Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om De norditalienske søer

Læs mere om rejser til De norditalienske søer

Lago Maggiore
Rejsetips indsendt af:
Helle Eriksen
Jelling
22. dec. 2009

Skønne Italien, Lago Maggiore kan opleves med egen bil og bus.

Mit rejsetips handler over en del af det nordlige Italien som ikke ret mange kender, og som ikke er særlig overrendt af turister.
Poolen på residens Zust
Poolen på residens Zust

Vi måtte bare opleve det en gang til.

Første gang vi var der, var med Gislev Rejser sammen med gode venner, på en 9 dages tur med bus, forøvrigt vores første busferie. Vi blev så begejstert for området at vi selv kørte derned året efter. Vi var især imponeret over den ægte italienske atmosfæere og over at der ikke var overrendt på samme måde som ved Gardesøen.

På vores kør selv ferie boede vi på Residens Zust ca. 1,5 km. uden for Verbania. Zust ligger pragtfuldt med udsigt til søen fra alle lejligheder, og vi fik en fantastisk velkomst af de to søstre som stod for residensen. Der var en dejlig atmosfære på stedet og lejlighederne er meget lækre og velindrettede. Der er en dejlig swimmingpool som ligger helt ud til søen, hvor man iøvrigt også kan bade. der er også en parkeringshus hvor man kan holde beskyttet for sol, vind og vejr. Det ligger lidt uden for byen og hvis man gerne vil gå ind til byen, er det ikke rart at gå langs landevejen, da den er meget befærdet og der er ingen fortov, men der er en lille vej oven for feriecentret hvor man kan gå helt i fred.
Åkander ved Villa Taranto
Åkander ved Villa Taranto

Tag en sejltur eller mange !

Der er masser af attraktioneri området. Det som i vores øjne især er attraktiv, er at man kan sejle rundt til mange af dem, og til de hyggelige byer på begge sider af søen. Især vil vi fremhæve sejlturen til Locarno (ligger i Schweiz) som tager et par timer hvor man lægger ind ved flere byer på vejen. Fra Locarno kører der et panorama tog til Domodossola, som er en by ca. 30 km. fra Verbania, derfra kan man tage lokalbussen ( som ikke er ret dyr ), tilbage til Verbania. Det er en fantastisk tur over høje kløfter og dybe dale i et moderne smalsporstog, som også de lokale benytter, det holder flere gange undervejs og tager passagerer af eller på.
En anden attraktion er Villa Taranto som ligger 2-3 km. fra residens Zust. Det er en meget smuk park med masser af blomster og træer. Vi var der i september og vi har aldrig set så mange store og smukke georginer før, der var også nogle fantastiske åkander, så man næsten kunne forestille sig Tommelise sejle afsted på dem.
Området er i det hele taget noget af det smukkeste, der er søer og bjerge overalt, jeg vil bare lige nævne Comosøen, Luganosøen og flere mindre søer i området som også er et besøg værd.
Milano er også inden for rækkevidde, med al den flotte arkitektur, La Scala operaen, domkirken og galleriet.

Ud at spise på ægte italiensk

Der er masser af cafeer og restauranter i Verbania, men vi vil anbefale et lille pizzaria som ligger ca 10 min. gang fra Zust op i bjergene, der var billig og lækkert Italiensk mad. Spørg en af søstrene om vej, det var dem der anbefalede den.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Andre sider om rejser til de norditalienske søer

Ferieboliger - de norditalienske søer
Rejser til De norditalienske søer
Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/hoteller/spar-paa-hoteller-i-usa.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.