Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Italien

 • Cinque Terre - De Fem Verdener

  (Bedømt af 42 personer)
  På et lille geografisk område i Ligurien kan du besøge fem verdener. Cinque Terre består af fem små byer der ligger isoleret ud mod havet.
  Se hele rejsetippet
 • Fabelagtige Firenze

  (Bedømt af 56 personer)
  I Firenze får du det hele: godt vejr, god mad, smuk arkitektur og ikke mindst spændende historie. At byen samtidig er beliggende i et af de smukkeste områder af Italien, nemlig Toscana, er bare endnu en grund til at besøge den blomstrende renæssanceby.
  Se hele rejsetippet
 • Andet end skæv byggesjusk

  (Bedømt af 62 personer)
  Når snakken falder på Pisa er det første der falder én ind Det Skæve Tårn der er byens - ja hele regionens - vartegn. Den toscanske universitetsby har dog meget andet at byde på end dette arkitektoniske "ups"...
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Italien

Rejsetips af samme forfatter

En rejse tilbage til middelalderen - Gradara i Italien
Rejsetips indsendt af:
Maribo
17. nov. 2010

En rejse tilbage til middelalderen - Gradara i Italien

Ude i horisonten tronede den store borg på toppen af et bjerg...Ad snoede veje med malerisk udsigt landede vi tilsidst ved de imponerende borgmure og et eventyr tilbage til middelalderen lå lige foran os.
Middelalderstemning
Middelalderstemning

Gradara Castle - tilbage til middelalderen.

Hvis man er til spændende historie og overdådig middelalderstemning bør man overveje et besøg på Gradara Castle i Marche regionen i Italien. Vi fløj til Bologna og hoppede på et tog direkte til Cattolica som er en udpræget turist badeby med alt hvad dertil hører. Vi valgte at bo ca. 10 min udenfor Cattolica på et udsøgt hotel i mere rolige omgivelser og med kig direkte op til Gradara Castle. Vi var ikke selv med bil så vi valgte at bruge taxa og bus for at komme til/fra borgen om aftenen. En enkelt morgen valgte vi at hike op til borgen fra vores hotel af - en skøn tur igennem bakket landskab og små landsbyer. Det tog os ca. 1 time at nå op til toppen, og så var det skønt med en is indenfor borgmurenes kølige skygge! Gradara består af en lille landsby - indenfor borgmurene kan man opleve original middelalderstemning i de små krogede stræder der stiger støt opad mod selve borgen. Her er en del souvenir butikker, udsøgte restauranter og cafeer. Man kan komme op og gå rundt helt oppe på borgmuren - her er en fuldstændig fantastisk udsigt over det smukke landskab! Selve borgen er også en rigtig flot oplevelse - torturkammer, riddernes afdeling og ikke mindst adelsfolkenes gemakker er en stor oplevelse. Man må desværre ikke tage billeder inde på selve borgen - men så kan man til gengæld få en masse flotte fotos fra udsigten udenfor. Absolut et besøg værd!
Gradara by night
Gradara by night

Kulinarisk højdepunkt på borgen!

Vi opdagede ret hurtigt at restauranterne i Gradara Castle var noget helt ud over det sædvanlige...Rent faktisk er det noget af det bedste mad vi nogensinde har fået i Italien. Vi valgte derfor at tilbringe samtlige aftener i den lille borgby med den helt fantastiske stemning fremfor den pulserende turistby Cattolica. En aften brød uvejret løs netop som vi ankom, og vi fik lov at komme i ly på en lille lokal cafe som faktisk var lukket. Her sad vi og krøb sammen med det meste af den ældre cafe ejers familie. Men aftenstemningen oppe på borgen er super skøn og hyggelig og når man har slentret lidt rundt og måske mødt naren fra borgen ude i en de små stræder, kan det godt væreman trænger til et ordentlig måltid. Hvis man er glad for autentisk italiensk mad, og gerne vil have en oplevelse ud over det sædvanlige bør man besøge disse restauranter: Mastin Vecchio, Via Alighieri 5, Gradara. I de smukke rustikke lokaler serveres de mest fantastiske retter af høfligt og imødekommende personale. Ristorante La Botte, Centro Storico Piazza V Novembre 11, Gradara Osteria della Luna Via umberto I 6, Gradara. For alle disse steder gælder det, at det er en rigtig god ide at bestille bord for her er fyldt om aftenen! Vi fik vores hotel til at foretage bordreservationerne og det gjorde de med et smil.
Villa Matarazzo
Villa Matarazzo

Villa Matarazzo

Vi boede på et helt specielt hotel nemlig Villa Matarazzo som lå i en lillebitte landsby. Selve hotellet er så utroligt smukt med så mange fine detaljer. Hotellet ligger oppe på en bakke og har en fantastisk udsigt bl.a op til Gradara Castle. Hotellet har en større park som faktisk er en botanisk have.I receptionen kan man få et kort over de mange planter, træer og buske og selv gå på opdagelse i parken! Husk en myggestift - her er en del myg! Her er også en virkelig lækker pool og træningsrum. Værelserne er moderne og komfortable - morgenbuffeten overdådig og personalet er nok de mest flinke og imødekommende jeg nogensinde har mødt på en rejse. Det kan anbefales at have en bil hvis man skal bo på dette hotel! Der kører ingen bus forbi og det ligger ca. 10 minutter fra Cattolica. Vi tog taxa til/fra Cattolica og det kunne sagtens lade sig gøre - men det optimale vil helt klart være egen bil.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Italien

Ferieboliger i Italien
Rejser til Italien
Denne side er udskrevet d. 21. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.