense det smukke Cinque Terre.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Italien

Ferieboliger i Italien
Rejser til Italien
Denne side er udskrevet d. 16. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/spanien/mallorca/puerto-de-soller/marina-luz.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.