Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om De norditalienske søer

Læs mere om rejser til De norditalienske søer

Midelalderpaladser i Mantua
Rejsetips indsendt af:
Knud Sinding
København
28. okt. 2009

Mantua i Norditalien er en perle

Mit tip handler om en hyggelig gammel by på Po-sletten i Norditalien.

Fra Milano til Mantua ved vandet

Mantua var en af de mindre by-stater der blomstrede i i Norditalien i den sene middelalder og gennem renæssancen. Byen ligger i det flade landskab som gennemskæres af Po-floden. Byen ligger ved to store søer, der er dele af den flod der fører vandet fra Gardasøen til den store Po.

Vejen til Mantua fra Milano er ret nem: følg motorvejen, E70 mod Venedig og derefter E45 mod Modena. Fra motorvejen kommer man ind mod byen fra øst. Skiltningen er ikke altid lige gennemført, men der er ikke så mange muligheder at gå fejl af. Pludselig kommer vejen til en sø og på den anden side tegner omridset af en typisk typisk italiensk middelalderby sig, med bymur, borg og tårne. Vejen går over en dæmning og pludselig er man inde i de smalle gader. Her gælder det om at holde sig væk - der er kameraovervågning og man kan nok regne med bøder hvis man kører ind i den gamle bydel.

Der er masser at se, men kun hvis man er interesseret i kunst og historie. Både det gamle palads, som blandt andet indeholder et portræt af Christian I og det nyere "sommerpalads", Palazzo Te, som i stil er i familie med Palladios villaer. Byen er vældig hyggelig at gå rundt i, der er masser af små perler i de snævre gader og i private gårdspladser, som kan ses fra gaden. Det er en by præget af turister, selv på en kølig efterårsdag, men den er også levende og fuld af karakter, særlig når gaderne midt i byen hver torsdag fyldes af markedsboder.

Transport
Road trips

Kommentarer til rejsetips om De norditalienske søer

De norditalienske søer

06/11 2009 Karen Nielsen
Skete der ikke noget særligt i byen? Jeg synes måske, at turen mangler en eller anden lille pudsig oplevelse med nogle mennesker, som du måske snakkede med og fortalte om et eller andet. Men - som du skriver - det var en kølig efterårsdag. Nogen føler sig jo helt lost ved at køre rundt alene, men det fremgår ikke helt af beskrivelsen, og det er jo for så vidt også ligegyldigt i denne sammenhæng. Man skal være god til at køre bil også.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Andre sider om rejser til de norditalienske søer

Ferieboliger - de norditalienske søer
Rejser til De norditalienske søer
Denne side er udskrevet d. 20. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/graekenland/graeske-variationer.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.