Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om De norditalienske søer

 • Lago Maggiore - En perle i Norditalien

  (Bedømt af 3 personer)
  28.11.13: Ulrik Laursen
  I sommeren 2011 boede vi på en campingplads i Varese regionen i Norditalien, få kilometer syd for den schweiziske grænse, og i kort køreafstand til 3 store søer: Luganosøen mod Nord, Lago di Como mod Øst og Lago Maggiore mod Vest.
  Se hele rejsetippet
 • Smuk og børnevenlig camping ferie ved Lago d' Idro

  (Bedømt af 3 personer)
  07.11.12: Lars L. Hjorth
  14 dage med den skønneste udsigt, direkte ved søbredden, På Camping Pilu er nok den dejligste ferie vi har haft. Vi er 4 i fammilien og 2 kan ikke så godt klare for megen varme, så denne plads var perfekt, lige under 30 grader.
  Se hele rejsetippet
 • Fantastisk hotel ved Maggioresøen

  (Bedømt af 3 personer)
  03.10.11: Susan
  I juni måned var min mand og jeg en uge ved Maggioresøen, hvor vi boede på Grand Hotel Dino i byen Baveno. Det var et helt utroligt dejligt hotel, der lå i rolige omgivelser med den smukkeste udsigt over søen.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til De norditalienske søer

Rejsetips af samme forfatter

Lugano Søen – Europa når det er allersmukkest
Rejsetips indsendt af:
Svenstrup
21. nov. 2011

Lugano Søen – Europa når det er allersmukkest

Europa byder på et væld af skønne steder. Mange af stederne ligger ikke mere end 10-15 timers kørsel fra vor landegrænse. Et sådant sted finder man ved Lago di Lugano – eller på dansk Lugano Søen.
Fiskeri og idyl ved Lugano Søens bred
Fiskeri og idyl ved Lugano Søens bred

Et af Europas skønneste naturområder

Blot 1.200 kilometer fra vor landegrænse ligger et af Europas skønneste naturområder – søerne i Norditalien og Schweiz. Tre af søerne ligger umiddelbart op af hinanden – Lago di Como, Lago di Lugano og Lago di Maggiore. 200 kilometer øst for disse tre søer finder man Gardasøen, som hvert år er mål for hundrede tusindvis af turister. Masseturismen finder man ikke i samme grad ved Lugano Søen. Her leves livet stille og roligt i de små hyggelige byer langs søens bred. Det eneste hektiske sted, er faktisk selve byen Lugano med sine små 30.000 indbyggere. Mange kalder denne by for Schweiz´ svar på Monte Carlo. Lugano Søen er ”delt” mellem Schweiz og Italien. 2/3 tilhører Schweiz og resten er en del af Italien. Lugano Søen dækker et område på 49 kvadratkilometer svarende til 1/7 af Gardasøens størrelse. Lugano Søen er i snit 134 meter dyb – og på sit dybeste sted når søen en dybde på 288 meter.

Området er tilsmilet af et meget mildt klima. Foråret kommer typisk 1 måned før til Lugano end til den øvrige del af Schweiz. Området byder på Middelhavsklima, hvilket også ses af alle de palmer, som vokser overalt.
Porlezza bare indbyder til hygge og afslapning
Porlezza bare indbyder til hygge og afslapning

Porlezza

Vi havde indlogeret os i den lille hyggelige italienske by Porlezza. Porlezza ligger ved den østlige ende af Lugano Søen – og kun 14 kilometer fra selve Lugano og 14 kilometer fra Como Søen. Porlezza er en by med masser af malerisk charme. Byen er ikke specielt stor, men de små kringlede gader i bycentrum oser nærmest af atmosfære. En gåtur langs byens promenade er et ualmindeligt smukt og dramatisk syn. Bjergene på det nærmeste kaster sig ned i den smukke sø. Solnedgangene, som er blandt de smukkeste, vi har set, nydes allerbedst fra en bænk på promenaden. I Porlezza mærker man intet til ”masseturisme”, hvilket i sig selv er en skøn og afslappende oplevelse. Byen inspirerer kun til en ting: Total nydelse.
Broen "Ponte del Salti" - en turistattraktion af dimensioner
Broen "Ponte del Salti" - en turistattraktion af dimensioner

Verzasca dalen i Schweiz

Verzasca dalen i Schweiz er virkelig et besøg værd. Dalen er cirka 30 kilometer lang og slutter oppe i 700 meters højde. Der ender den blindt, da der ikke er nogen pasovergang, tunnel eller lignende. Dalen er beliggende lidt øst for Locarno, og den byder på to af områdets allerstørste turistattraktioner – en dæmning samt den gamle bro ”Ponte del Salti”.
Er du klar til at gøre James Bond kunststykket efter?
Er du klar til at gøre James Bond kunststykket efter?

