Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om De norditalienske søer

Læs mere om rejser til De norditalienske søer

Rejsetips af samme forfatter

Lago Maggiore - En perle i Norditalien
Rejsetips indsendt af:
Ulrik Laursen
Lystrup - Aarhus
28. nov. 2013

Lago Maggiore - En perle i Norditalien

I sommeren 2011 boede vi på en campingplads i Varese regionen i Norditalien, få kilometer syd for den schweiziske grænse, og i kort køreafstand til 3 store søer: Luganosøen mod Nord, Lago di Como mod Øst og Lago Maggiore mod Vest.
Alle kunne nås i bil indenfor en god ½ time. Området er særdeles naturskønt med de høje schweiziske alper som baggrund.

 
Snæver gyde i Luino
Snæver gyde i Luino

Første stop: LUINO

Vi startede med at køre den smukke rute langs Tresa floden fra Ponte Tresa ved Luganosøen til Luino ved Lago Maggiore. Lago Maggiore er en af Italiens største og smukkeste søer, der strækker sig 66 km. fra det bjergrige Schweiz i Nord til det næsten flade lavland kun små 100 km. Nord for Milano. Søen danner landegrænse mellem Schweiz og Italien og regional grænse mellem Piemonte og Lombardiet.

Luino er en af de største byer ved Lago Maggiore med en flot søprommenade, snævre gyder og små butikker med lokale specialiteter.

Luino er også et vigtigt knudepunkt for godstrafik mellem Norditalien og Schweiz, både på landevejen og især med jernbane. Derfor har byen en særdeles stor banegård i betragtning af byens størrelse.

Luino er også kendt for at have et af europas største ugentlige markeder, der sædvanligvis foregår om onsdagen. Det gik vi desværre glip af.
Bilfærgen til Verbania
Bilfærgen til Verbania

Næste stop: LAVENO-MOMBELLO

Fra Luino gik turen nu langs østbredden af Lago Maggiore de ca. 30 km. sydpå til tvillingebyerne Laveno og Mombello. Herfra er der hyppig bilfærgeforbindelse til nabobyen Verbania i Piemonte regionen.

Laveno-Mombello er også særdeles smukt beliggende med søen på den ene side og bjergene bagved byen.
Lige i den nordlige ende af byen bør man parkere bilen og begive sig den korte tur op til Via Tinelli 15, som er dalstationen for en spektakulær svævebane op til bjergtoppen: Sasso del Ferro. Kabelbanen er åben dagl. kl. 11:00 - 18:30 om sommeren.

Det særlige ved denne svævebane er, at nedefra ser det ikke ud af noget særligt. Men det er fordi man ikke kan se den høje, stejle del nedefra dalstationen. Og så lige det forhold at man står op - 2 mand pr. tønde. Ja, det ligner tønder me eller uden tag, som man står i under turen.

Turen op er ret kedelig, men man belønnes rigeligt med fantastiske panoramaer fra udsigtsteresserne oppe på toppen. Her kan man også få stillet sulten og tørsten i restauranten, mens man nyder udsigten til Schweiz, Lugano, Varese osv.
Og var turen op kedelig, så glæd jer til turen ned. Den er fantastisk, med pragtfulde udsigter og en let kildren i maven som i en ruchebane. Det er en helt særlig fornemmelse at stå op i sådan en tønde, højt oppe over trætoppene.
Udsigt mod Verbania
Udsigt mod Verbania

Sidste stop: provinshovedstaden VARESE

Efter nogle timers ophold i Laveno- Mombello gik turen videre sydover ad SP 69 langs bredden af Lago Maggiore og landskabet blev gradvis mindre bjergrigt.
Kort før Ispra drejede vi mod Varese og tog turen langs med Lago Varese, der er en noget mindre, men dog ganske smuk sø i udkanten af provinshovedstaden Varese.

Varese er en by med omkring 80.000 indbyggere og er bl.a. hjemsted for de danske Royal Breweries italienske bryggerier. For de, der ikke kan undvære en "dansk pilsner" i ferien, kan oplyses at de fleste lokale supermarkeder havde flere Royal produkter på hylderne.
På vej ned til Laveno
På vej ned til Laveno

Lago Maggiore mod syd
Lago Maggiore mod syd

Ghirla søen, nord for Varese
Ghirla søen, nord for Varese

Aktiviteter
Udflugter
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Andre sider om rejser til de norditalienske søer

Ferieboliger - de norditalienske søer
Rejser til De norditalienske søer
Denne side er udskrevet d. 18. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/de-norditalienske-soeer/lago-maggiore-en-perle-i-norditalien-sommerferie.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.