Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kom udhvilet frem til Det sydlige Adriaterhav - bestil en god og billig overnatning

Rejser til det sydlige Adriaterhav

Pak bilen, nyd friheden og tag på kør-selv-ferie til den sydlige Adriaterhavskyst. Eller flyv til Venedig og lej en bil, som står klar i lufthavnen. Du bestemmer selv feriens tempo, rute og seværdigheder. Mærk solens varme stråler prikke i huden når du daser på stranden, spis massevis af Gelato og andre italienske delikatesser og kør på dagstur till vidunderlige Venedig. Se vores store udvalg af ferieboliger i området og bestil din kør-selv-ferie på den sydlige Adriaterhavskyst.

Udsigt til sol og strand ved det sydlige Adriaterhav

Det sydlige Adiraterhav er badning, vandsport og afslapning

Kanalerne i Comacchio
Den sydlige Adriaterhavskyst mellem Venedig og Rimini i Norditalien er et slaraffenland for dig, der elsker en sommerferie med badning, vandsport og afslapning ved stranden eller swimmingpoolen.

I dette dejlige hjørne af Italien kan du også tage på spændende udflugt til Commachio også kaldet Lille Venedig med kanaler gennem byen. Po Delta naturreservatet er også en udflugt værd.

Tag også til rigtige Venedig, gondolernes by, mosaikbyen Ravenna eller badebyen Rimini. Husk også delfinshowet i Riccione på sommerferien
 

Comacchio og Po Deltaet

Comacchio bliver også kaldet Lille Venedig. Det er en fin lille by, hvor kanalerne med små broer, skærer gennem byen. Gå en tur i de små gader, spis en god frokost og nyd den hyggelige atmosfære.

Området i-og omkring Comacchio er dejligt fladt og cykelvenligt. Du kan leje en cykel og fx køre ca. 6 km ud til en båd, der sejler jer ud til Po Deltaet. Det er et fantastisk område med store flokke af flamingoe og et rigt fugleliv. Du kan gå i land på en lille ø, hvor fiskere bor end del af året for at fiske efter ål - en lokal specialitet.

Chioggia med kanaler og smukke hvælvede broer

Rosolina Mare

Rosolina Mare ligger på en tange lige syd for Adige flodens udmunding i Adriaterhavet og ikke mange kilometer nord for det store Po-delta.
 

Chioggia

Den lille fiskerby Chioggia i den sydlige Venedig-lagune hedder også Lille Venedig. Rejser du til Chioggia finder du både hvælvede broer, kanaler, venetianske huse og små gyder. Den minder faktisk også om Venedig - bare meget mindre.
 

Porto Garibaldi

Porto Garibaldi ligger på Lido di Comacchio, som er en kilometerlang sandstrand på Adriaterhavskysten. Den gamle fiskerlandsby er opkaldt efter oprørslederen Guiseppe Garibaldi, som gik i land her i 1849. I dag har Porto Garibaldi en stor fiskerihavn med nogle af området bedste fiskerestauranter.

Hvert år den 15. august afholdes en stor fest, som du absolut skal opleve, hvis du rejser til Porto Garibaldi i den periode. Hele omegnen er nemlig omdannet til et stort tivoli- og festivalområde med masser af underholdning.
Badebyen Casalborsetti

Casalborsetti

Den hyggelige lille badeby Casalborsetti ligger ca. 30 km nord for Ravenna, der er kendt for sine mange glasmosaikker. Ravenna er et attraktivt udflugtsmål med sine mange forretninger og seværdigheder som fx San Vitale kirken, der byder på noget af det smukkeste og mest farverige byzantinske mosaik i den vestlige verden.
 

Lido Adriano

Lido Adriano er en lille, hyggelig by med restauranter, caféer og strandbar med Happy Hour.
Udsigt ud over Bologna

Bologna

Bologna er en smuk by med rødfarvede huse, et godt køkken og en gammel middelalderbydel med smukke kirker og arkader. Sæt dig på en udendørs café på Piazza Maggiore og få et indtryk af byen, der er base for det tidligere kommunistparti i Italien. I Bologna spiser du rigtig godt. Prøv fx de lokale specialiteter som tortellini og naturligvis den berømte kødsovs spaghetti alla bolognese.
 

Rimini

Rimini er et mekka for dig, der er på udkig efter en levende cocktail af strandliv, musik og natteliv på den sydlige Adriaterhavskyst i Norditalien. Rejser du til Rimini får du gang i den på alle fronter. Den gamle bydel er i øvrigt også et besøg værd.

Besøg også miniatureparken med mange kendte bygninger i Italien og hele Europa. Der er masser at se på og forlystelser for hele familien.
 

Ravenna

Ravenna er en by for dig, der er historisk interesseret. Rejser du til Ravenna finder du prægtige byzantinske mosaikker, kirker og Dantes gravsted (forfatteren til ”Den Guddommelige Komedie”).
Parmaskinke og parmesanost

Parmaskinke og parmesanost

Køkkenet her i Emilia-Romagna regionen går for at være et af de bedste i Italien. Tænk bare på lokale specialiteter som Parmaskinken og parmesanosten Parmigiano Reggiano. I Modena finder du den berømte balsamico-eddike Aceto Balsamico Tradizionale di Modena. Eller hvad med at smage på den originale spaghetti alla bolognese direkte fra de dampende gryder i Bologna?

Besøg også forunderlige Venedig

Besøg også forunderlige Venedig

Venedig

Når du rejser til det sydlige Adriaterhav i Italien bør du unde dig selv et besøg i den forunderlige by Venedig, der ligger midt i havet. Kanalerne i Venedig er som livgivende årer, hvor pulsen følger dagens rytme med myldretider, siesta og stille aftener.

Ind imellem finder du de stille små klukkende kanaler, hvor vasketøjet er hængt til tørre ud over vandet. Og hvor du end vender dig, er der hyggelige restauranter, hvor gondolerne kan lægge til næsten lige ved bordet. I Venedig finder du også forretninger med glaskunst, når det er smukkest.
Læs mere om Venedig
Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/danmark/miniferie/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.