Dæmningen over Verzasca dalen

Dæmningen – en stor betonklods på 360 meters længde og 220 meters højde – blev verdensberømt, da den var en del af åbningssekvensen i James Bond filmen ”Golden Eye” fra 1995. Man kan selv gøre James Bond kunststykket efter og foretage et bungy jump ude fra dæmningens midte. Den fornøjelse må man slippe små 200 euro for. Dæmningen blev bygget i årene 1961-1965. ”Ponte del Salti” er en utrolig fotogen bro, som stammer tilbage fra romertiden. Broen er dermed godt 2000 år gammel, og den besøges hver dag af et stort antal turister – men broen er så sandelig også et kig værd.
Lago di Maggiore - idyl for hver en schweizerfranc
Lago di Maggiore - idyl for hver en schweizerfranc

Lago di Maggiore i Schweiz

Fra Verzasca dalen er der blot to kilometer til Lago di Maggiore. 1/5 af søen ligger i Schweiz, resten hører under Italien. Maggiore er Italiens næststørste sø – kun Gardasøen er større. Lago di Maggiore dækker et område på 219 kvadratkilometer, har en gennemsnitsdybde på 177 meter og på sit dybeste sted, er der 372 meter til søbunden. For små 100 år siden var dette område af Europa mål for mange kultur- og dannelsesrejser. Såvel Goethe, Wagner som H. C. Andersen har været på disse kanter – og berettet herom.
Der er smukt i Ascona
Der er smukt i Ascona

Ascona ved Lago di Maggiores bred

Der ligger en række smukke byer langs Maggiore Søen. Vi besøgte en af dem: Ascona. Foruden sin smukke beliggenhed ved søens bred er Ascona beriget med hele 2.300 solskinstimer årligt. Gennemsnitstemperaturen i dette område af Europa ligger faktisk på hele 15 grader. Grundet briserne ude fra søen bliver der aldrig for varmt – og søen gør faktisk også, at der aldrig bliver for koldt. Bycentrum domineres af små hyggelige gader, masser af shopping muligheder samt en række yderst elegante modebutikker. Ascona har cirka 5.500 indbyggere – og den er også et besøg værd.
Bellagio - en af Europas mest fotogene byer
Bellagio - en af Europas mest fotogene byer

Como Søen i Italien

Como Søen er en gletscherskabt sø i Lombardiet. Søen er Italiens tredjestørste. Den dækker et areal på 146 kvadratkilometer, har en gennemsnitsdybde på 150 meter, og hvor søen er allerdybest, er der 410 meter til bunden. De 410 meters dybde gør den til en af Europas dybeste søer. Como Søen er samtidig et af de allersmukkeste områder i hele Norditalien. Søen er nærmest formet som en ”tændstikmand” og lige der, hvor benene mødes, der ligger den store turistmagnet Bellagio. Det er ikke uden grund, at byen Bellagio har en kolossal tiltrækning på turisterne, for byen er slet og ret usædvanlig smuk. Byen kaldes også ”Como Søens Perle”. Bellagio er søster by med danske Holstebro. Vi kørte fra Porlezza til Menaggio og videre sydpå igennem Como og så op på halvøen, hvor Bellagio er beliggende. Fra Bellagio sejlede vi over til Menaggio. Den køre- og sejltur kan varmt anbefales, for selvom vejene mange steder er meget smalle, er køreturen utrolig smuk.

Como Søen har også en magisk tiltrækningskraft på ”det finere borgerskab”. En række berømtheder har eller har haft bopæl ved søen. Blandt mange kan nævnes George Clooney, Madonna, Ronaldinho, Gianni Versace, Sylvester Stallone og Richard Branson.

Como Søen har også lagt lokation til en række filmoptagelser. En sekvens i ”Star Wars 2” er optaget i Bellagio – og en lille del af James Bond filmen ”Casino Royale” er optaget i Lenno.
Porlezza - et sted man absolut ikke har lyst til at forlade
Porlezza - et sted man absolut ikke har lyst til at forlade

Afslutning og evaluering af ferien til Lugano Søen

Når man først ”kommer ned i gear” finder man sjælen i dette skønne område af Europa. Man finder ud af, hvordan man virkeligt nyder livet i fulde åndedrag. Det er afslappende, det er afstressende og det er med garanti utroligt sundt for ens velbefindende.

Evaluering af ferien til Lugano Søen:

Godt:
- Ingen masseturisme
- Fantastisk natur
- Supert sted til en ”stress af” ferie
- Kun 12 timers kørsel fra Danmark
Mindre godt:
- Vejene i Italien er ofte smalle og meget trafikerede
- Prisniveau (som i Danmark)

Stjerner: 4/6

– og så tror jeg, at jeg vil gøre som Aqua synger – så når engang ”I´ve Been Around The World And I Have Seen It All”, så vil jeg vende tilbage til Lugano Søen og slå mig ned i dette usædvanligt smukke område.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Andre sider om rejser til de norditalienske søer

Ferieboliger - de norditalienske søer
Rejser til De norditalienske søer
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/england/london/faa-de-bedste-oplevelser-i-london.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.