Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Firenze

 • Fabelagtige Firenze

  (Bedømt af 56 personer)
  I Firenze får du det hele: godt vejr, god mad, smuk arkitektur og ikke mindst spændende historie. At byen samtidig er beliggende i et af de smukkeste områder af Italien, nemlig Toscana, er bare endnu en grund til at besøge den blomstrende renæssanceby.
  Se hele rejsetippet
 • Noma ved S.Croce

  26.12.13: Michael Pedersen
  Nu er jeg ikke den, der sprøjter selfies ud på Facebook, og jeg tager heller ikke billeder af mad. Det sidste er jeg lidt ærgerlig over, når jeg tænker på min og min kærestes oplevelse på Trattoria Pallottino i Firenze, nærmere bestemt Via Isola delle Stinche et stenkast fra Piazza S.Croce.
  Se hele rejsetippet
 • Firenze - buen med det hele

  (Bedømt af 1 person)
  12.04.12: AW
  Firenze skal bare opleves. Den har alt lige fra mange smukke kirker til store forretninger og utallige spisestder.

  Vi boede ca 10 km uden for Firenze gennem FDM.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Firenze

Rejsetips af samme forfatter

Ponte Vecchio
Rejsetips indsendt af:
Maribo
12. april 2009

Fantastiske Firenze

Mine oplevelser i fantastiske Firenze - kunst, kultur og kulinariske højdepunkter...Jeg blev blæst omkuld og tabte mit hjerte forevigt :-)
Et af de små undere man pludselig falder over i Firenze
Et af de små undere man pludselig falder over i Firenze

Historiens vingesus...

At ankomme til Firenze var en helt speciel oplevelse, da forventningerne var store og drømmene om hvad vi skulle opleve mange. Alle de mange bøger der var blevet bladret igennem i løbet af årene...Bøger som havde givet stof til de mange drømme om at besøge fantastiske Firenze. Og NU stod vi her pludselig - lige midt i det hele...

Vi havde fået et hyggeligt hotel lige i udkanten af centrum og alle de spændende seværdigheder var i gåafstand - PERFEKT. Så snart vi havde indlogeret os gik vi ud på egen hånd - kun bevæbnet med et kort og vores vandflasker. Vi havde på forhånd valgt ikke at bruge guidede ture selvom der er rig mulighed for dette. Vi ville udforske byen på egen hånd og dét fortrød vi bestemt ikke. Så snart vi krydsede en større befærdet vej og bevægede os ind i selve centrum - den gamle bydel - blev alt helt stille og vi følte nærmest historiens vingesus. De små snogede gader bød på de mest fantastiske overraskelser - pludselig mundede en lille gade ud i en vidunderlig plads med restauranter og cafeer - eller pludselig drejede vi om et hjørne og stod ansigt til ansigt med de mest utrolige arkitektoniske perler, smukke kirker eller små butikker.

Pludselig befandt vi os lige midt i renæssancens højborg med The Uffizi på den ene side og Neptun springvandet til den anden - det var så overvældende - vi følte os så heldige at få lov at opleve så meget skønhed...

Det kan iøvrigt anbefales at bestille museums billetter hjemmefra eller pr. tlf. dernede et par dage før...Så undgår man de kilometer lange køer og kan nærmest gå direkte ind! Så sparer man kostbar tid og undgår at stege i heden i en uendelig kø...

En enkelt dag bookede vi os ind på en guided tur - nemlig en bustur ud i det smukke Toscanske landskab for lige også at opleve omgivelserne udenfor Firenze. Turen gik til en vingård højt oppe i bjergene - med vinsmagning og rundvisning - også en oplevelse af de helt store.

Der er rigtigt meget at se og opleve i Firenze fx. en tur langs floden Arno - over Ponte Vecchio - og fortsæt så en tur på den anden side af floden eller en tur ud til Bobolo haven. Se de mange smukke paladser og kirker - duomen, Santa Maria Novello, og selvfølgelig The Uffizi....
Pizza!
Pizza!

Mmmmh italiensk :-)

De kulinariske oplevelser er en oplevelse for sig! Det er næsten svært at udvælge en restaurant for man er bange for at gå glip af en endnu større oplevelse et af de andre steder. Det kan anbefales ikke kun at besøge de restauranter der ligger lige op ad duomen eller på de store pladser. Priserne er lidt højere og betjeningen bærer præg af, at de hurtigst muligt skal ha' ekspederet folk videre så næste hold turister kan komme til. Søg istedet lidt ud i de små gader og slå jer ned på en lille fortovsrestaurant og nyd den rolige atmosfære og de autentiske italienske retter. Vores favorit restaurant blev en lille familierestaurant udenfor centrum i Santa Groce området hvor vi boede - La Trattoria di Sordo. Maden var himmelsk, priserne bestemt rimelige, og betjeningen ud over det sædvanlige - masser af tid..Også til en lille sludder om dagens retter. Deres Tiramisú var stærkt vanedannende :-)

Og selvføgelig skal man prøve en "rigtigt" italiensk pizza eller forkæle sig selv med en lækker afsvalende is i fra de mange isboder der tilbyder så mange smagsvarianter at det er særdeles svært at vælge.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Firenze

Hoteller i Firenze
Rejser til Firenze
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/firenze/fantastiske-firenze.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.